Friko Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 czyli co Koledzy, jednym słowem chcecie mi powiedzieć że Delfin to taki komponent który równie dobrze można założyć do okoniowej paprochówki co do wędki na halibuta hę ? Fakt trochę temat straciłem z oczu ostatnio, może o czymś nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Nawet na coś większego jak halibut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Delfin jest po prostu uchwytem. Lekkim , w wydaniach specjalnych b. lekkim i nawet można go ugiąć w ręce. W wydaniach hd grubszy prepreg, większe rozmiary, więcej warstw i jest po prosu wygodnym (dla niektórych) uchwytem. W połączeniu jest jeszcze kilka plusów.Paweł, z Delfinem trochę jak z blankami, są castingowe, są spiningowe w zamyśle producenta. A jakie są? Takie jak uzbroisz. castingowy działa pod spinem i odwrotnie, więc nie widzę powodów by delfin był do UL czy L. Inny rozmiar, grubszy prepreg , więcej warstw i rekinki też pociąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Nie no spoko, nie wiedziałem że jest Delfin w wersji HD. Fuji uchwyt DPS też robi od rozmiaru 16 do rozmiaru 24 heavy duty jeśli dobrze pamiętam Zastanawiam się tylko na mocowaniem kołowrotka bo jednak Fuji idzie w te wszystkie dodatkowe nakrętki kątrujące itp ale w Delfinie też to pewnie Janusz jakoś rozwiązał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Delfin w wersji HDBlank to FishingArt SCTA 6937-2N 25-37lbPodpięty Emblem w rozmiarze 3500, czyli stopka w rozmiarze SWKijek w całości waży 176g 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 13 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Czy ten uchwyt różnie się od typowego delfina jeśli chodzi o wytrzymałość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Przepraszam za odbiegniecie od tematu-mam pilny temat do pana Janusza-ma ktos namiar na cos (nr telefonu?), co pozwoliloby mi na kontakt? Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 28 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Przepraszam za odbiegniecie od tematu-mam pilny temat do pana Janusza-ma ktos namiar na cos (nr telefonu?), co pozwoliloby mi na kontakt? Z gory dziekuje.Napisz do Janusza na priv to ci poda numer telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 (edytowane) Napisz do Janusza na priv to ci poda numer telefonu Dziekuje za pomoc. Dokladnie o taka informacje mi chodzilo... Kolega wybaczy zlosliwosc.. Edytowane 28 Września 2017 przez madmatt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Jak Waszym zdaniem wypada porównanie uchwytu delfin z uchwytem TVS w zbrojeniu jak na fotkach - pod względem ciężaru uzbrojonej wędki, wygody, poręczności, ergonomii, przekazywania brań itp? Źródło, z którego zaczerpnąłem fotkę:http://jerkbait.pl/topic/9485-d%C4%85bek-111-i-skutki-uzale%C5%BCnienia/page-54#entry1523465 Mogą być również czysto indywidualne, subiektywne opinie i odczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Miałem kija z TVS ... i już nie mam ... ... żadnych zalet nie widziałem... no ale jeden lubi to drugi tamto ... ( zwykły uchwyt tak samo przekazuje brania ... dopiero delfin wchodzi na poziom wyżej... takie moje zdanie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Tu nie bardzo jest co porównywać tvs to porażka przekonałem się po pierwszych 8h łowienia praktycznie nonstop klasyczne uchwyty poszły w śmietnik i zostały zastąpione delfinami i delta. Bez obrazy dla fuji ale tvs nadaje się do rzucania za psami lepszy był już dps 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Ja czekam na przeróbkę ( w FA) CTS-a do 28 gr , który był standardowo ubrany. Ma być kolejny Delfinek .Wędka była czuła i cięta, ale coś mi nie grało.Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 JanuszD -wyslalem priv w sprawie delfina... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Napisz może do udzielających się w wątkach co to kto zrobił i sfocił bo Janusz po prostu robi uchwyty i z czasem na net bywa ... cienko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Napisz może do udzielających się w wątkach co to kto zrobił i sfocił bo Janusz po prostu robi uchwyty i z czasem na net bywa ... cienko.Domyślam się że z jego strony ciężko z czasem na net[emoji6]...Chce zrobić mhx-a s871-2 w delfinie z delta.W związku z tym szukam info jak najlepiej ten blank uzbroic,jaki rozstaw przelotek itd. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Artykuł Janusza mocno ci podpowie temat spacingu - jest dosyć szczegółowo ta kwestia opisana PozdrawiamDaniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Artykuł Janusza mocno ci podpowie temat spacingu - jest dosyć szczegółowo ta kwestia opisana PozdrawiamDanielGdzie ten artykuł? W tym watku? Jak tak to na której stronie? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Gdzie ten artykuł? W tym watku? Jak tak to na której stronie? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/rodbuilding/system-delta-czyli-co-ja-narobiłem-r381 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał34 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zanim ktoś się zdecyduje na ten uchwyt powinien u kogoś zobaczyć czy będzie mu odpowiadał. Ja zrobiłem wędkę w "ciemno" delfin z deltą i zupełnie mi nie pasowała. Teraz mam identyczny blank uzbrojony klasycznie i jest dla mnie idealny. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/rodbuilding/system-delta-czyli-co-ja-narobiłem-r381Dzięki. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 (edytowane) Wszystko jest dla ludzi i każdy wedle potrzeb powinien z tego korzystać ; ale nie należy ulegać tylko modzie i sugestiom. Natomiast należy kierować się własnymi potrzebami i własnymi odczuciami by nie było zawodu.Nie neguje , nie zachwycam się i mówię wprost : że nie podpasiło mi to rozwiązanie i z niego osobiście nie korzystam. Wolę bardziej tradycyjne , a równie skuteczne rozwiązania.Wydaje mi się, że dobrze uzbrojony blank z prawidłowo zamontowanym i dobranym uchwytem daje takie same możliwości skutecznego przekazania wszelkich informacji, a przede wszystkim wyczuciu brania. W historii rodbuildingu było już wiele rozwiązań i jest nadal poszukiwanych, jednak po okresie zachwytu i upływu mody odchodziły do lamusa historii. Nie oznacza to jednak , że nic nie wniosły oraz , że każde kolejne próby nie mają sensu - bo to nie prawda. Należy poszukiwać , należy próbować bo daje to praktykę oraz pogłębia wiedzę w temacie poszukiwań tzw: "ZŁOTEGO GRALA" lecz moim skromnym zdaniem jeszcze nie tak SZYBKO. Edytowane 12 Grudnia 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieko Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Mnie też z początku ten typ uchwytu nie spasił,ale po paru wędkowaniach już jest nr One w łowieniu okoni ,nie wiem jak będzie z sandaczem ,to zobaczymy w 2018r. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Wszystko jest dla ludzi i każdy wedle potrzeb powinien z tego korzystać ; ale nie należy ulegać tylko modzie i sugestiom. Natomiast należy kierować się własnymi potrzebami i własnymi odczuciami by nie było zawodu.Nie neguje , nie zachwycam się i mówię wprost : że nie podpasiło mi to rozwiązanie i z niego osobiście nie korzystam. Wolę bardziej tradycyjne , a równie skuteczne rozwiązania.Wydaje mi się, że dobrze uzbrojony blank z prawidłowo zamontowanym i dobranym uchwytem daje takie same możliwości skutecznego przekazania wszelkich informacji, a przede wszystkim wyczuciu brania. W historii rodbuildingu było już wiele rozwiązań i jest nadal poszukiwanych, jednak po okresie zachwytu i upływu mody odchodziły do lamusa historii. Nie oznacza to jednak , że nic nie wniosły oraz , że każde kolejne próby nie mają sensu - bo to nie prawda. Należy poszukiwać , należy próbować bo daje to praktykę oraz pogłębia wiedzę w temacie poszukiwań tzw: "ZŁOTEGO GRALA" lecz moim skromnym zdaniem jeszcze nie tak SZYBKO.Masz rację w tym co piszesz. Ale możesz mi powiedzieć jakie to rozwiązanie, oparte na przykładzie? Cytując: Wolę bardziej tradycyjne , a równie skuteczne rozwiązania.Wydaje mi się, że dobrze uzbrojony blank z prawidłowo zamontowanym i dobranym uchwytem daje takie same możliwości skutecznego przekazania wszelkich informacji, a przede wszystkim wyczuciu brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Tylko ze delfin i delta to nie tylko przenoszenie drgan i czulosc a przedewszystkim wzmocnienie kija o jakies 20 % a wytrzymalosc samej szczytowej czesci wedlug mine jeszcze wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi