Tomy Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Jak w tytule zainteresowanych zapraszam do lektury.Sprzęcior zostanie przetestowany w różnych konfiguracjach wagowych,wędki,przynęty itd.Myślę że to odpowie na pytania czy warto inwestować w tą szpulkę czy też nie.W poniedziałek relacja. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Zaczynamy od bolków,zasięg rzutu przy wobkach w gramaturze 8-15g zwiększa się w stosunku do oryginalnej szpulki o ok.20metrów przy lżejszym wabiku,nawet parę rybek przy testach przeszkadzało.Multik do testów sparowany z patykiem od Daniela CD BR 910-35g. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Przynęty Jaziowo,Kleniowe 3cm waga od.4-6g Multik sparowany z Daiwą Morethan Branzino 96MLB 5-28g.Mocna poprawa odległości rzutu przy zastosowaniu tuningowej szpulki.Dystans 30metrów bez problemów,komfortowo,rzuty powtarzalne.Bardzo trudno o brodę. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 C.D.Ustawienie hamulca na 4.Odległość rzutu kółko na wodzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Idziemy dalej wobek 2cm ok.2,5g-da się ale to nieistotne bo to nie zestaw do tego typu zadań.Odległość rzutu ok.15metrów. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Koniec testów.Podsumowując szpulkę warto kupić bez dwóch zdań.W przyszłości testy szpulki do Ryogi 2020hl.Multik był testowany z tuningową szpulką na niej plećka Warivas 15lb którą też bardzo polecam,zero tarcia po przelotkach dużo cieńsza w stosunku do innych plecionek o tej samej mocy.Pozdrawiam i myślę że to pomoże komuś kto zastanawia się nad zakupem tej szpulki-Tomy- . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Jaka jest waga tej szpulki, a jaka oryginalnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Mekamil ta tuningowa waży 14g a np.w nowej Pixy w multiku UL szpulka waży więcej chyba 15g objętość podobna . Tym się kierowałem przy zakupie.Oryginał z Ryogi 1016 ok.18g ale wyleciało mi z głowy trza by poszukać.Za parę dni testy Zilliona Limited Edition 7,3:1 a może jutro?Krótko i na temat-czy warto było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marteenez Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 ta tuningowa waży 11g Tomy, a wazyles RCS'a? Bo z informacji w sieci wynika, ze wazy 14g. http://all.daiwa21.com/fishing/item/ize/op_parts_ie/rcsb_201 4/index.html http://samuraitackle.com/fishing/index.php?main_page=product _info&manufacturers_id=18&products_id=10561 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Sory 14g{moja pomyłka,nieumyślnie-myślę że wybaczycie}i tak jest to lżej niż w nowej Pixy,z resztą tu nie chodzi tylko o wagę ważna jest też pojemność{mniejsza}-ile waży w cardifie DC? .No wlaśnie.Lepiej rzuca i to najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi