Skocz do zawartości

Plany na 2016 - co z ruchomą szpulką?

MRTNZ

Rekomendowane odpowiedzi

Godski .Słyszałem że jesteś expertem w castingu :) Grudzień Praktycznie koniec 2015 .6 maniaków łącznie ze mną łapało na J.Drużno.Mróz plećki i przelotki marzły.Moje Ryogi mało mi nie odmroziły rąk.Ale zabawa z łapania i ryby były.Trzeba być twardym a nie "miętkim" :)

Tylko czasem staje się to sztuką dla sztuki. Walką z wiatrem, deszczem i 3 gramowym wobkiem. Łapa przymarza do metalowego polika multika przy -1. Woda z linki też nie grzeje.

Ja tak jak w zeszłych latach. Stała do 30-40 g. , multik od 30-40 w górę.

Edytowane przez rothen
  • Like 1

A ja w tym roku wracam do szpuli stałej, wyprzedałem prawie cały sprzęt castingow.

Generalnie nie obraziłem się ale, z uwagi na fakt że koszty związane z castem są znacznie wyższe

po podliczeniu ub. roku okazało się że na same plecionki poszło z 1000 zł. :(

powracam do stałki. Ja castingiem łowiłem wszystko, kropki, kluchy, oksy, paje, zedy.

Po tym sezonie 2016 jak mi się nie spodoba stała to w przyszłym znowu

casting w grę wejdzie, chociaż nie wiem czy Ul.

Pozdrawiam casterów,

ZH

Właśnie te kropki . Ja zaczynam od połowy marca -co myślicie o MB FX73 SV ?

Poradzi sobie na pewno. Też o nim myślałem pod kropasy w wersji FX68+SVspool ale jednak będzie coś innego. Uparcie poluje na CC51S lub CardiffDC. T3 Air nie podszedł mi tylko wizualnie;p.

Bob - a dlaczego ma nie dać rady pstrągom? Do kija bardziej bym przypasował rodzaj i wagę przynęt oraz warunki.

Edytowane przez PILOT
  • Like 1

Nawet mi nie wspominaj o Cardiff DC bo mi się ciary robią :) Tego nigdzie nie ma w rozsądnych piniądzach :)

Poradzi sobie na pewno. Też o nim myślałem pod kropasy w wersji FX68+SVspool ale jednak będzie coś innego. Uparcie poluje na CC51S lub CardiffDC. T3 Air nie podszedł mi tylko wizualnie;p.

Bob - a dlaczego ma nie dać rady pstrągom? Do kija bardziej bym przypasował rodzaj i wagę przynęt oraz warunki.

Edytowane przez rothen
  • Like 1