Skocz do zawartości

Calcutta TE 201DC

jamesty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie czy może ktoś posiada ten młynek ???? Chciałbym się coś więcej na ten temat dowiedzieć trochę poczytałem o samym DC ale jestem ciekawy czy nada się do średni-ciężkiego castingu począwszy od 10 gram do 100. Na allegro pojawiła się dobra (chyba numer aukcji :1244412241) oferta i jestem zainteresowany. Obecnie posiadam wysłużonego Daiwa Procaster i po 4 latach chciałbym coś lepszego kupić. Tylko nie wiem czy z low profile przestawię się na rounda ;] .

Ja tylko znalazłem

http://fish.shimano.com/publish/content/global_fish/en/us/in dex/products/reels/round_baitcasting/Calcutta_TE_DC.html

i właśnie się zastanawiam co tak tanio bo patrząc na zagraniczne sklepy to sporo ponad 1 tys wychodzi??????

swego czasu mialem i sporo uzywalem. tak jak poprzednicy mowia jest to w zasadzie ten sam model co conquest z ta tylko roznica ze na rynek usa - a przy okazji i europa...

spokojnie da rade. w chwili obecnej moj egzemplarz uzywa danielXR i poza jedna niewielka awaria raczej nie narzeka...

ja doszedlem do wniosku ze system DC do jerkow jest mi zupelnie zbedny i w chwili obecnej bede katowal lune 253L

Tak naprawdę ten DC to mi jest zbędny bo używam Daiwy i się przyzwyczaiłem że czasami broda na młynku jest. Zazwyczaj jak założę coś w granicy 10 -12 gram . Z jerkami to bardzo rzadko.

Wiec co możecie polecić np do 1tys . Nie mam zagranicą znajomego więc pozostaje lokalny rynek.

Tak naprawdę ten DC to mi jest zbędny bo używam Daiwy i się przyzwyczaiłem że czasami broda na młynku jest. Zazwyczaj jak założę coś w granicy 10 -12 gram . Z jerkami to bardzo rzadko.

Wiec co możecie polecić np do 1tys . Nie mam zagranicą znajomego więc pozostaje lokalny rynek.

Witam,

Jesli masz okazje kupic ten mlynek za tysiaka to nie ma sie nad czym zastanawiac. Ciezko bedzie znalesc cos podobnego za te pieniadze.

Od 10 gram mozna lowic spokojnie i bezproblemowo a jak kiedys zalozysz jerka to tez bedzie ok :D

Moj kreciolek mialem sparowany zarowno z Jabberwockiem cw. 28 gram jak i Diablo ( ponad 100) i w obu przypadkach bylem bardzo zadowolony.

DC przy jerkach moze za duzo nie daje, ale juz przy silniejszym wietrze jakas ta przewaga sie zarysowuje. Nie ma tez odstrzalow przynet jest zdecydowanie plusem.

Bujo

Garowy jak się młynkiem już na cieszy i się tobie znudzi i będziesz chciał go sprzedać to daj znać. No chyba że w FM pojawią się w tym czasie. Może do początku nowego sezonu się wyrobią i będzie okazja takiego sobie kupić za takie pieniądze. Powodzenia nad wodą ;];];];]. Pozdrawiam

Będziesz z zagranicy ściągał ?????? Ja jak może uda się nabyć kręciołek to za kijaszkiem się będę rozglądał ale to takie dalsze plany. Mam Team Dragon 30-70 i jak narazie mi wystarczy. Nie jest zły ale powyżej 60 gram to czuć ze nie daje rady.