darek1 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 No to wygląda na to,że podkładka grubości 0,5 powinna wypełnić przestrzeń od krwędzi zewn. fazki w kabłąku do wewn. w tulei.Fazka stabilizuje bieżnie wewn. łożysk.Jutro popróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 @darek1 miałeś chwilę, żeby spróbować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Nie zdążyłem-po niedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 ok dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Sprawdziłem.Jedno łożysko 8x4x3 i element 7918(Technium 4000FA) powinno załatwić temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 eeeno.kolega słabo się postarał.miały wejść 2 łożycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 (edytowane) Wejdą dwa,ale trudniej spasować-nie miałem 7x3x2 ,a 7x3x2,5 o 5 za grube...zawsze można włożyć zestaw rolki od TP4000FA tylko koszta.Zdjęcia,schematy nie do końca pokazują:trzeba ustabilizować bieżnie wewn. z tuleja i podkładkami dystansowymi na ośce i zachować pełną swobodę bieżni zewn. z rolką...fazki w rolce na ośce itp.Generalnie wszystko sie da tylko później to trzeba ekonomicznie uzasadnić?! Edytowane 19 Stycznia 2016 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 tak to jest jak się chce wszystko samemu.mam wrażenie że sobie prywatnego posta zrobiliście i pomoc nie jest mile widziana.poza tym łożyska opisuje się pierwszy wymiar wewnętrzny następnie zewnętrzny na końcu szerokość czyli np. 3x7x2.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 @busz231 jeżeli chce kolega pomóc to z mojej strony każda pomoc jest mile widziana. @darek1 jeżeli dwa łożyska to 3x7x2 + 4x8x3 + jeszcze jakaś podkładka? + element 7918 z Technium 4000FA (moje kołowrotki to Technium 5000FB a więc rozmiar większe). Myślę, że mógłbym zakupić jeden taki zestaw na próbę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 A mógłbyś zmierzyć na ostatnim zdjęciu długość wałka od tej widocznej w środku jakby podkładki do końca ale bez tych dwóch wypustów?Gdybyś był przejazdem w choszcznie z tymi łożyskami to bym ci od ręki w pół godzinki sprawę załatwił.wpisłeś błędne wymiary-pierwsze 4x7x2 i 4x8x3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 6 mm. Przejazdem w Choszcznie w najbliższym czasie chyba raczej nie będę...:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 czyli spokojnie wejdą 2 łożyska nawet te 4x7x2,5ja w szczecinie pracuję ale narazie jestem uziemiony jeszcze cały luty-problem z kolanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 kołowrotki i tak czekają do maja na szczupaki, więc jeśli pozwolisz to odezwę się na początku marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Co jest priorytetem-budżet?czy sprawność łożysk rolki ,które przeżyją inne części?Jedno łożysko 4x8x3 załatwia temat,doszedłem do wniosku ,że powielanie chyba na wyrost.Stelli nie trzeba robić-chyba? upgrade do modelu technium FA (Stradic)wystarczy?!(4 łoż. kulkowe tylko w innych miejscach FA w rolce ,FB po prawej na osi korby).Kolano-też troszkę się orientuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 ok czyli łożysko 4x8x3, coś jeszcze do tego (podkładka, inny element)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Może wyślij mi poleconym kabłąk z ramieniem?bo ja mierzyłem na 4000FB(zasugerowany 4000FA=5000FA),a 5000FB nieco się różni...jak pierwszy wyjdzie to ewentualnie następne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 5000 to nie jest maszynka do okoniówki ale do cięższej roboty więc 2 łożyska są jak najbardziej wskazane.poza tym nie o same łożyska chodzi ale o plastykową redukcję która na jednym się szybko kosi i wyrabia.mam kilka takich tulejek z modeli 2500 które trochę ciężej pokręciły i ciekawie to nie wygląda ale w tym przypadku udało mi się idealnie dopasować mosiężną redukcję która załatwia sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Ok. Szczegóły na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi