MRTNZ Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 W cascie multik chyba nie za bardzo wyważa kij, no chyba że ktoś trzyma nad mutikiem Hmmm, trochę się nie zgodzę. Wyważenie kija w castingowym zestawie jest inne, niż w przypadku stałej szpuli, ostatnio @Bazyloss o tym kilka słów napisał. Jak moja Xzoga była robiona, dostała parametr pod konkretną metodę i konkretny multik. A mój nadgarstek mi za to bardzo dziękuje. Multik ma spore znaczenie. A różnica kilkudziesięciu gram tudzież mocno może wpłynąć na wyważenie zestawu. Porównując T3 SV vs. Zillion TWS 2015 (180gr vs. 215gr) - 35gr już można odczuć w jedną i drugą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Hmmm, trochę się nie zgodzę. Wyważenie kija w castingowym zestawie jest inne, niż w przypadku stałej szpuli, ostatnio @Bazyloss o tym kilka słów napisał. Jak moja Xzoga była robiona, dostała parametr pod konkretną metodę i konkretny multik. A mój nadgarstek mi za to bardzo dziękuje. Multik ma spore znaczenie. A różnica kilkudziesięciu gram tudzież mocno może wpłynąć na wyważenie zestawu. Porównując T3 SV vs. Zillion TWS 2015 (180gr vs. 215gr) - 35gr już można odczuć w jedną i drugą stronę.Spierał się nie będę bo fizyka wyjaśnia wszystko A w Twojej zodze zapewne multik jest ok 30-35cm bo tyle mniej więcej trzeba żeby wyważyć ten blank (zalezy od materiału i ilości na rękojeści) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Wyważenie powinno być podyktowane dwoma parametrami: 1. Metodą połowu.2. Wagą multiplikatora. U mnie jest to kij mocno wyspecjalizowany, zrobiony TYLKO pod jerki i ewentualnie duuuże gumy, których nie prowadzę podbiciem (slow retrieve albo typowe dżerkowanie). I masz rację, tu fizyka ma pierwszorzędne znaczenie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Dla mnie 7-ka jest jest uniwersalnym kijem,z odpowiednim multikinem pozwala łowić 65g jerkiem lub 4-5 gumą na 7-10g .Skromne mam jeszcze doświadczenie ale dla mnie to szeroki zakres,nawet jak lekko nie domaga w dolnym c.w.bo powyżej 20g to juz jest miodzio.Podobnie jak Wojtek chce podłączyć T3 sv ,poprzednio wieszalem Tatule 103 ,curado, Revo sx i zawsze mi czegoś brakowało ,jak się nie spisze pójdzie do lajta . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 lub niebawem pojawią się dwie sztuki na giełdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Myślę ze będzie ok,fajny zestaw w wadze średniej betoniary,a 7-ka i tak ma u mnie dożywocie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Jak zbrojąną masz tą 7? Spirala? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 (edytowane) Tak, spirala. Edytowane 1 Lutego 2016 przez Sebalos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Są jakieś duże plusy takiego zbrojenia względem klasyka? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Nie widzę różnicy ,może łatwiej przejść ze spina bo ringi wiszą pod kijem,wedkorób stwierdził ze tak trzeba przy tego typu blanku i jest.To pierwsza moja spirala i następne rownież tak zbroję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 A jak pozostali użytkownicy 7-ki? Spirala czy klasycznie?Mój docelowy zestaw to właśnie xzoga 7ka i zillion. Zillion pilniejszy bo na 2016 rok jest już wersja SV, a do xzogi coś mocniejszego się przyda.A na sezon 2017 będzie /o ile plany się nie zmienią/ xzoga 7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Wracając do t3sv i zilliona t3 ma max drag 5,5kg zillion 5 więc przynajmniej z opisu jest to mocniejszy kołowrotek Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Wracając do t3sv i zilliona t3 ma max drag 5,5kg zillion 5 więc przynajmniej z opisu jest to mocniejszy kołowrotek Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkOpis jedno, praktyka drugie. Ale to tylko moje osobiste zdanie, nie chcę Ci się mieszać w Twoje dobory. Ja bym tego osobiście nie zestawiał i tyle na dłuższą metę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Nikt nikomu nie może zabronić podpiąć pod Zogę 7-8 kg. CU51 taki zestaw też będzie łowić Xzoga 7 to nie jest kij typu L lub M, to naprawdę mocny blank i moim zdaniem przynęty 10 gr. to nie jego bajka ale to tylko moje zdanie i nikt się z nim nie musi zgadzać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Pewnie że 10 g nie da rady,ale czasem zachodzi potrzeba elastyczności ,na łowisku bez zmiany zestawu ,średnia gumka 4-6" czy mały 30g jerk i można łowić swobodnie.Zakupiłem ją żeby nie ciągać na łajbę 3-4 kijków,teraz biorę 7-kę i armatę 50- 100g+,i mam temat ogarnięty.Z Zillionem będzie to kapitalny zestaw ,tylko T3 ma zakres 5-80g(na papierze) więc do kija 20-70g,będzie pasował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Będę wdzięczny za sprostowanie..Poprzednie "starsze" wersje 7-ki były opisane do 150g,a obecne są 120g,czy stąd nie bierze się ta różnica???Czy dalej mają taki sam c.wMariusz napisał że to kij do 100g a nijak mi to nie pasuje do mojej 7-ki,dla mnie 70-80g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Tak Seba, tu trafiłeś w sedno. Wcześniejsze modele były do 150 gr a obecne są opisane do 120 gr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Tak Seba, tu trafiłeś w sedno. Wcześniejsze modele były do 150 gr a obecne są opisane do 120 gr.No to jeszcze tylko porównać obie organoleptycznie i będzie jasny obraz. A może ktoś ma/miał obie wersje 7-ki,i zechce się podzielić spostrzeżeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturbukowski Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 (edytowane) Podepnę się do tematu. Do Zośki 7kg bedzie pasować t3sv? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Nie da rady mam T3sv i ten multik do 35g . Edytowane 1 Lutego 2016 przez arturbukowski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Nie da rady mam T3sv i ten multik do 35g .To jest właśnie praktyczne zrewidowanie katalogowych zapisków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 W oryginalnym opisie Daiwy jet zakres 3,5-8g,a u nas ktoś dorzucił 0 i wyszło 80g . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 (edytowane) to będe miał zestaw do swimbaitów a w zasadzie do rapali dt20 do pozostałych przynęt dokupię odpowiednie zestawy ....będę siedział w domu i sobie nimi kręcił...czasem coś o nich napisze na forum Edytowane 1 Lutego 2016 przez Gobio Gobio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 50% pracy wypasionego multa wypada na kręcenie w domu na sucho;D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 @Sebalos pisałeś że tatula 103 średnio się parowała z zogą 7 więc może jak nie zillion to tatula hd custom?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszS Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Tatula 150 HD Custom idealnie pasuje do Zogi 7. Parametry tego multika są idealne pod ten blank. Testuję go drugi tydzień i jest perfect. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi