admin Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Seba idę o zakład, że będziesz wiązał ... już niedługo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Nom, z krętactwem jest tak że jak spróbujesz to już nie przestaniesz. Nie ważne koguty, jigi czy muchy - wciąga jak chodzenie po bagnach 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Wąskie oczy-pracowity nerwus,a wiązanie uspokaja...idę o zakład będzie wiązał i to niezłe.Na początek jaskrawa wełenka na końcu żyłki bo i tak coś odstrzelisz.Na śniegu też można pomachać,czy może już machałeś?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Tylko koniecznie zawiąż cały zestaw! Nawet do treningu w ogrodzie. Przypon, mucha z obciętym hakiem itd. Bo linkę zniszczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) Nic nie obcinaj...tu się mnie patrz :jaskrawa WEŁENKA,haki,muchy zachowaj i pytaj jeśli chcesz panować nad zestawem. Edytowane 14 Stycznia 2016 przez darek1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Nic nie obcinaj...tu się mnie patrz :jaskrawa WEŁENKA,haki,muchy zachowaj i pytaj jeśli chcesz panować nad zestawem.W sensie, żeby coś na koncu przyponu było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 (edytowane) Tak. Dobrze spisuje się kawałek antronu, lekki i po jednym wymachu jest suchy. Na wodzie siada jak "sucha" więc wygodnie obserwuje się przypon.2015 rok miałem całkiem do dupy, na tyle było to wku.....jące, że w pewnym momencie przestałem całkowicie używać przynęt i skoncentrowałem się tylko na technice DH.Efekty dużo lepsze niż jak się człowiek niepotrzebnie jakimiś rybami rozprasza :-):-)tomaszek11 Edytowane 15 Stycznia 2016 przez tomaszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Moje miejskie początki z muchą były ambitne a nawet dalej są Poza nauką poprawnych rzutów trzeba uważać na murki, drzewa, ludzi etc. Mocno zawężony margines błędów. Jednak łowienie w ten sposób jest tak pochłaniające że wszelkie nieudane próby idą w niepamięć w ułamku sekundy Pierwsze rzuty oddawałem nad wodą z kompletnym zestawem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Rzuty kotwiczone rolki,speye z jednoręcznej nie wymagają wiele miejsca na odrzuty oraz bezpiecznie oddalają żądło od łowcy.Polecam w SF-uprawiam nad lewobrzeżną Wisłą gdzie skarpa potrafi nieźle dokuczyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Rzuty kotwiczone rolki,speye z jednoręcznej nie wymagają wiele miejsca na odrzuty oraz bezpiecznie oddalają żądło od łowcy.Polecam w SF-uprawiam nad lewobrzeżną Wisłą gdzie skarpa potrafi nieźle dokuczyć.No no Na początku musiałem się nauczyć poprawnej postawy a co tu dopiero mówić o rolkach i innych magicznych sztuczkach We Wrocławiu SF jest trochę inny, mi skarpy nie przeszkadzały tylko ciągłe oglądanie się za plecy. Śmigający sznur w powietrzu mocno polaryzuje przechodniów, tych starszych i tych młodszych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 'Zdejmowanie beretów'... Dobra metoda by nauczyć się obserwować konstruowane pętle z tyłu...potem jak jak wchodzi pełna powtarzalność optymalnej konstrukcji można podawać bez oglądania.Kolejny etap to kotwiczone :rolki z prostego kija,zaś potem rzucając pod kątem 60 stopni względem brzegu t.zw. rolki dynamicznez kija ugiętego tylko trzeba dopasować ciężar głowicy,by nadana inercja pociągnęła kotwicę z wabikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 No i nareszcie mam zestawik w domu Ależ jestem podjarany 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Nooo, to teraz tylko czekać na pierwsze wyloty robactwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 teraz to trzeba gdzieś potrenować rzuty I zaopatrzyć się w te wszystkie przypony , i muszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATIQUES Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Witaj kup sobie dobry przypon koniczny/ orvis, varivas,/do tego mikro oringi, żyłki 6x,5x,4xdo suchej wystarczy a ew do streamera 0.25. Kamizelke wodery okulary podbierak to już pewnie masz:) aha i najważniejsze obcinaczki do żyłki z szpikulcem ułatwiającym przebicie oczka, patke do osuszania:) i nad wode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 (edytowane) Do nauki wystarczy przypon żyłkowy 0,4+0,3+0,2 i tak zniszczysz ,poplączesz.Wełenka.Jak okiełznasz plątanie dopiero przyzwoite przypony...zacznij od przerzucenia na podłożu w jednej linii,potem unoś-nie spiesz się,nie szarp,jednostajne przyspieszenie. przeczytaj wskazówki M.Ciesielskiego(rzuty) i J.Jabłonowskiego(kształt głowic w linkach) www.namuche.pldoskonałe opracowanie -powinno wyjaśnić. Edytowane 20 Stycznia 2016 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TarZan_Jaw Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Cześć. Podepnę się pod temat. Też mam zamiar zaczyna zacząć w tym sezonie przygodę z muchówką. Sprzęt mam po ojcu ale nie ma mnie kto uczyć. Zastanawiam się nad jakimś kursem/szkoleniem w zakresie rzutu, kręcenia oraz poprawnej postawy podczas rzutu oraz holu ryb. Macie może jakieś doświadczenia z takimi kursami? Jestem ze śląska dlatego też ciężko będzie wybrać się na szkolenie do szkoły Adama Sikory. Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATIQUES Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 (edytowane) Może u Piotra Talmy,zobacz ofertę na flyhouse.pl ew zadzwoń do niego ale to we WrocławiuNa youtube jest sporo filmików warto poogladać autor bumcast ładnie pokazane:)) Edytowane 21 Stycznia 2016 przez MATIQUES Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TarZan_Jaw Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Do Wrocławia jakoś bardziej po drodze. Jeszcze panoramę można zobaczyć :-) Kobieta nie będzie się nudzić :-P Słyszałem też że gdzieś na Dunajcu są szkolenia. Może ma ktoś jakieś doświadczenia Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Polecam Piotra Talmę, nie miałem okazji być na kursie indywidualnym, ale dwa razy podczas zawodów uczestniczyłem w pokazie rzutowym. Ponadto widziałem jak Piotr radzi sobie w mocno niesprzyjających warunkach nad wodą. Można wpaść w kompleksy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TarZan_Jaw Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Będę musiał się z nim skontaktować. Zobaczę i poczekam aż będzie troszkę cieplej Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Jak dla mnie ceny z kosmosu może fakt nauczy się człowiek szybciej i lepiej ale czy to o to chodzi ???Myślę że jest i będzie tyle okazji aby podpatrzyć i nauczyć się podczas spotkań itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TarZan_Jaw Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 No jeśli masz wielu znajomych po kiju z muchówką to spoko. Niestety u mnie jest ciężko. Żeby cokolwiek zrobić muszę jechać z 30km w jedną stronę. Na takim szkoleniu zostanie mi przekazana cała niezbędna wiedza plus korekta błędów popełnianych podczas rzutów Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 30 km to ja mam do najbliższej wody Średnio w sezonie w tydzień na ryby robię 400/500 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TarZan_Jaw Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 No i tam umówisz się z konkretnymi ludźmi i masz wszystko na tacy. Niestety żeby wejść komuś nowemu w to hermetyczne wg mnie towarzystwo. Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi