Skocz do zawartości

Uchwyt kołowrotka Delfin

smudek

Rekomendowane odpowiedzi

Delfin jest po prostu uchwytem. Lekkim , w wydaniach specjalnych b. lekkim i nawet można go ugiąć w ręce. W wydaniach hd grubszy prepreg, większe rozmiary, więcej warstw i jest po prosu wygodnym (dla niektórych) uchwytem. W połączeniu jest jeszcze kilka plusów.

Paweł, z Delfinem trochę jak z blankami, są castingowe, są spiningowe w zamyśle producenta. A jakie są? Takie jak uzbroisz. castingowy działa pod spinem i odwrotnie, więc nie widzę powodów by delfin był do UL czy L. Inny rozmiar, grubszy prepreg , więcej warstw i rekinki też pociąga.

Nie no spoko, nie wiedziałem że jest Delfin w wersji HD. Fuji uchwyt DPS też robi od rozmiaru 16 do rozmiaru 24 heavy duty jeśli dobrze pamiętam ;) Zastanawiam się tylko na mocowaniem kołowrotka bo jednak Fuji idzie w te wszystkie dodatkowe nakrętki kątrujące itp ale w Delfinie też to pewnie Janusz jakoś rozwiązał.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Jak Waszym zdaniem wypada porównanie uchwytu delfin z uchwytem TVS w zbrojeniu jak na fotkach - pod względem ciężaru uzbrojonej wędki, wygody, poręczności, ergonomii, przekazywania brań itp?

post-47501-0-58744400-1507319231_thumb.jpg

Źródło, z którego zaczerpnąłem fotkę:

http://jerkbait.pl/topic/9485-d%C4%85bek-111-i-skutki-uzale%C5%BCnienia/page-54#entry1523465

Mogą być również czysto indywidualne, subiektywne opinie i odczucia.

Tu nie bardzo jest co porównywać tvs to porażka przekonałem się po pierwszych 8h łowienia praktycznie nonstop klasyczne uchwyty poszły w śmietnik i zostały zastąpione delfinami i delta. Bez obrazy dla fuji ale tvs nadaje się do rzucania za psami lepszy był już dps

• Like 5

• 1 miesiąc temu...

Napisz może do udzielających się w wątkach co to kto zrobił i sfocił bo Janusz po prostu robi uchwyty i z czasem na net bywa ... cienko.

Domyślam się że z jego strony ciężko z czasem na net[emoji6]...

Chce zrobić mhx-a s871-2 w delfinie z delta.

W związku z tym szukam info jak najlepiej ten blank uzbroic,jaki rozstaw przelotek itd.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Wszystko jest dla ludzi i każdy wedle potrzeb powinien z tego korzystać ;  ale nie należy ulegać tylko modzie i sugestiom. Natomiast należy kierować się własnymi potrzebami i własnymi odczuciami by nie było zawodu.

Nie neguje , nie zachwycam się i mówię wprost : że nie podpasiło mi to rozwiązanie i z niego osobiście nie korzystam. Wolę bardziej tradycyjne , a równie skuteczne rozwiązania.Wydaje mi się, że dobrze uzbrojony blank z prawidłowo zamontowanym i dobranym uchwytem daje takie same możliwości skutecznego przekazania wszelkich informacji, a przede wszystkim wyczuciu brania. 

W historii rodbuildingu było już wiele rozwiązań i jest nadal poszukiwanych, jednak po okresie zachwytu i upływu mody odchodziły do lamusa historii. 

Nie oznacza to jednak , że nic nie wniosły oraz , że każde kolejne próby nie mają sensu - bo to nie prawda. 

Należy poszukiwać , należy próbować bo daje to praktykę oraz pogłębia wiedzę w temacie poszukiwań tzw: "ZŁOTEGO GRALA" lecz moim skromnym zdaniem jeszcze nie tak SZYBKO.

Edytowane przez miramar69

Wszystko jest dla ludzi i każdy wedle potrzeb powinien z tego korzystać ; ale nie należy ulegać tylko modzie i sugestiom. Natomiast należy kierować się własnymi potrzebami i własnymi odczuciami by nie było zawodu.

Nie neguje , nie zachwycam się i mówię wprost : że nie podpasiło mi to rozwiązanie i z niego osobiście nie korzystam. Wolę bardziej tradycyjne , a równie skuteczne rozwiązania.Wydaje mi się, że dobrze uzbrojony blank z prawidłowo zamontowanym i dobranym uchwytem daje takie same możliwości skutecznego przekazania wszelkich informacji, a przede wszystkim wyczuciu brania.

W historii rodbuildingu było już wiele rozwiązań i jest nadal poszukiwanych, jednak po okresie zachwytu i upływu mody odchodziły do lamusa historii.

Nie oznacza to jednak , że nic nie wniosły oraz , że każde kolejne próby nie mają sensu - bo to nie prawda.

Należy poszukiwać , należy próbować bo daje to praktykę oraz pogłębia wiedzę w temacie poszukiwań tzw: "ZŁOTEGO GRALA" lecz moim skromnym zdaniem jeszcze nie tak SZYBKO.

Masz rację w tym co piszesz.

Ale możesz mi powiedzieć jakie to rozwiązanie, oparte na przykładzie? Cytując:

Wolę bardziej tradycyjne , a równie skuteczne rozwiązania.Wydaje mi się, że dobrze uzbrojony blank z prawidłowo zamontowanym i dobranym uchwytem daje takie same możliwości skutecznego przekazania wszelkich informacji, a przede wszystkim wyczuciu brania.