Skocz do zawartości

Plany na 2016 - co z ruchomą szpulką?

MRTNZ

Rekomendowane odpowiedzi

Za późno- kręciołek już w drodze i komponenty na wędkę też już zamówione. Najczęściej jednak będę łowił tym zestawem na przynęty w przedziale 20-50gram. Albo się zrażę do baitcasta albo się dozbroję :)

To jest jeszcze jedno rozwiązanie- do Zogi dokup inny , bardziej przystosowany multiplikator, a do T3 SV odpowiedni kijek, i ogarniesz pełen zakres Twoich przynęt. :)

• Like 1

Masz Stelkę? ja w spinie miałem Daiwa GS8 i to był mój max. A teraz w cascie mam ... jakieś tam to tamto "trochę" droższe od GS :D Świat (lub ja) zwariował :wacko:  :)

Za czasów spina jak usłyszałem o kijach robionych na zamówienie - popukałem się koledze w głowę.

Przecież tyle tego jest, w sklepach, w necie - wszystko czego chcesz!

Jak powiedział koszt wykonania /1000zł/ nie powiedziałem nic - zatkało mnie.

W cast wszedłem rok temu.

Mam 3 kije castingowe, 2 multiki + 1 w drodze.

Jedzie Zillion, wartość ponad 1000zł - właśnie przekroczyłem granice rozsądku  :ph34r:

Cast po prostu taki jest! To przecież nie nasza wina!

U mnie plan jest prosty. Nic nie kupować :-)

Słusznie! Czas łowić nie kupować  :)

Ja się mocno ograniczyłem w przynętach - na rzecz zilliona o którym od dawna marzyłem  :wub:

Edytowane przez Drac
  • Like 2

Miał być nisko-profilowy ,ale się trafił od znajomego ABU Morrum 3600C -wolałbym na lewą,ale doszedłem do wniosku,że prawego też szybko opanuję(już po sesji treningowej nawet fajnie to lata...).

Jaką może mieć wartość?

stan techniczny bdb,wizualny także bez zastrzeżeń w woreczku bez paragonu i pudełka.                                                                                               

W nowym sezonie planuje skompletować pierwszy zestaw castingowy na łódkę.Przeznaczonie szczupak na lekko

7-10g + gumiak 4".Jako że bardzo lubię kije/blanki st.croix z pewnością będzie to elitka do 18g i młynek niskoprowilowy najlepiej Steez SV.Cały zestaw wagowo wypada obiecująco (250g) lekko 40% lżejszy niż aktualny ze stałą szpulą.Co sądzicie o takim zestawie pod w/w zastosowanie.Czy komfort łowienia( lekkość zestawu,prezentacja przynety,porecznosc ) zwiększy się w porównaniu do klasycznego zestawu ?