Novis Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 W nowym sezonie planuje skompletować pierwszy zestaw castingowy na łódkę.Przeznaczonie szczupak na lekko7-10g + gumiak 4".Jako że bardzo lubię kije/blanki st.croix z pewnością będzie to elitka do 18g i młynek niskoprowilowy najlepiej Steez SV.Cały zestaw wagowo wypada obiecująco (250g) lekko 40% lżejszy niż aktualny ze stałą szpulą.Co sądzicie o takim zestawie pod w/w zastosowanie.Czy komfort łowienia( lekkość zestawu,prezentacja przynety,porecznosc ) zwiększy się w porównaniu do klasycznego zestawu ?Myślę, iż komfort łowienia przy tym zestawie, da Ci taką przyjemność, jaką może dać tylko casting! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander78 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Witam panowie Ja jeszcze dobrze niezaczołem, swojej przygody z castem,i juz skończyłem kupiłem wedke i kołowrotek połowiłem 4 razy i chyba postanowiłem że to nie dla mnie.W ruchomej szpuli brakuje mi najbardziej terkotki hamulca.Chyba Nie moja para kaloszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Nie łam się, twardym bądź ... są multiki z terkotką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander78 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Przypuszczam że to za sprawa troche gorszego kija mi Nie podeszło bo w spinie tylko wysoka półka a tu zszedłem dwie klasy niżej.I kupiłem już kolejnego stało szpulowca I żonie obiecałem że jeden z moich młynków pójdzie pod młotek???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Ja planuję kijek pod wabie 100-150gr i taki pod 30gr . Na początku myślałem nad xzogą 40-150gr ale naszczęście przemowił do mnie głos rozsądku " chłopie co ty chcesz łowić na taki kij w Polsce", wiec zbuduję se xzoge na Polskie realia czyli do cw 30gr:) a ten do 150gr kupię gotowy. Takie mam plany na rok 2016 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Ja planuję kijek pod wabie 100-150gr i taki pod 30gr . Na początku myślałem nad xzogą 40-150gr ale naszczęście przemowił do mnie głos rozsądku " chłopie co ty chcesz łowić na taki kij w Polsce", wiec zbuduję se xzoge na Polskie realia czyli do cw 30gr:) a ten do 150gr kupię gotowy. Takie mam plany na rok 2016 .. A czemu? 60dziesiataki bija w takie przynety po 100-150g 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Metrowe można spokojnie łowić kijkiem do 25g ale trzeba uświadomić tym co tak się pytają, że "my" lubimy machać dużymi wabiami i dlatego wybieramy takie kije:). 40stki normalnie walą w przynęty 17/20cm jak mają na to ochotę 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Walić wala ale co się dzieje z ich pyskami przy takich przynętach i pałowatym kiju ...wyrwane skrzela rozcięty pysk...Szkoda rybki ...Zamówiłem dziś blank xzogę bbx 4kg i komponenty ... teraz czekam na paczkę i będę tworzył kijek pod szczupaczka ...Już nie mogę się doczekać ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Może to kwestia mojego ślimaczego zacinania, ale nie zauwazyłem na pyskach tych ok 40-sto cm szczupaczków /a pewnie i mniejszych/ żadnych poważnych obrażeń.Może zbyt szybko leciały do wody, ale przy odhaczaniu pewnie zwróciłbym uwagę na pęknięcia czy rozerwania pyska.A miałem twardy i sztywny zestaw, plecionka 40lb i duże kotwy- rozm chyba 2/0. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Plany planami zawsze nie wychodzą Xzoga do 30gr już jest ..Jeszcze będzie phenix albo suzuki taki do 15gr ale to już pod zwykłą korbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Plany planami zawsze nie wychodzą Xzoga do 30gr już jest ..Jeszcze będzie phenix albo suzuki taki do 15gr ale to już pod zwykłą korbę Oj dlaczego, dlaczego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 (edytowane) W poniedziałek leci gawas 20 g zabrałem go po oględzinach mocniejszego wspaniały blanc. Porównam go z xzogą zobaczę jak pracuje. Edytowane 5 Marca 2016 przez brig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 W poniedziałek leci gawas 20 g zabrałem go po oględzinach mocniejszego wspaniały blanc.Porównam go z xzogą zobaczę jak pracuje.Arek, sprawdziłeś? Jakieś ciekawe info masz na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Ja też jestem ciekaw jak się sprawuje ten Gawas do 20gr.?? Arek stuknij w klawiaturę kilka razy w wolnym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Ok dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Witam .Miałem już nic nie kupować ale jeszcze jedno mi się wkręciło a mianowicie szpula tuningowa do zillona .Wiecie może koledzy gdzie mogę takową kupić w dobrej cenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Zapytaj Mefiego, coś pewnie poradzi bo z rynku wtórnego pewnie będzie ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Juz poszedł priv ale może ktoś coś poradzić ☺. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Ja kupiłem takową na allegro z ponad rok temu za 300:) Za wiele nie poprawia ,ale ....jest lepiej jak na ciężkim orginale.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi