MariuszS Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Z uwagi, że jestem nowy, Witam wszystkich na forum. Mam pytanie do doświadczonych. Posiadam kij X Zoga G-66 7kg max drag 2-4kg. Muszę do tego kija dopasować kołowrotek. Czy ABU Garcia Revo Toro Beast 50 nie będzie za duży ? Potrzebuję ten zestaw do łowienia szczupaków i muskie. Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) "Za duży"? pojęcie względne. Musisz brać pod uwagę cały zestaw, jego zgranie co do mocy, wyważenia, możliwości rzutowe tak kija jak i multika. I jeszcze jedno., czy wolisz płaski czy okrągły kołowrotek?Było by idealnie, gdybyś mógł "pomacać" taki zestaw przed zakupem Edytowane 10 Stycznia 2016 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszS Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Kij już mam, teraz muszę do niego zapodać kołowrotek. Preferuję płaski kołowrotek i na pewno będę go ogladał przed zakupem. Planuję połowić dużymi jerkami w tym roku, ale mam świadomość że przy okazji może się zaczepić coś większego niż sandacz lub szczupak, więc chcę mieć zapas mocy. Kij jest jednoczęściowy więc ma power sam w sobie. Tym bardziej, że to Zoga. Wiem co potrafi bo mam jeszcze sumówkę i to jest killer. Chodzi mi po głowie właśnie wspomniana Abu Beast lub Daiwa Tatula 200HSL lub 150SHL-TW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Mamy na forum kolegów, którzy łowią zogą7 i na pewno się odezwą przedstawiając swoje doświadczenia i multiki do tego kija. Fakt ze jest mocny ale wydaje mi się, że to Toro był by przesadą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duży Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Ja do Zogi 8 mam podpiętą Daiwa Z 2020HL ,i wydaje mi się że ten multik powinien dobrze współgrać z Twoją siódemką,ma moc i bardzo dobrze leży w dłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 witam Już kołowrotek ABU REVO LT jest i do tego XZOGA TAKA-G 66 do 2lub 3 kg.Będzie się działo .Tylko interesuje mnie dolne zakres blanku do 2 i 3 kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 mowa o zestawie muskie/pike czy o jakims ul? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Tak max 25-30g a dolna granica od 5g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Ja swoją Zogę 7 kg. mam podpiętą na przemian z dwoma multikami:1-Dawia Alphas 150 HL2-Daiwa Zillion TW 1516 LZ obydwoma multikami jest to świetny zestaw 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 witam Już kołowrotek ABU REVO LT jest i do tego XZOGA TAKA-G 66 do 2lub 3 kg.Będzie się działo .Tylko interesuje mnie dolne zakres blanku do 2 i 3 kg?Nie mieszajmy wątków bo jeszcze ktoś na prawdę weźmie LT na metrowe szczupaki ...amerykańskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 @MariuszS,lowiles juz tym kijem? Bo jakoś go nie widzę do dużych jerkow ,raczej średnich 40-80g.do dużych lepsza będzie Taka 8 lub 10kg.U mnie śmigał z calcutta 201b i Curado 201e7 od nowego sezonu Alphas 150 i Tatula 103. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Właśnie Curado 201 jest wystawiony w dziale sprzedam Edytowane 10 Stycznia 2016 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszS Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Łowię właśnie w USA. Tutaj są sporę szczupaki i jeszcze większe muskie. Zoga G-66 7kg jeszcze nie łowiłem go dopiero wczoraj do mnie dotarła. Co do jerków to fakt będę używał max do 80g. Tak sugerował sprzedawca blanku. Jedynie młynek to jest jeszcze niewiadoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszS Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 mowa o zestawie muskie/pike czy o jakims ul?Tak chcę łowić właśnie muskie/pike w USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Tego revo bym sparował z mocniejszym kijem czyli 10 kg,do 7-mki wskazana przez Ciebie tatula 150 hd a najlepiej zillion 100 hla. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszS Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Tego revo bym sparował z mocniejszym kijem czyli 10 kg,do 7-mki wskazana przez Ciebie tatula 150 hd a najlepiej zillion 100 hla.OK. THX. Chyba tak zrobię. Zobaczę jak będą leżeć z wędką w ręce. Sprawdzę i dam recenzje. Dzięki za pomoc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Podepnę się do tematu. Do Zośki 7kg bedzie pasować t3sv? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Podepnę się do tematu. Do Zośki 7kg bedzie pasować t3sv? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkJak dla mnie trochę kulawe połączenie, tetrójka to taczej kręcioł do lżejszych zastosowań. Poza tym przy wabiach, które lecą z siedmiokilowej Xzogi, SV jakby nie ma uzasadnienia. Ja bym poszukał czegoś bardziej w punkt jeżeli chodzi o ciężkie łowienie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 50gram to max a częściej bede łowił na shad rapy 9cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 50gram to max a częściej bede łowił na shad rapy 9cmSłuchaj, pewnie da radę, aczkolwiek parowanie T3 z siódemką to trochę niezbyt dobrze dobrana para - ale ja jestem już zboczony mocno, więc może niepotrzebnie mieszam Ci w głowie. Mam ten kij, podpięty pod Zilliona TWS - a najlepiej wyważa go porządny round. T3 po prostu zniknie na tym kijku wedle mojego rozpoznania sprawy. Poza tym jeżeli idziesz max 50g, to po co 7kg? ciut nie za dużo tej rezerwy? Poza tym ile waży Shad Rap 90 - 12, 15gr max? To nie ta armata, kręcioł do tych przynęt super, ale kij schrzani Ci zestaw przy planowanym zastosowaniu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Słuchaj Marcina 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Chciałem g66 5kg zostałem zalany falą krytyki. Wszyscy twierdzili że 50gram(perch14,slider10) to już za dużo na 5kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Chciałem g66 5kg zostałem zalany falą krytyki. Wszyscy twierdzili że 50gram(perch14,slider10) to już za dużo na 5kgJasne stary, ale nie pisałeś wtedy nic o Rapalkach;-) A z tą krytyką to chyba przesada, dostałeś kilka opinii mniej lub bardziej subiektywnych, info gdzie możesz poczytać o tych blankach - więc może problem tkwi w tym, że nie podałeś początkowo pełnego zakresu przynęt, albo tenże się dynamicznie powiększył w międzyczasie. Tak czy inaczej, dostaniesz DOBRY kij. Cały bajer polega na tym, żebyś używał go z ODPOWIEDNIMI przynętami, a na Rapalki już zaczął przygotowywać sobie nowy kij. Swoją drogą T3 SV będzie fajne do woblerów, bo dobrze radzi sobie z koziołkowaniem nielotów w powietrzu, jednocześnie minimalizując brody. trzymam kciuki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Słuchaj, pewnie da radę, aczkolwiek parowanie T3 z siódemką to trochę niezbyt dobrze dobrana para - ale ja jestem już zboczony mocno, więc może niepotrzebnie mieszam Ci w głowie. Mam ten kij, podpięty pod Zilliona TWS - a najlepiej wyważa go porządny round. T3 po prostu zniknie na tym kijku wedle mojego rozpoznania sprawy. Poza tym jeżeli idziesz max 50g, to po co 7kg? ciut nie za dużo tej rezerwy? Poza tym ile waży Shad Rap 90 - 12, 15gr max? To nie ta armata, kręcioł do tych przynęt super, ale kij schrzani Ci zestaw przy planowanym zastosowaniu.W cascie multik chyba nie za bardzo wyważa kij, no chyba że ktoś trzyma nad mutikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 szczerze to bardziej sugerowałem się tym co podaje daiwa na stronie czyli zakres przynęt 4-80gram. jednocześnie zdaje sobie sprawę że najlżejsze przynęty w granicach 15gram to może być mało żeby załadować Zośkę. wszystko się wyjaśni w maju przy szczupakowaniu lub najprawdopodobniej już wcześniej podczas testów na sucho.dzięki za kciuki-będzie dobrze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi