Skocz do zawartości

Plany na 2016 - co z ruchomą szpulką?

MRTNZ

Rekomendowane odpowiedzi

Chętnie bym już postrzelał z casta na rzeczkach a zestawu jeszcze nie ma tego co chcę. I to jest najbliższy plan w tym 2016, zacząć cześciej wybierać się na pstrąga z castem UL i coś dobrać z uzbrojenia co będzie mnie satysfakcjonowało, puki co nie mogę się zdecydować bo za bardzo aktualnie nie ma nic nowego:) lub nieosiągalne. Spin na szczęśnie wiem jaki do 10Ib niebawem go sprowadzę DaiwaSilverCreek i korba jest Cardiff2000HGS, cast może 6Ib ale lepiej 8/10Ib. Spin pięknie klasycznie będzie się prezentował. Niby jest T3Air,SSAir,LT,nowy Aldek...ale, zawsze mam jakieś ale;). Jeszcze się zastanawiam czy cast w designie klasycznym jak spin czyli korek,drewno,złoto,srebro,zieleń..;p i CC/Cardiff(sorry rothen;)) czy multik typu ferrari, tuning HS, kij w piance i karbonie.

Jak dziecko szczerze się rozpisałem i jaram się tym:p

Jeszcze jestem w trakcie tuningowania IP79 i Lin10 - co poniektórzy stukną się w czoło do czego się posunąłem, ale to już w innym wątku niebawem...

• Like 1

Na 2016 w realizacji castingowy travel ML pod "Street Fishing" - czeka mnie jeszcze więcej łowienia w krótszym wymiarze czasowym, to niestety moje realia do zmierzenia się w W-wie. Ponadto 2 x Skandynawia (muszę to dobrze zaplanować) i powrót do UL w spinie ;).

Pozdrawiam

O przepraszam, chyba wątek pomyliłem - myślałem, ze jestem w planach na 2016 - ruchoma szpula.

Edytowane przez slava

Chętnie bym już postrzelał z casta na rzeczkach a zestawu jeszcze nie ma tego co chcę. I to jest najbliższy plan w tym 2016, zacząć cześciej wybierać się na pstrąga z castem UL i coś dobrać z uzbrojenia co będzie mnie satysfakcjonowało, puki co nie mogę się zdecydować bo za bardzo aktualnie nie ma nic nowego:) lub nieosiągalne. Spin na szczęśnie wiem jaki do 10Ib niebawem go sprowadzę DaiwaSilverCreek i korba jest Cardiff2000HGS, cast może 6Ib ale lepiej 8/10Ib. Spin pięknie klasycznie będzie się prezentował. Niby jest T3Air,SSAir,LT,nowy Aldek...ale, zawsze mam jakieś ale;). Jeszcze się zastanawiam czy cast w designie klasycznym jak spin czyli korek,drewno,złoto,srebro,zieleń..;p i CC/Cardiff(sorry rothen;)) czy multik typu ferrari, tuning HS, kij w piance i karbonie.

Jeszcze jestem w trakcie tuningowania IP79 i Lin10 - co poniektórzy stukną się w czoło do czego się posunąłem, ale to już w innym wątku niebawem...

Ja-jak 'strzelam z casta' to nie zawsze uda mi się powstrzymać od inwektyw... :D

portfelowi też się to nie podoba!

Edytowane przez darek1

Ok

W końcu zadam pytanie o rozumienie komfortu i odległości przy 2-5 gramów bo tak rozumiem UL.

U mnie to 10-20metrów w porywach może do 25m przy tych gramaturach.

Chyba na Żarnowcu konkurs rzutowy z UL zrobimy :)

Nieśmiało napiszę jeszcze o Morrum 1601/SX,C/u mnie tylko buda już została a cztery łożyska zostaną

dołożone na Rybomani/w sobotę ;) /

Tomek rzuca się sporo dalej inaczej zostałbym przy korbie :D  

A na 2016 chciałbym więcej czasu na plażę i trotylle poświęcić.

Kijek czeka na multik/na wiosnę się zacznie/ :P

Edytowane przez gaweł
  • Like 2

Czy Phenix Elixir (240cm, do 7g) nie będzie za słaby i delikatny na kropki? (sparowany właśnie z ABU LT6)

Mam tego kija sparowanego z CC51S na availu i magnetyku . Jest THE BEST :).

Kropy na Bobrze trzęsą się na jego widok :).

Daje radę i z Twoim Abu jest to lux zestaw na pstrąga .

• Like 1

Chyba na Żarnowcu konkurs rzutowy z UL zrobimy :)

Nieśmiało napiszę jeszcze o Morrum 1601/SX,C/u mnie tylko buda już została a cztery łożyska zostaną

dołożone na Rybomani/w sobotę ;) /

Tomek rzuca się sporo dalej inaczej zostałbym przy korbie :D  

A na 2016 chciałbym więcej czasu na plażę i trotylle poświęcić.

Kijek czeka na multik/na wiosnę się zacznie/ :P

Trotki morskie na casta? To chyba rzadkość, nie? Wszyscy do tego podchodzą ze spinem. Napisz więcej, jaki kij, młynek widzisz pod takie łowienie?

z przyjemnością czyta się takie wpisy, nie ma to jak pasja;-) Czekam na te dwa MB, jak je zrobisz. IP79 będzie czerrrrwony?;-)

Trotki morskie na casta? To chyba rzadkość, nie? Wszyscy do tego podchodzą ze spinem. Napisz więcej, jaki kij, młynek widzisz pod takie łowienie?

To może ja, nie mam zbyt wiele okazji , ale jak się trafi, to Morethan  BRANZINO 85 MB 8- 35g i kręciołek Metanium XT. Zdziwił byś się ile z tego leci. :)

• Like 3

Tak to prawda,rzadkość.

Łowiłem na początku Daiwą Samurajem z ABU C3 5501 ale po odstrzeleniu paru przynęt przyszedł czas na Metanium Mg DC.

I było bardzo dobrze/znaczy się daleko/.Teraz czekam na Exsence Dc,do tego jest Berkley Air Buzz Ramsey/2,90,do 21g/

Wiosną się zacznie/od marca/ :P

Będzie najprawdopodobniej zlot/warsztatowo-towarzyski/ castingowców w 2 połowie kwietnia-Trotylla Cast/Orłowo lub Górki Zachodnie/ :)

• Like 3

Były kropy, trotki, a nikt nie czai się na pajki?!? Jakieś plany na porządny szczupakowy/jerkowy kij/zestaw? Osobiście cały czas myślę, czy taka Xzoga 8kg by mi się nie przydała (dzięki @Bob1, nagadałeś mi i teraz jest jak z tymi głupimi muzyczkami z reklam, nie mogę tego ze łba wyrzucić;-))

• Like 1

:) Więc, aby jeszcze bardziej ubogacić formę melodyczną, pląsającą w Twojej głowie, dodam opinię Rafała @dabek111 (bardzo cenie jego wiedzę i kunszt w kręceniu kijków i właśnie zogę8 jego autorstwa testowałem) : ... blank Xzoga8 jest marny pod jerkowanie, jest skonstruowany do innych metod :D  :D :D  :P !!! I co teraz ;) ? gra muzyka? 

:) Więc, aby jeszcze bardziej ubogacić formę melodyczną, pląsającą w Twojej głowie, dodam opinię Rafała @dabek111 (bardzo cenie jego wiedzę i kunszt w kręceniu kijków i właśnie zogę8 jego autorstwa testowałem) : ... blank Xzoga8 jest marny pod jerkowanie, jest skonstruowany do innych metod :D :D :D [emoji14] !!! I co teraz ;) ? gra muzyka?

Waść raczysz rozszerzyć wypowiedź, dlaczego się nie nada?

To dla mnie wiekopomna chwila, pierwszy raz odzywam się w tym dziale.

Dostałem nową robotę i pierwsza myśl... "Casting confirm", więc w tym sezonie zacznę.   :)

Zbuduję coś do ~30g z myślą o łososiu, szczupaku, seabassie i żebym w Polsce, jeśli powrót nastąpi, mógł pomajtać za sandaczami w mojej podkaliskiej kałuży. Na dniach będę się orientował w sprawie blanku w FA, co to multika, wiele pochlebnych słów czytałem nt. tatulii jdm i ją klepnę.

Brud w bród. 

Edytowane przez Dawido
  • Like 1

Waść raczysz rozszerzyć wypowiedź, dlaczego się nie nada?

Moim zdaniem, absolutnie się "nada" i pod każdym względem mi pasuje :) ( i skończy się na tym, że i ja kiedyś sobie ją zamówię u Rafała). Natomiast cytuję jego opinie, aby tak po koleżeńsku "ułatwić" decyzję. Po szczegóły uzasadnienia  odsyłam do dąbka (podać numer na priv?)

• Like 1

Moim zdaniem, absolutnie się "nada" i pod każdym względem mi pasuje :) ( i skończy się na tym, że i ja kiedyś sobie ją zamówię u Rafała). Natomiast cytuję jego opinie, aby tak po koleżeńsku "ułatwić" decyzję. Po szczegóły uzasadnienia  odsyłam do dąbka (podać numer na priv?)

No mi się też tak właśnie zdaje. wiele osób twierdzi, że ta siódemka którą mam też jest kiepska pod jerki, ale... mi bardzo pasuje i basta.

• Like 2