jamesty Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Witam mam pytanie czy może ktoś posiada ten młynek ???? Chciałbym się coś więcej na ten temat dowiedzieć trochę poczytałem o samym DC ale jestem ciekawy czy nada się do średni-ciężkiego castingu począwszy od 10 gram do 100. Na allegro pojawiła się dobra (chyba numer aukcji :1244412241) oferta i jestem zainteresowany. Obecnie posiadam wysłużonego Daiwa Procaster i po 4 latach chciałbym coś lepszego kupić. Tylko nie wiem czy z low profile przestawię się na rounda ;] . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 No właśnie ja też je widziałem na aukcji po 1000zł/szt.Co to za model jest?Calcutta ale nie Conquest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 27 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Ja tylko znalazłem http://fish.shimano.com/publish/content/global_fish/en/us/in dex/products/reels/round_baitcasting/Calcutta_TE_DC.html i właśnie się zastanawiam co tak tanio bo patrząc na zagraniczne sklepy to sporo ponad 1 tys wychodzi?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 to model na USA ... i tak, da rade, tylko jezeli to np. do jerkowania, to mamy klasyczny przerost formy nad trescia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 swego czasu mialem i sporo uzywalem. tak jak poprzednicy mowia jest to w zasadzie ten sam model co conquest z ta tylko roznica ze na rynek usa - a przy okazji i europa... spokojnie da rade. w chwili obecnej moj egzemplarz uzywa danielXR i poza jedna niewielka awaria raczej nie narzeka... ja doszedlem do wniosku ze system DC do jerkow jest mi zupelnie zbedny i w chwili obecnej bede katowal lune 253L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 27 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Tak naprawdę ten DC to mi jest zbędny bo używam Daiwy i się przyzwyczaiłem że czasami broda na młynku jest. Zazwyczaj jak założę coś w granicy 10 -12 gram . Z jerkami to bardzo rzadko.Wiec co możecie polecić np do 1tys . Nie mam zagranicą znajomego więc pozostaje lokalny rynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Tak naprawdę ten DC to mi jest zbędny bo używam Daiwy i się przyzwyczaiłem że czasami broda na młynku jest. Zazwyczaj jak założę coś w granicy 10 -12 gram . Z jerkami to bardzo rzadko.Wiec co możecie polecić np do 1tys . Nie mam zagranicą znajomego więc pozostaje lokalny rynek. Witam, Jesli masz okazje kupic ten mlynek za tysiaka to nie ma sie nad czym zastanawiac. Ciezko bedzie znalesc cos podobnego za te pieniadze. Od 10 gram mozna lowic spokojnie i bezproblemowo a jak kiedys zalozysz jerka to tez bedzie ok Moj kreciolek mialem sparowany zarowno z Jabberwockiem cw. 28 gram jak i Diablo ( ponad 100) i w obu przypadkach bylem bardzo zadowolony. DC przy jerkach moze za duzo nie daje, ale juz przy silniejszym wietrze jakas ta przewaga sie zarysowuje. Nie ma tez odstrzalow przynet jest zdecydowanie plusem. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/shimano-calcutta-te- dc-g17-a75-p292-k8923.htmlWiecie może czy wytrzyma kontakt ze słoną wodą?Bo mnie kusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Cyt. z TT and the inclusion of Anti-Rust Bearings makes the reel saltwater capable Mnie też skusiłKupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Ty to masz dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 uff ...dobrze bo już miałem zamawiać. I by mi się zdublował z innym. może jeszcze będą to kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 29 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Szkoda bo miałem dzisiaj dokonać zakupu ale z tego co się wywiedziałem jedzie kolejna partia więc jeśli gościu napisał prawdę to będzie dostępny w tej samej cenie później. muszę poczekać na swoją kolej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 A powiedział ile to jest później? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 30 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Napisał mi ze u dostawcy nie ma ale postarają się coś załatwić bo było duże zainteresowanie tym sprzętem. Kiedy nie napisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 30 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Garowy jak się młynkiem już na cieszy i się tobie znudzi i będziesz chciał go sprzedać to daj znać. No chyba że w FM pojawią się w tym czasie. Może do początku nowego sezonu się wyrobią i będzie okazja takiego sobie kupić za takie pieniądze. Powodzenia nad wodą ;];];];]. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 30 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Będziesz z zagranicy ściągał ?????? Ja jak może uda się nabyć kręciołek to za kijaszkiem się będę rozglądał ale to takie dalsze plany. Mam Team Dragon 30-70 i jak narazie mi wystarczy. Nie jest zły ale powyżej 60 gram to czuć ze nie daje rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi