Skocz do zawartości

Uchwyt kołowrotka Delfin

smudek

Rekomendowane odpowiedzi

Bruno ,moze za zgoda Janusza zareklamuj Delfina na portalu w Stanach.Niech wiedza,ze Polacy nie gesi... ;)

Dzięki Darku za inicjatywę :)

Bruno bardzo chce aby pokazać to w Ameryce. Jest patriotą, również chce pokazać, że Polacy nie gęsi. Już dość dawno zaproponował mi pomoc. Brunowi pewnie łatwiej przychodzi ofiarować pomoc, niż się tym chwalić :) 

Kusząca propozycja, jestem za nią bardzo wdzięczny, jednak nie zawsze wystarczy tylko chcieć, to nie działa jak samospełniająca się przepowiednia. Uważam, że trzeba sporo pracy i przygotowań, żeby próbować z tym się zmierzyć. Tutaj, na j.pl zanim pojawiła się teoria kilka osób miało już styczność w realu z gotowym rozwiązaniem. Start był łatwy i przyjemny  :D  chyba to jeszcze pamiętamy.

• Like 1

• 3 miesiące temu...

Niech ktoś jeszcze napisze,że delfinek brzydki...

My mamy delfina a oni mają swojego...HUMBAKA :P

Swoją drogą bardzo ciekawa koncepcja  ;)

Wyglądem raczej nie powala ale ma działać a nie wyglądać.Podaj link pracowni to może będę w stanie ocenić organoleptycznie na miejscu.

Edytowane przez januszz

Witam,

mam pytanie może nie do końca związane z tematem przewodnim, czyli delfinem, ale intryguje mnie sprawa uzbrojenia wędki w systemie delta, ale na standardowym  (np. DPS)uchwycie.

Ktoś może już to przeeksperymentował, i może podzielić się jakimiś wnioskami, uwagami?

Czy przedstawione wytyczne dotyczące montażu przelotek opracowane przez kol JanuszaD będą obowiązywać tylko dla delfina, czy może także i dla zwykłego uchwytu?

pozdrawiam

Witam,

mam pytanie może nie do końca związane z tematem przewodnim, czyli delfinem, ale intryguje mnie sprawa uzbrojenia wędki w systemie delta, ale na standardowym  (np. DPS)uchwycie.

Ktoś może już to przeeksperymentował, i może podzielić się jakimiś wnioskami, uwagami?

Czy przedstawione wytyczne dotyczące montażu przelotek opracowane przez kol JanuszaD będą obowiązywać tylko dla delfina, czy może także i dla zwykłego uchwytu?

pozdrawiam

Z Kawalec wymyślił delte ze standardowym uchwytem kołowrotka 

Myślę, że nie jest to dobre miejsce na ogłoszenie przetargu :)

Może źle zabrzmiało, ale nie chodziło o "kto da mniej i szybciej wykona". Z postów mogłem doczytać szacunkową wartość 600-650 PLN. Zdaję sobie sprawę, że można zastosować różne przelotki. Nie mam o tym większego pojęcia, więc oczekiwałbym konkretnej propozycji w co uzbroić (w wyniku za ile). Blank jest jaki jest i nie chcę go ubrać w coś, co "nie pasuje" do jego charakterystyki. Byłoby też wygodniej znaleźć kogoś wystarczająco doświadczonego i bliżej Warszawy ... z wolnym czasem, ale jak będzie trzeba wysłać dalej to nie problem :D. Bardziej liczę na doświadczenie rodbuildera. Autor uchwytu JanuszD jak czytam ciężko zarobiony, więc nie liczę,że podejmie się tej robótki. Odp może na priv jeśli temat zbyt delikatny. 

Edytowane przez bm639

Może źle zabrzmiało, ale nie chodziło o "kto da mniej i szybciej wykona". Z postów mogłem doczytać szacunkową wartość 600-650 PLN. Zdaję sobie sprawę, że można zastosować różne przelotki. Nie mam o tym większego pojęcia, więc oczekiwałbym konkretnej propozycji w co uzbroić (w wyniku za ile). Blank jest jaki jest i nie chcę go ubrać w coś, co "nie pasuje" do jego charakterystyki. Byłoby też wygodniej znaleźć kogoś wystarczająco doświadczonego i bliżej Warszawy ... z wolnym czasem, ale jak będzie trzeba wysłać dalej to nie problem :D. Bardziej liczę na doświadczenie rodbuildera. Autor uchwytu JanuszD jak czytam ciężko zarobiony, więc nie liczę,że podejmie się tej robótki. Odp może na priv jeśli temat zbyt delikatny.

@woblerwz czyli Cage Rods. Tu zbroiłem wszystkie kije. Skałek również I jeszcze chyba czterech tu widziałem, którzy zbroją w tym systemie. Zapewne jest ich więcej, ale nie wszyscy tu są zarejestrowani.

Jedna z nich to wielce znana w Polsce pracownia ;-)

@woblerwz czyli Cage Rods. Tu zbroiłem wszystkie kije. Skałek również I jeszcze chyba czterech tu widziałem, którzy zbroją w tym systemie. Zapewne jest ich więcej, ale nie wszyscy tu są zarejestrowani.

Jedna z nich to wielce znana w Polsce pracownia ;-)

Dzięki, @woblerwz akurat łatwo było "wyłuskać" z masy wątków nawet mi. Pewnie skieruję się na priv jak blank dotrze

• 1 miesiąc temu...

Czy Delfiny w Waszych kijkach trzeszcza,bo w moim slychac te odglosy,przy wyrzucie,a szczegolnie przy zacieciu. Podczas zacinania zauwazylem ,ze sciskam mocniej uchwyt i wtedy najbardziej to slychac.Rozmawialem z kolega,ktory pozbyl sie wedki z Delfinem wlasnie przez te przypadlosc. Nie wyklucza to ,ze nie zrobie nastepnego spina na tym uchwycie,ale zamowilbym teraz wzmocnionego-ciezszego Delfina co moze zniwelowalo by te dolegliwosci.