kardi Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Cześć!Wczoraj nieźle brały, także na dość dużą suchą muszkę.Pomorze , nowe miejsca w łąkowych bagniskach.Dwóch wychodzących spryciarzy nie oszukałem , olały mnie i tyle Kij sage "one" 9/4, stareńki kołowrotek Ross bez terkotki, linka DT 4 F chyba Cortland, przypon 0,16 - 0,14, a w przypadku olewających - 0,12. pozdrawiam tymiankowców 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Łakomczuch na sucharka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Szybki wypadzik przed sztormem... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Z fikendu. Było kilka sztuk plus pstrąg i jelcyn. Na nimfkę i na suchą. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaker Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Dzisiaj lipienie ładnie współpracowały. Nad wodą dało się zauważyć rójkę jętek, kolorystycznie latały cytrynki, beżowe w ciapki, jasny brąz. Posmakowały im jęteczki na haku #20 w kolorze oliwki i jasny beż. Trafił się nawet jeden z zawodu chyba "model" (dla znawców robienia zdjęć lipaskom powinni się zorientować który to). 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Na nimfy: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 (edytowane) Z ubiegłotygodniowego / wymarzonego / wypadu nad San ( Łączki / Hoczew ) . Ogólnie rybek dużo , jednak do tych powyżej 40 cm nie miałem szczęścia. Łowienie na opadającej i czyszczącej się wodzie po 3 dniach mocnych opadów. Jako przynęty do południa nimfy/pedałki , skoczek to rudy kiełż - chętnie zjadany. Po południu płynęła brązowa jęteczka więc sucharki na hakach 18 i mniejszych / cdc z delikatnym tułowiem z pióra bażanta /. Jak na pierwszy raz nad Sanem wypad uważam za udany, do tego stopnia że zakochałem się w nim zdradzając Łupawę do której mam " rzut moherem " Edytowane 11 Października 2016 przez Hansolo 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Dzisiaj około południa, sucha szara muszka - jęteczka na 16 tce, żyłka 0,12, zestaw klasy 4,W sumie około 10 ciu brań i holowań, ale... kilka sztuk oparło się urokowi moich imitacji. Długi, ponad 3,5 metrowy przypon "przeciwsmużeniowy", wędzisko 9 stóp. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 jak wykonujemy przypon "przeciwsmużeniowy" Pawle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 A ja się dopytam szybciutko, od czego zależy wybarwienie Lipieni? Moje sprzed 2 tygodni wszystkie blade, a tu niektóre wybarwione jak "stopińdziesiąt". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Z każdym tygodniem będą ładniejsze, zimą bywają wręcz czerwonawe Bartku.Przypon , zartobliwie nazwany przeciwsmużeniowym jest po prostu dłuższy niż przeciętnie używany ,gdy warunki tego wymagają(poprzeczne prądy przy dużej odległosci od ryby) stosuję nawet 4-metrowy. Trudniejsze sa rzuty, lecz bywa, że to jedyny sposób.Czy to czasem nie jest nielegalne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 a tu niektóre wybarwione jak "stopińdziesiąt". pozdro - P. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Dzisiaj korzystając ze słonecznego dnia przechytrzyłem kilku cwaniaków z Łupawy na sucharka co dla mnie jest jak bramka na wyjeździe liczona podwójnie . 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Dziś dwie godzinki , miejsce dokładnie to samo, ale tym razem samczyk się skusił. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 (edytowane) Dziś "szaro, buro, ponuro..." i momentami tak wiało, że chciało urwać łeb przy samej d..., ale ja to lubię . Edytowane 31 Października 2016 przez marekn 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Na sucharka: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 (edytowane) Kilka razy w roku odstawiam spinning i sięgam po muchóweczke Tak stało się i w teraz. Zaliczyłem dwudniowy wypad na lipienie na jedną z rzeczek w południowej Polsce Ryby były aktywne, brały całkiem dobrze. Najlepiej sprawdzały się małe brązki, zawieszone na żyłce 0,12.Lipienie, ładne, zdrowe i silne Było naprawde super Udało się nawet złowić rybę 40 plus. Edytowane 3 Listopada 2016 przez DAWIDspinn 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Wczoraj to dopiero piździło !!! 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oktupus Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Jesienne lipieniowanie 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 (edytowane) Robi się coraz zimniej i jakościowo lipienie są coraz lepsze.A co najważniejsze na suchara Przynęta chrust na #10 przypon 0,14 niestety 0,12 rwały jak nitkęSAGE RPL 390 i świeżo nabyty młynek od forumowego Kolegi Danielsson Midge. Linka EGO stworzona do nimfy z lekkimi problemami dała radę podać suchara, załadowanie RPL-ki w krzakach lekką linką łatwe nie jest Edytowane 12 Listopada 2016 przez Wiktor 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undre Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Jesienne lipieniowanie Z tego samego wypadu... 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 (edytowane) Póki co zostają mi jednak rzeczki bardziej na południe naszego pięknego kraju, gdzie ryb zdecydowanie mniej, a i one za sprawą wydr, czapli i ludzi łatwo nie mają, za to żryć najwyraźniej mają co Edytowane 31 Grudnia 2016 przez bartsiedlce 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 (edytowane) Łupawa jest na pewno rzeką zjawiskową, na pewno rzeką pełną lipieni, ale na pewno nie rzeką dużych lipieni. Jeździmy z kolegami tam ragularnie od kilku lat,i ryb 40 cm mamy złowionych dosłownie kilka. Jedna, dwie ryby na 3-4 dniowy wyjazd na 3-4 wędkarzy. Ilościowo to inna bajka. Można potestować wzory much, sposoby prowadzenia, jednym słowem świetny poligon. Tydzień temu na nieznanej mi rzece złowiłem przez dwie krótkie dniówki tylko 3 lipienie, ale wielkościowo takie jakie na Łupawce mi sie nie przydarzyły. Edytowane 13 Listopada 2016 przez OloPe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 ...Jeździmy z kolegami tam ragularnie od kilku lat,i ryb 40 cm mamy złowionych dosłownie kilka. Jedna, dwie ryby na 3-4 dniowy wyjazd na 3-4 wędkarzy. Ilościowo to inna bajka..No właśnie, a masz Olku jakieś podejrzenia lub teorię z czego wynika ten stan rzeczy? Podobno niegdyś w Łupawie trafiały się duże lipienie dość regularnie, ale to już przeszłość. Słyszałem teorię że te wielkie padły na zarazę przywleczoną przez trocie, ale nie bardzo chce mi się w to wierzyć, bo lipień żyje krótko i rośnie szybko, więc myślę że zdążyły by już wyrosnąć nowe. Może nie powinienem wlec tego wątku, ale ciekawi mnie to po prostu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi