sacha Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Ma ktoś może w Warszawie kogoś solidnego i sprawdzonego kto robi remonty mieszkań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 A dobrze ma być czy tanio, bo jak dobrze to znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander69 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Najlepiej to i to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Hehehe, tak to nie ma. A zwykle tanio wychodzi drożej jak Ci się zacznie sypać.https://www.youtube.com/watch?v=s8W5u3tvGis https://www.youtube.com/watch?v=pFWf0adn680 Edytowane 8 Stycznia 2016 przez Hesher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 U mnie w czasie rozmowy z inwestorem który mówi , że chce dobrze i tanio to odpowiadam , że super bo robimy dwa remonty.Bo -jeden robimy dobrze , a drugi tanio. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 U mnie w czasie rozmowy z inwestorem który mówi , że chce dobrze i tanio to odpowiadam , że super bo robimy dwa remonty.Bo -jeden robimy dobrze , a drugi tanio. To samo mówiłem ludziom, jak sprzedawałem TV pewnej japońskiej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakochanywbugu Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Bzdury, można "dobrze i tanio". Śmiało możesz brać najtańszego fachowca, podpisać stosowna umowę i wymagać najwyższej jakości. Sa pewne normy, jest prawo budowlane, jest nadzór budowlany i są sądy. Całe życie bujam się po przetargach i uwierzcie mi- cena nie ma znaczenia- wygrywa się zawsze najniższą ceną, a robić musisz zgodnie z pewnymi normami- musisz i już! Bo mam prawo Ci nie zapłacić i jeszcze dochodzić swoich praw i odszkodowań za straty z tym związane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Uwierzylbym, gdyby nie miliony przykladow na potwierdzenie odwtotnosci, stadiony, lotniska, drogi, budownictwo mieszkaniowe, remonty, programy typu 'bedzie pan zadowolony' w koncu. Nawet wysoka cena nie gwarantuje u nas jakosci, jakim cudem mialaby niska? A ze w razie czego sa sady? To nie lepiej od razu zrobic wszystko, zeby uniknac fuszerki, znalezc wiarygodnego wykonawce, z referencjami, z doswiadczeniem? Od poczatku odrzucic nalezy wszystkie oferty podejrzanie niskie, zeby na idiote nie wyjsc. Bo takie cwaniactwo, place malo wymagam idealu, konczy sie zawsze tak samo, bylejakoscia. Jesli ma byc tandeta, mozna za grosze, jakosc wymaga otwartego nieco szerzej portfela ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Uwierzylbym, gdyby nie miliony przykladow na potwierdzenie odwtotnosci, stadiony, lotniska, drogi, budownictwo mieszkaniowe, remonty, programy typu 'bedzie pan zadowolony' w koncu. Nawet wysoka cena nie gwarantuje u nas jakosci, jakim cudem mialaby niska? A ze w razie czego sa sady? To nie lepiej od razu zrobic wszystko, zeby uniknac fuszerki, znalezc wiarygodnego wykonawce, z referencjami, z doswiadczeniem? Od poczatku odrzucic nalezy wszystkie oferty podejrzanie niskie, zeby na idiote nie wyjsc. Bo takie cwaniactwo, place malo wymagam idealu, konczy sie zawsze tak samo, bylejakoscia. Jesli ma byc tandeta, mozna za grosze, jakosc wymaga otwartego nieco szerzej portfela ????Dobrze piszesz , robię remonty ,wykończenia wnętrz itp bez mała 24 lata i tanio nigdy nie jest dobrze. Mam stałych zleceniodawców i oni sami się o tym przekonali. Zasada jest taka że praca rzemieślników musi kosztować,tak jak i używany materiał. Niestety z gówna bata nie ukręcisz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Wszystko zależy od inwestora,normalny inwestor zawsze odrzuca oferty z rażąco niską ceną.A stadiony ,lotniska i drogi to tam tylko ,,ryby nie biorą".... i przechodzą te oferty które muszą przejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Ale tu chodzi o wykończenie mieszkania, nie przetarg. Jedyna opcja żeby było trochę taniej i przyzwoicie to mieć kontakty u dostawców materiałów. Jak robiłem w wykończeniach to widziałem takich tanich fachowców, brali np. białą farbę z tesco na ścianę i jechali dwie warstwy. A potem zostawała tylko modlitwa żeby był odbiór prac bo farba gwno kryła. Życie to jest gra . Tyle, że potem goście dostawali najbardziej przesrane zlecenia bo nikt ich nie chciał do lepszych prac brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Samo się nasuwa , aby było dobrze to i materiał i fachowiec musi kosztować.Oczywiście bez przesady zawsze można sprawdzić , gdzie pracował i jak to wygląda.Dobrzy fachowcy możesz być pewien , terminy mają zajęte na kilka miesięcy do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Podłącze się pod temat, bo najbliżej jest mu do tego co mnie interesuje. Kupując nowe mieszkanie dostaję je w stanie developerskim i tu są dwie opcje:1. Znaleźć własną ekipę która wykończy mieszkanie materiałami przeze mnie kupionymi. Płacę za materiały i ekipę. 2. Developer oferuje tzw. wykończenie wnętrza pod klucz. Tu płacę cenę z metra, materiały wybieram z katalogu, oni projektują i robią wszystko w terminie 90 dni. Jakie macie zdanie odnośnie tych opcji, co waszym zdaniem jest korzystniejsze i szybsze?Mieszkanie w Warszawie, wielkość ok 73 metrów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Podłącze się pod temat, bo najbliżej jest mu do tego co mnie interesuje. Kupując nowe mieszkanie dostaję je w stanie developerskim i tu są dwie opcje:1. Znaleźć własną ekipę która wykończy mieszkanie materiałami przeze mnie kupionymi. Płacę za materiały i ekipę.2. Developer oferuje tzw. wykończenie wnętrza pod klucz. Tu płacę cenę z metra, materiały wybieram z katalogu, oni projektują i robią wszystko w terminie 90 dni. Jakie macie zdanie odnośnie tych opcji, co waszym zdaniem jest korzystniejsze i szybsze?Mieszkanie w Warszawie, wielkość ok 73 metrów. Piotrek temat rzeka A tak na poważnie to jeśli sam nie jesteś fachmanem to mieszkanie odbierz z kimś kto pojęcie o tym ma. Jak odbiór odbędzie się bez uwag to możesz zaryzykować i brać wykończenie pod klucz, ale sądzę, że na pewno lepiej tzn. solidniej zrobi Twoja ekipa jeśli jest godna zaufania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Podłącze się pod temat, bo najbliżej jest mu do tego co mnie interesuje. Kupując nowe mieszkanie dostaję je w stanie developerskim i tu są dwie opcje:1. Znaleźć własną ekipę która wykończy mieszkanie materiałami przeze mnie kupionymi. Płacę za materiały i ekipę.2. Developer oferuje tzw. wykończenie wnętrza pod klucz. Tu płacę cenę z metra, materiały wybieram z katalogu, oni projektują i robią wszystko w terminie 90 dni. Jakie macie zdanie odnośnie tych opcji, co waszym zdaniem jest korzystniejsze i szybsze?Mieszkanie w Warszawie, wielkość ok 73 metrów. Ja wybrałem opcję drugą. Dodatkowo biorę inne firmy do odbioru mieszkania, do założenia klimatyzacji, do założenia markiz i rolet oraz do zrobienia kuchni. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Może ktoś z Warszawiaków korzystał z usług firm wykończeniowych i ma jakąś godną polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 (edytowane) ...od dewolpera masz zawsze ograniczony zestaw materiałów, czyli płytki, armatura, panele itp, drzwi, nie mówić o farbach. Zamawia w ilościach hurtowych, jakość/trwłość może być dyskusyjna.Jeśli zażyczysz odpływ linowy i szkło hartowane/ taflę i elementy mocujące to zrobią ,, karpia", Panie. się nie da. Samodzielnie to zawsze, podkreślam zawsze zaczyna się od zamówienia materiałów, elementów z długim terminem odbioru, czyli drzwi wewnetrznych, płytek, jeśli materiały z zagranicy, stelaże typu ,, geberit". Sam musisz mieć wizję, własny projekt/ pomysły co i jak. Do skonsultowania z wykonawcą, czy ,,da się" lub po prostu jak najprościej i najlepiej. Edytowane 26 Marca 2019 przez bob74 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 27 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Może ktoś z Warszawiaków korzystał z usług firm wykończeniowych i ma jakąś godną polecenia?Jestem w trakcie remontu i już końcówka, czekam na resztę mebli kuchennych a później pan od remontu robi kosmetykę. Spokojnie mogę gościa polecić, ceny do przełknięcia a co mi się bardzo podobało że na koniec każdego dnia sprzątanie i czyszczenie swoich narzędzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 ... a co mi się bardzo podobało że na koniec każdego dnia sprzątanie i czyszczenie swoich narzędzi.To akurat rzecz normalna. Jedni to robią bo dbają o sprzęt, inni bo klient dobrze to widzi, kolejni bo pół godzinki albo godzinka do dniówki doleci, a ci najlepsi ze wszystkich powodów razem wziętych ???? Osobiście nie wyobrażam sobie nie posprzątać bo w bałaganie nic nie widać ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 ...od dewolpera masz zawsze ograniczony zestaw materiałów, czyli płytki, armatura, panele itp, drzwi, nie mówić o farbach. Zamawia w ilościach hurtowych, jakość/trwłość może być dyskusyjna.Jeśli zażyczysz odpływ linowy i szkło hartowane/ taflę i elementy mocujące to zrobią ,, karpia", Panie. się nie da. Samodzielnie to zawsze, podkreślam zawsze zaczyna się od zamówienia materiałów, elementów z długim terminem odbioru, czyli drzwi wewnetrznych, płytek, jeśli materiały z zagranicy, stelaże typu ,, geberit". Sam musisz mieć wizję, własny projekt/ pomysły co i jak. Do skonsultowania z wykonawcą, czy ,,da się" lub po prostu jak najprościej i najlepiej. To w większości prawda, jednak możesz wybrać inne materiały i dopłacić ewentualną różnicę w cenie. Ja przynajmniej mam taką opcję - firma wykończeniowa zaopatrza się w MaxFliz i tam mogę wybierać zamienniki spoza katalogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Dobre ekipy to mają terminy na co najmniej pół roku zajęte i żeby się wbić do nich to musi ktoś z kolejki wypaść. Jak korzystasz z usług projektantów wnętrz to można skorzystać z ich kontaktów z wykonawcami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Dobre ekipy to mają terminy na co najmniej pół roku zajęte i żeby się wbić do nich to musi ktoś z kolejki wypaść. Jak korzystasz z usług projektantów wnętrz to można skorzystać z ich kontaktów z wykonawcami.Powiązania wykonawców z projektantami są bardzo ciekawe czasami taka opcja nie jest najkorzystniejsza dla inwestora, a czasami bardzo kosztowna. Przykładów można by wypisać tu mnóstwo. Jeden podstawowy to taki że projektant Stara się ułatwiać wykonawcy zadanie za odpowiedni prezent i/lub nagania mu prostych w wykonaniu a zarazem kosztownych rzeczy za które klient płaci. Najczęściej spotykane są zmiany w punktach elektrycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Powiązania wykonawców z projektantami są bardzo ciekawe czasami taka opcja nie jest najkorzystniejsza dla inwestora, a czasami bardzo kosztowna. Przykładów można by wypisać tu mnóstwo. Jeden podstawowy to taki że projektant Stara się ułatwiać wykonawcy zadanie za odpowiedni prezent i/lub nagania mu prostych w wykonaniu a zarazem kosztownych rzeczy za które klient płaci. Najczęściej spotykane są zmiany w punktach elektrycznych. To zależy jak się podchodzi do inwestycji i od tego czy korzysta się z usług architekta czy dekoratora. Osobiście jestem przekonany do usług architekta (mgr inż plus ewentualne uprawnienia specjalistyczne) i korzystania z profesjonalnej obsługi od samego początku czyli koncepcji. Dobry specjalista posłucha, doradzi, zaprojektuje od a-z, pomoże znaleźć wykonawców (mają swoje ekipy) i przypilnuje inwestycji. Ogólnie przy indywidualnych projektach to wymierna oszczędność czasu i pieniędzy. Przy wykończeniach stanu deweloperskiego można skorzystać z dekoratora (często przypadkowe osoby) ale ze świadomością, że będzie nacisk na określone materiały i trzeba pilnować portfela. Przerobiłem obydwie opcje i kolejna inwestycja od początku z architektem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi