Skocz do zawartości

Trocie 2016

Taps

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś musi zacząć wątek.

Srebrniak 70cm, kelty 2szt  70-80cm (nie mierzone).

Dziękujemy za otwarcie wątku srebrniakiem, pozostałe zdjęcia zostały usunięte - stosownie do: http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/

post-45930-0-63728400-1452440818_thumb.jpg

Edytowane przez mario
  • Like 36

Super rybki!!!  ;)  :)

Moja nie taka wielka , ale cieszy!!! całe 68 cm  ;)

Zasady umieszczania zdjęć na JB.PL są tutaj: http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/

Edytowane przez mario
  • Like 5

• 2 tygodnie później...

Parsęta sobota 30-01 skoro świt cichutko nad wodą . Podniesiony stan lekko pod mącona , ale klaruje się ,Lekkie opady woda idzie do góry . Pracowałem obrotówkami ,koledzy wahadłem i woblerami. Około 10:00 wataha ludzi jak na rynku . O 15 zakończyliśmy wędkowanie bez kontaktu z rybą . z całej tej szarańczy nikt nie miał kontaktu .

• 4 tygodnie później...

30minut nad wodą i wyszła taka trotka ;) nad wodą byłem sam wiec nie mogłem pozowac z rybką... kijek bez zmian Daiwa infinity 7-28gr   pletka 0,10  i wahadło 5cm mosięzne .. i jedno spudłowane branie tylko szarpnięcie kijkiem i na tyle by było... ale i tak jestem zadowolony :D

Zdjęcie usunięte - niezgodne z zasadami JB.PL

• 3 tygodnie później...

Witam , byliśmy  we wtorek nad Parsęta. Woda na progu Radew -Parsęta niska . . Pojechaliśmy w dół rzeki . Tu jak zwykle fajnie lekko pod mącona , szlaki wydeptane  przyroda się budzi . Rybi niestety nie chciały cykać . A wędkarzy coraz mniej nad rzeka.....

Nadeszła chwila czyszczenia wątków z rybami w tytule. Zostałem zobowiązany do zrobienia porządków. Wpisy niemerytoryczne będą kasowane. Ryby niezgodne z regulaminem będą kasowane. Wszelkie zażalenia proszę zgłaszać na priv. Dyskusje w wątkach będą usuwane. 

• Like 11

I mi udało się wyskoczyć na dawno zaplanowane plażowe trociowanie. O dziwo zaliczyłem sporo brań i holi. Samo łowienie nie przypadło mi jednak specjalnie do gustu. Moim zdaniem więcej finezji i kombinowania jest chociażby w łowieniu na feeder.

Jednak klimat jest niepowtarzalny, ryby waleczne, a atmosfera wśród łowiących bardzo przyjazna. 

Pozdrawiam przy okazji spotkanych użytkowników jerkbait.pl :)

Łowiliście w niedzielę?

• Like 8

• 3 tygodnie później...

Norweskie, majówkowe srebro na zestaw spidolino. na końcu zestawu mucha zwana jiggy. Piękna końcówka sezonu, choć dzisiaj rybki pokazały, że jeszcze nie należy kończyć. Z rana jedna 60 cm na snapsa w opadzie, później nieduży łosoś 55+ na miedzianą blachę, dalej jedno branie z opadu oraz spad trotki 50+ na spidolino. Obławiając miejscówkę w drugą stronę jedna trotka 50+ i na deser ta oto 77 cm :) Prawie największa w tym sezonie, może za tydzień uda się coś jeszcze skusić. Pozdrawiam!

DSCN1613_zpsidqzazxi.jpg

DSCN1623_zpsb1nfk3dx.jpg

• Like 20