Przemek Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Panowie potrzebuję pomocy w wyborze!Proszę o zabranie użytkowników obu modeli i przedstawienie wszelkich za jak i przeciw tych kołowrotków.Dziękuję z góry!Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Krótko - Twin Power to klasa sama w sobie... R`nessa - a co to w ogóle jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 26 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Dziękuję Patu za konkretną odpowiedź!!!Może ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia z tymi kołowrotkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Powtórzyłbym tylko za Patrykiem. Tylko po co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 26 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Dziękuję Waldziu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Podłączę się pod wątek. Rozglądam się za Shimano wielkości 3000. Czy ktoś z Was łowi TP SFC lub MG? Oczywiście najnowszymi z bodajże 2009. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Mam 2 TP MG, C3000 i 4000 ( poprzedni model, obydwa zakupione w zeszłym sezonie w Minstore ) . Jak dla mnie nie ma lepszych młynków ( przerabiałem ich trochę). Praca porównywalna ze Stellą, przy niskiej wadze i mocnej zwartej konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Krecilem tym patrykowym. Potwierdzam ze praca bardzo bardzo dobra. Tej Daiwy to wogole nie widzialbym jako alternatywy dla Twin Powera. To raczej by trzeba bylo patrzec na Certate...Ale tez bym wzial TP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 26 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Są w podobnym przedziale cenowym i dlatego poprosiłem o ich porównanie.Konstrukcyjnie żadnego z nich nie znam i w ręku też nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Wyszkow...do morza ze slona woda masz kawalek. Wiec temat magnezowego TP nie powinien martwic...Ja bym wybral TP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Ja napisze tak,po wielu konsultacjach,i czytaniu wielu opiń wybrałem certate,a taki w niej ból ze pod obciażeniem,na pletce i ciezkich wabikach mozesz jej zęby na przekladni liczyć,a w TP-FC to shimano wróciło do legendy TP sprzed 10lat,jak ci sie trafi to porownaj cene TP-F a cene TP-FC ,a czy sa tak samo trwałe to jak kiedys Patryk napisal czas pokaze,a jak on łowi to nie jeden widzial.wiec nie szukaj dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Mam obydwa kołowrotki, R'nessa kręci teraz drugi sezon. Za wcześnie na ocenę trwałości, sam jestem ciekawy jak wypadnie. Ergonomia kołowrotka pierwsza klasa, świetnie leży w ręku, pod tym względem jest naprawdę znakomity i przewyższa niektóre modele shimano. Choć nie tego Twinpowera, który jest sprawdzoną konstrukcją, godną zawsze polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 jak dla mnie tylko TP,no chyba że wybór miedzy TP a stella nowe w daiwy systemie R to faktycznie masełka w sklepie ale pod obciążeniem lekko terkoczą,a mnie to w kurza w kręcku za 1800PLN Certate HC.dlatego wole mocne i nie terkoczące shimaniaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 tylko jeżeli chodzi o te najnowsze shimano TP - FC ma prawie na pewno tylko część budy(dekiel ze stopką) z metalu reszta w której siedzą bebechy to tworzywo..co do r'nessy toć to na bazie caldii KIX etc. ma całą obudowę przynajmniej z metalu, rotor z tworzywa. jest tam drobna modyfikacja mocowania szpuli - jakiś szybki zatrzask, porównując te dwa modele postawiłbym na ten drugi, nie mówiąc o starszych TP czy też japońskich - które z tymi najnowszymi FB,FC na europe i US nie mają wiele wspólnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 tylko jeżeli chodzi o te najnowsze shimano TP - FC ma prawie na pewno tylko część budy(dekiel ze stopką) z metalu reszta w której siedzą bebechy to tworzywo..co do r'nessy toć to na bazie caldii KIX etc. ma całą obudowę przynajmniej z metalu, rotor z tworzywa. jest tam drobna modyfikacja mocowania szpuli - jakiś szybki zatrzask, porównując te dwa modele postawiłbym na ten drugi, nie mówiąc o starszych TP czy też japońskich - które z tymi najnowszymi FB,FC na europe i US nie mają wiele wspólnego To który TP jest obecnie produkowany na rynek japoński? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 To który TP jest obecnie produkowany na rynek japoński?nieiwem czy dalej i aktualnie produkują ale to co jest dostępne to np. http://www.plat.co.jp/shop/catalog/default/language/en/cPath /21_39_41_121/saltwater-fishing-big/reel/shimano-spinning-re els/08-twinpower.htmlalbo 09' Mg http://www.plat.co.jp/shop/catalog/default/language/en/cPath /21_39_41_122/saltwater-fishing-big/reel/shimano-spinning-re els/09-twinpower-mg.html choć osobiście wolę modele z 2005 roku z charakterystyczna aluminiową wstawką z tyłu http://www.japantackle.com/Shimano/Shimano_TwinPower2005.htm , poza malowaniem prawie identyczny jak sephia czy ten aspire FA http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=tree&goto=16423 0& , stella 05' jak popatrzysz jest prawie taka sama tylko z metalowym rotorem i oczywiście trochę więcej łożysk..nie będę samolubny, tu sobie można obejrzeć sporo maszynek od środka http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=en& ;amp ;amp ;amp ;sl=ru&tl=pl&u=http://www.daily-fishing.ru/snasti/re els/&rurl=translate.google.com&twu=1&usg=ALkJrhi Xe8sNxKDdVvkyddpBy2pme25APg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 a i proszę ten nasz nieszczęsny TP FC obudowa tworzywo + pokrywka ze stopką alu.. przekładnia z biomastera, no ale to idzie na europę.. tylko pod szyldem TP http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=en& ;amp ;sl=ru&tl=pl&u=http://www.daily-fishing.ru/snasti/re els/shimano_twin_power_fc/&rurl=translate.google.com& ;amp ;twu=1&usg=ALkJrhg2mhx5oEB12SB9lWXVRHFaMhnJBw i co, rzeczywiście lepszy jak r'nessa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Dzieki za material. Ciekawe informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 a i proszę ten nasz nieszczęsny TP FC obudowa tworzywo + pokrywka ze stopką alu.. przekładnia z biomastera, no ale to idzie na europę.. tylko pod szyldem TP http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=en& ;amp ;amp ;sl=ru&tl=pl&u=http://www.daily-fishing.ru/snasti/re els/shimano_twin_power_fc/&rurl=translate.google.com& ;amp ;amp ;twu=1&usg=ALkJrhg2mhx5oEB12SB9lWXVRHFaMhnJBw i co, rzeczywiście lepszy jak r'nessa ? Dzięki Damian, wybór jest prosty TP '08. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Dzięki Damian, wybór jest prosty TP '08. patrząc na jego budowę korpus jest ze stopką i dekielek sam a nie na odwrót - musi być cały metalowy http://www.mefistofishing.pl/shimano-twin-power-2500-2500s-p -261.htmlspytać sprzedawcy nie zaszkodzi, ale to raczej formalność.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 czy bezwglednym wyznacznikiem jakosci kolowrotka jest material z jakiego wykonana jest jego obudowa ? kolowrotek spiningowy w rozmiarze 1000, FULL METAL...i 280 g wagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 @Guzu pewnie że nie, ale ja chciałem tylko wskazać różnicę że japoński TP to nie jest to samo co na europę - ten jest takiej budowy jak ultegra czy biomaster, tylko opisany tak żeby się lepiej sprzedawał a z tym materiałem, to patrząc po tej samej marce/firmie to na sucho im więcej się płaci tym lepsze materiały są użyte do jego budowy i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 czy bezwglednym wyznacznikiem jakosci kolowrotka jest material z jakiego wykonana jest jego obudowa ? kolowrotek spiningowy w rozmiarze 1000, FULL METAL...i 280 g wagi Guzu, bo to żeliwo Pamiętam opowieści jak Taurusy łamały się w stopce...Nawet widziałem fotkę takiego złamasa po braniu taimena (chyba na WCWI). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 @Guzu pewnie że nie, ale ja chciałem tylko wskazać różnicę że japoński TP to nie jest to samo co na europę - ten jest takiej budowy jak ultegra czy biomaster, tylko opisany tak żeby się lepiej sprzedawał dla podludzi a z tym materiałem, to patrząc po tej samej marce/firmie to na sucho im więcej się płaci tym lepsze materiały są użyte do jego budowy i to wszystko. czyli ultegra/ biomaster sa tak budowane jak tp na europe ? dobrze zrozumialem ? bardzo ciekawa ta rosyjska strona, ciekawe czy kiedys dla wedkarzy w Nadwislanskim Kraju powstana takie opracowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 @tpe1 taurus to kojarzy mi sie z katalogami dragona sprzed kilku sezonow kiedy to byly podejmowane proby sprzedawania go w cenach Daiwa Tournament. bo to miala byc ta sama klasa, tylko ze lepiej tak samo jak HM w tonacji granatowej, gdy triumfy swiecily pierwsze nowozelandzkie composite...granatowe ktos mial niezla idee na bizness (nie wiem czy czas przeszly w tym zdaniu jest wlasciwy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi