tymon Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Przeczytaj co wcześniej napisałem. Od razu kupiłem też 2510 2016 i z tym problemów nie mam. Film jest oryginalny, bez jakiejkolwiek ingerencji i poprawiania czegokolwiek. Jak masz tak radzić... chrupnij paluszka.Nawet jak będziesz miał 5 daiw, to i tak opinia o tym, że coś jest zj... jest tylko Twoja. Nie chcesz pomocy, to nie wylewaj żalu. Nikt po obejrzeniu takiego filmu nie stwierdzi, że coś jest skopane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpecialFofDaiwa Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Obejrzałem ten film i od samego patrzenia jak kręcisz tym młynkiem odechciewa się cokolwiek Ci pisać, nagraj film na którym zakręć szybko kilka razy korbą i puść ją luźno niech się sama kręci, zobaczymy jakie będzie młynek wydawał odgłosy, a nie ciągniesz korbę w przeciwnym kierunku do kija i udowadniasz wszystkim że coś trzeszczy i stuka. Jak Ci ten grat zbędny dam jak za red arca na części i kupię ją od Ciebie. Po co ma u Ciebie się kurzyć.od 17 sekundy! korba nie trzyma osi i dlatego trzeszczy to jest problem!, a nie spokojne kręcenie. Ten problem na dodatek wychodzi tylko po zamocowaniu kołowrotka do wędki, w ręku bez wędki tego problemu nie ma! Ps sama szpula do ceraty jest więcej warta niż red... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Czyli wniosek jest taki, że pompka wodna nie podaje iskry na trójkąt od lawety, dlatego coś trzeszczy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 od 17 sekundy! korba nie trzyma osi i dlatego trzeszczy to jest problem!, co znaczy że korba nie trzyma osi? oś to jest w młynku pracująca w pinionie, określ dokładnie co rozumiesz przez słowo oś? Ten problem na dodatek wychodzi tylko po zamocowaniu kołowrotka do wędki, w ręku bez wędki tego problemu nie ma! Może zmień wędkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpecialFofDaiwa Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Korba nie trzyma osi? Moze Ty masz korbe krzywą ...ośke korby?czy jak to tam się nazywa i w pewnnych położeniach przekładnia na max dociska pinion?Weź sobie którykolwiek ze swoich kołowrotków i zamocuj do wędki. Potem możesz ruszyć korbą w osi np X - (tzn kręcisz) natomiast jeśli wszystko jest spasowane dobrze w kołowrotku to nie przemieścisz korby w żadnej innej osi. W tym modelu jest to niestety możliwe i stąd się biorą te odgłosy trzeszczenia i trze metal o metal na gwincie mocowania korby. Od 17 sekundy ruszam korbą ,,na boki,, teraz czaisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpecialFofDaiwa Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) co znaczy że korba nie trzyma osi? oś to jest w młynku pracująca w pinionie, określ dokładnie co rozumiesz przez słowo oś? Może zmień wędkę oś - pisałem powyżejWeź sobie którykolwiek ze swoich kołowrotków i zamocuj do wędki. Potem możesz ruszyć korbą w osi np X - (tzn kręcisz) natomiast jeśli wszystko jest spasowane dobrze w kołowrotku to nie przemieścisz korby w żadnej innej osi. W tym modelu jest to niestety możliwe i stąd się biorą te odgłosy trzeszczenia i trze metal o metal na gwincie mocowania korby. Od 17 sekundy ruszam korbą ,,na boki,, teraz czaisz? Ad2nie zmień, a raczej łów bez wędki hehehehe Edytowane 12 Października 2016 przez SpecialForDaiwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpecialFofDaiwa Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Czyli wniosek jest taki, że pompka wodna nie podaje iskry na trójkąt od lawety, dlatego coś trzeszczy.A jak kiedyś, i o ile, zrozumiesz co widzisz na filmie, to co wtedy? Edytowane 12 Października 2016 przez SpecialForDaiwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 myślę, że ciągnięcie tego tematu nie ma już sensu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 No popatrzyłem na ten film jeszcze raz, niby widać że ruszasz korbą względem gwintu jakby korba miała luz na gwincie. Tak czy inaczej nikt Ci nie pomoże oglądając tylko film a nie młynek w realu a Daiwa już dała Ci odpowiedź że według nich jest wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Specjal idż już spać, bajki już się skończyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpecialFofDaiwa Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) No popatrzyłem na ten film jeszcze raz, niby widać że ruszasz korbą względem gwintu jakby korba miała luz na gwincie. Tak czy inaczej nikt Ci nie pomoże oglądając tylko film a nie młynek w realu a Daiwa już dała Ci odpowiedź że według nich jest wszystko ok.Jesteś jedynym chyba który zaczaił temat. Powiedz mi proszę, czy mam słuszne roszczenia, czy według Ciebie z tym kołowrotkiem jest rzeczywiście wszystko ok?!? Edytowane 12 Października 2016 przez SpecialForDaiwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Coś takiego jak opisujesz widziałem w Daiwce Lagunie ale ona je...ła o podłoge i oś główna się skrzywiła plus trzpień ( oś) korby). Edytowane 12 Października 2016 przez przemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpecialFofDaiwa Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Coś takiego jak opisujesz widziałem w Daiwce Lagunie ale ona je...ła o podłoge i oś główna się skrzywiła plus trzpień ( oś) korby).A to są dwa kołowrotki NOWE które dostałem ze sklepu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Gratulacje że też w końcu zaczaiłeś o co mi q chodzi!!!!! Edytowane 12 Października 2016 przez SpecialForDaiwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 ludzie dajcie spokój, teraz następny zabaczył jakieś odejścia od osi korby względu obudowy na takim video .... proszę ...i jeszcze wyda diagnozę i Kolega będzie zadowolony, że nie jest zadowolony .... proszę a tak poważniej, Kolego, napisz gdzie mieszkasz, może ktoś bardziej doświadczony zlituje się i pomaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Jesteś jedynym chyba który zaczaił temat. Powiedz mi proszę, czy mam słuszne roszczenia, czy według Ciebie z tym kołowrotkiem jest rzeczywiście wszystko ok?!?Nic ci nie powiem bo nie ocenię tego na podstawie filmiku. Jak pisałem trzeba by obejrzeć to w realu, samemu zakręcić, zajrzeć może do środka - to jednak wyklucza jakąkolwiek dalszą twoją walkę z Daiwą bo stracisz gwarancję a Daiwa i tak pewnie Cię oleje bo normalnie lekko jak kręcisz korbą i jest wszystko ok a tym bardziej jeśli wszystko jest ok bez kija to zapomnij że uwzglednią jakiekolwiek Twoje roszczenia. Edytowane 12 Października 2016 przez Hunter_pike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba00 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 A moze kolega special spotkal by sie z kims z forum kto ma taki sam kolowrotek i porownal ich prace , bylo by latwiej okreslic w czym lezy przyczyna owego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 A to są dwa kołowrotki NOWE które dostałem ze sklepu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Gratulacje że też w końcu zaczaiłeś o co mi q chodzi!!!!!Na tym filmie to nic nie widze. @Bazyl już Ci napisał jak można kręcić. Słabo potrafisz to opisać i stąd takie celowanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpecialFofDaiwa Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Na tym filmie to nic nie widze. @Bazyl już Ci napisał jak można kręcić.Słabo potrafisz to opisać i stąd takie celowanie....Nie siedzę w kołowrotkach, używam ich tylko do łowienia. Nie jestem techniczny i nie znam dokładnych nazw części kołowrota, ale to, że z tym młynkiem jest coś nie tak to słychać i widać (nie wiem jak foty wrzucić), z resztą. Uzmysłowiło mi to fakt, że niestety w ten sam sposób odbierają mnie w daiwie - tzn nie czają o co mi chodzi, bo nie potrafię im precyzyjnie powiedzieć co jest nie tak. Dzięki za wyjaśnienie tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Nie siedzę w kołowrotkach, używam ich tylko do łowienia. Nie jestem techniczny i nie znam dokładnych nazw części kołowrota, ale to, że z tym młynkiem jest coś nie tak to słychać i widać (nie wiem jak foty wrzucić), z resztą. Uzmysłowiło mi to fakt, że niestety w ten sam sposób odbierają mnie w daiwie - tzn nie czają o co mi chodzi, bo nie potrafię im precyzyjnie powiedzieć co jest nie tak. Dzięki za wyjaśnienie tego.Już Ci któryś z kolegów napisał byś podał skąd jesteś, może jest ktoś z Twoich okolic co mógłby obejrzeć młynek, jeśli nie zostaje wysyłka do kogoś by to ktos ocenił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Napisz gdzie mieszkasz to ktos Ci pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpecialFofDaiwa Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Napisz gdzie mieszkasz to ktos Ci pomoże.Lublin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 SpecialForDaiwaNie widziałem żadnych fotek z uszkodzeniami o których piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majunio Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Ja jestem z Lublin, kilka certate miałem... mogę rzucić okiem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez77m Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 (edytowane) Witam,Czy na szpulę certate 2508 zmieści się fizycznie 150m plecionki 8x pe 1.2 lub pe1,5.czy brać głębszą 2500. Ps. wiem co jest napisane w opisie szpulek,ale wolę upewnić się jak to wygląda w rzeczywistości. Dziękuje za informacjeMariusz Edytowane 16 Stycznia 2018 przez lopez77m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 na 2508 wcisniesz 150m PE 1.0, szpula 2510 jak dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi