Zander Hunter Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Rheinangler- brawo Ty jak zwykle rozumiesz wspak count_martin3z - ja też się z Tobą napiję wódeczki bo to ona łagodzi obyczaje :0 i może wówczaszrozumiesz że nie krytykowałem projektu tylko napisałem że mi się nie podoba i nie leży - jest różnica?End of part one or two. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Jako,że zaczeły krążyć już jakieś teorie spiskowe między innymi na mój temat to się ''wyspowiadam'' jawnie na temat mojej historii z tą konstrukcją.Wędziska z Delfinem posiadam od zeszłej jesieni ... tylko 2...i tylko jedno z nich było dość intensywnie użytkowane,drugie powstało już gdy pokrywa lodowa scieła moje łowiska.W posiadanie ich wszedłem niemniej w jakiś sposób przypadkowo,po wywiązaniu się dyskusji na temat jednego z Januszowych wędzisk w innym temacie (byłem umiarkowanie na ''nie'').Po korespondencyjnej wymianie zdań z autorem,ciekawość ''dłubacza'' wędzisk wygrała i przedstawiłem Januszowi moje preferencje,a on przedstawił ogólny zarys projektu,i tak wybrałem jeden z blanków i dzięki wsparciu autora powstało wędzisko,bo uparłem się,że muszę je zrobić sam.Kij spełnia moje założenia w ponad 100%,ale to nie powód ,że nie sięgam już po inne bardziej klasyczne konstrukcje...staram się po prostu nie ograniczać,bo jak to już gdzieś napisałem,zbytnia specjalizacja to dla mnie powolna śmierć,tak więc łowię kijami od XUL do M,czasami mucha,teraz powoli zakwita palma na punkcie castingu.Jeśli chodzi o koncepcję Janusza to zasługuje ona na szacunek i tu się ponownie powtórzę,ze względu na wkład autora w jej powstanie i dalszy rozwój,bo jak mi się wydaje to jednak jest to jedyne w swoim rodzaju ''nowatorskie'' rozwiazanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 (edytowane) Kolego Paavo, jako ignorant i mało rozumny człek wierzę że może kiedyś uda nam się znaleźć przestrzeńdo ciekawych i konstruktywnych rozważań na temat castingu w którym czuję sięświetnie a ty domyślam się że zaczynasz. Tu mogę zagwarantować że każdy, ale to każdy temat będzie poparty doświadczeniem.Co do Pan Janusza, pełny szacun jak to się dziś mówi, bez ironii. Edytowane 20 Lutego 2016 przez Zander Hunter 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Miło być o innowacyjnym podejściu do wędkarstwa a wyszło jak zawsze ...Mam przetestowany matagi z insertem drewnianym i skss ... dzisiaj susze matagi z delfinem....Powiem tak...Delfin lepiej leży w dłoni. Kołowrotek siedzi niesamowicie stabilnie ... nic nie lata ... na minus -trzeba użyć siły aby wypiąc kołowrotek ...Futurystyczny wygląd ... dla mnie na plus ... żona jak składałem trochę się dziwiła. Zobaczymy jak będzie współpraca wyglądała na dłuższą metę ...Testy niebawem na Sanie ....Tomek umknęło mi ,który Matagi zbroisz?U mnie czeka na przelotki Super Shore LL ,testy rzutowe poczynione,otwierająca 12M Testy na zestawie kombinowanym, docelowo pierwsze cztery sici KR ,reszta torzite 3.5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Tomek umknęło mi ,który Matagi zbroisz?U mnie czeka na przelotki Super Shore LL ,testy rzutowe poczynione,otwierająca 12M Testy na zestawie kombinowanym, docelowo pierwsze cztery sici KR ,reszta torzite 3.5.Pod jaki rozmiar kołowrotka (średnicę szpuli) jest spacing,ja w jednym kiju otwierałem 16KL (ze względu na betonowy dolnik) kołowrotki Shimano 2500 - Daiwa 2500,w drugim 10KL-H kołowrotek Daiwa 2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 , zbrojenie kijów w "deltę" z powodu lekkosci przelotek prawie nie zmienia charakterystyki blanku, nie ma tego że "szpada" po uzbrojeniu staje się krowim ogonem, przy "delcie" nawet lekkie blanki zachowują swoją pierwotną charakterystykę. Chciałem zrobic sobię phenixa 701 u pana Kawalca. Wypytał dokładnie jak i czym łowię, w jakich warunkach i wiele innych pytań,po czym zaproponował skrócenie blanku u kilka cm i jakies inne uzbrojenie.Jak się później dowiedziałem - właśnie delta.Podał sensowne argumenty i poprosiłem aby zrobił jak uważa.Mega wypas! Teraz chodzi za mną ten delfin, ale to chyba dopiero jak coś się stanie z tym kijkiem, bo póki co spełnia wszystkie moje potrzeby....ale w sumie - zawsze może być lepiej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Ja robie nimble minnow tr78Startowa 10 Szczyt 3.5 10 plus szczytowa ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Pod jaki rozmiar kołowrotka (średnicę szpuli) jest spacing,ja w jednym kiju otwierałem 16KL (ze względu na betonowy dolnik) kołowrotki Shimano 2500 - Daiwa 2500,w drugim 10KL-H kołowrotek Daiwa 2000.Oczywiście w moim opisie delikatne przekłamanko,bo jest na tą chwilą 12M PB, a będzie 12H Fuji.Odległość od stopki 49,5 cm.Młynki identyczne jak Twoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Ja robie nimble minnow tr78Startowa 10Szczyt 3.510 plus szczytowa ...Tomek dolnik Twojego blanku jest bardziej ustępliwy jak mój, nie obawiasz się ,że wyjdzie zbyt daleko startowa.No chyba ,że pasujesz po młynek 1000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Młynek daiwa 2500.Startowa jakieś 45 cm od rantu spulki /pewnie z 50 od stopki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 OK kumam,praktycznie to co u mnie .W zasadzie wielkość startowej może również zależeć od umiejscowienia kolejnej.Jakiś zapas(pole manewru) w prześwicie jednak jest.Podziel się odczuciami po testach terenowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 (edytowane) Jasne . Te będą jak tylko będzie chwila czasu i lakier wyschnie ....Kolejny chyba będzie super trout... ale jeszcze nie teraz .. musze odpocząć od wrappera ... więcej ryb ... Edytowane 20 Lutego 2016 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 10 KL-H mam w IMMWS62L pod Daiwę 2000, w blanku głęboka ''praca'' dolnika zatrzymuje się na 30 kilku centymetrach od końca,rzutowo i podczas symulowanego ugięcia kij zachowuje się wzorcowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 OK kumam,praktycznie to co u mnie .W zasadzie wielkość startowej może również zależeć od umiejscowienia kolejnej.Jakiś zapas(pole manewru) w prześwicie jednak jest.Podziel się odczuciami po testach terenowych. Od umiejscowienia i wielkości drugiej A u mnie to właściwie i trzeciej bo zrobiłem stożek na trzech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Od umiejscowienia i wielkości drugiej A u mnie to właściwie i trzeciej bo zrobiłem stożek na trzech.Mi wyszło ,że ta środkowa z stożka ,nie spełnia swojej podstawowej roli,czyli linka nie ma na niej odpowiedniego podparcia,co skutkuje przesztywnieniem na tym odcinku.Po prostu kąt mocowania stopki wymusza szybki stożek i zbyt małe odległości.Byłaby potrzebna naprawdę bardzo wysoka (lub o bardzo dużej średnicy )przelotka startowa.Bardzo naturalnie wychodzi stożek na dwóch, startowa i kolejna przy blanku,lepiej w/g mnie odciąża blank .Próbowałem kilka wariantów i tak wyszło akurat w tym modelu.Byc może w dłuższym kiju lepiej sprawdzi się na trzech ,ale w/g mnie dwie pierwsze przelotki będą dośc spore ,a startowa bardzo blisko młynka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Zdecydowalem sie miec wedke wyposazona w ten uchwyt.Temat oczywiscie ogarnia niezawodny @yglo.Chetnie wyprobuje patyk z taka nowatorska rekojescia i system przelotek do niej dopasowanym.Wedka weglowka pod pstrazka bedzie Nie wiem czy to dobry pomysł . kolega wyżej pisze , że okonek 18cm przy braniu niemalże kości łamie To co się z Tobą stanie jak porządny kropas 60-tka chociażby powącha przynętę 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Kurde ponad 12 stron a były tylko chyba 4 zdjęcie i dwa filmiki z tym uchwytem Zatem spróbuje pomóc niektórym a potem napisze co sam sądzę o owym projekcie. Tym bardziej że trochę się znęcałem nad nim 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 m a t, on 21 Feb 2016 - 00:18, said:Nie wiem czy to dobry pomysł . kolega wyżej pisze , że okonek 18cm przy braniu niemalże kości łamie To co się z Tobą stanie jak porządny kropas 60-tka chociażby powącha przynętę Tak i nie, przyzwyczajeni jesteśmy do trochę innych odczuć, jak te które daje ten uchwyt. On nie powoduje zwielokrotnienia sił działających na użytkownika. Więc mocny sygnał jest tak samo mocny jak w klasycznych konstrukcjach. On po prostu nie tłumi słabych sygnałów, nie zniekształca ich. Pierwsze wrażenia faktycznie mogą być takie. Kiedy pierwszy uchwyt, pierwszy raz w jego i moim życiu zabrałem na testy, miałem podobnie.Łowisko i stanowisko sandaczowe, pierwsze branie, strzał był tak potężny, że odruchowo, adekwatnie do mocy brania, zaciąłem z półobrotu, pełną parą.Ryba która tak przyp.... w czasie brania musi mieć twardy pysk, to jest odruch, tego się nie kontroluje. Przecież szczególnie w przypadku sandacza moc zacięcia musi być adekwatna do siły brania.I co, nic, linka luźna. Po takim zacięciu, spudłowanym, musiała dostać luzu. Zły na siebie, że spudłowałem, wybieram luz, czuję jakiś mały opór. Oczywiście zbaraniałem, jeszcze bardziej zły, zwijam linkę, żeby wyczyścić śmiecie, które zaciąłem. Śmiecie którego nie najechałem, zaatakowało z taką petardą moją przynętę Wyholowałem sandacza 15-17 cm, ogłuszonego tym zacięciem. Reanimowałem go z 5 min., odpłynął o własnych siłach, kaca moralnego mam do dzisiaj.Prawdziwe mocne brania, są normalne, mocne, stawów nie gruchoczą, ręki nie urywają, wędki z ręki też nie. Pierwszy odruch może być taki, że chce się ją wypuścić, Kolega @Siksa nie przesadza, ja też nie koloryzuję. Oczywiście opinie będą inne, trudno. Tomas81, on 21 Feb 2016 - 01:04, said:Kurde ponad 12 stron a były tylko chyba 4 zdjęcie i dwa filmiki z tym uchwytem Zatem spróbuje pomóc niektórym a potem napisze co sam sądzę o owym projekcie. Tym bardziej że trochę się znęcałem nad nim Dziękuję za Twoją pomoc, jest cenna i potrzebna Może tylko małe rozwinięcie i wyjaśnienie z mojej strony. Prezentowany przez Ciebie uchwyt to pierwsza sztuka jaką dostał na testy Zbyszek Kawalec. Dzisiaj gdybym takie robił bardzo bym się ich wstydził. Szczęśliwie i kształt i estetyka zmieniły się znacznie, uważam, że warto było przejść tą drogę. Nie wstydzę się tego co było na początku, startowałem bez przygotowania teoretycznego i tym bardziej praktycznego w dziedzinie laminatów. Jeżeli chodzi o wzornictwo przemysłowe, też nie miałem i nadal nie mam doświadczenia.Zbyszek Kawalec prowadzi działalność gospodarczą, dobre uchwyty trafiają do klientów, to normalne. Ten pierwszy który ode mnie dostał na testy ma na swojej prywatnej wędce do dzisiaj. Nie wiem i nie rozumiem tylko tego, dlaczego taki nieudany egzemplarz prezentuje na targach. Jednak nie mam na to wpływu. Oczywiście nie podejrzewam Zbyszka o działania sabotażowe, jednak te zdjęcia są niefortunne. Można było zrobić lepsze choćby na stoisku ART-ROD. Ciebie oczywiście też nie podejrzewam o złą wolę, czy próbę manipulacji. Deklarowałeś wcześniej w tym wątku, że życzysz mi jak najlepiej i kibicujesz. Więc tego się trzymam. Jednak chyba przyznasz, że ten uchwyt który widziałeś, jak sam wspomniałeś, na wędce u Kolegi @Klanad wygląda trochę inaczej, lepiej.Piszę to oczywiście tylko po to, żeby zachować obiektywizm w wątku, możliwość miarodajnej oceny przez czytających. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Guzu, on 20 Feb 2016 - 14:26, said:Zdecydowalem sie miec wedke wyposazona w ten uchwyt.Temat oczywiscie ogarnia niezawodny @yglo.Chetnie wyprobuje patyk z taka nowatorska rekojescia i system przelotek do niej dopasowanym.Wedka weglowka pod pstrazka bedzie Guzu, on 20 Feb 2016 - 14:47, said:12lb lamiglas xmg.Teraz jest klasycznie po mojemu.Ale sprobujemy wraz z Yglo wycisnac z niego wiecej Potencjal ma. Ryby polowil. Ale jest chec sprobowania delfinka.Takze lamiglas Danielu, Ty tak na poważnie no świat się kończy Przecież całkiem niedawno widzieliśmy się na zlocie j.pl , faktem jest, że nie było nawet okazji przybić piątki, tylko z daleka głowami sobie kiwnęliśmy, taki młyn. Jednak pewnie gdybyś wtedy już o tym myślał, okazja do krótkiej rozmowy i chwila czasu by się znalazła Tego konkretnego lamiego nie znam, jednak każdy kij zyskuje na ugięciu i zdolności amortyzacji pod obciążeniem w delcie, więc według mnie to dobra decyzja. Zbyszek żadnej fuszerki nie przepuści, wiec jestem spokojny, że albo ten projekt padnie albo będziesz zadowolony Pokrętny jest los, właśnie wczoraj rozmawiałem ze Zbyszkiem @Yglo o tym, że w końcu kiedyś musimy znaleźć czas i się spotkać, Zbyszek jest bardzo dyskretny, nawet nie wspomniał o tym projekcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Danielu, Ty tak na poważnie no świat się kończy Przecież całkiem niedawno widzieliśmy się na zlocie j.pl , faktem jest, że nie było nawet okazji przybić piątki, tylko z daleka głowami sobie kiwnęliśmy, taki młyn. Jednak pewnie gdybyś wtedy już o tym myślał, okazja do krótkiej rozmowy i chwila czasu by się znalazła Tego konkretnego lamiego nie znam, jednak każdy kij zyskuje na ugięciu i zdolności amortyzacji pod obciążeniem w delcie, więc według mnie to dobra decyzja. Zbyszek żadnej fuszerki nie przepuści, wiec jestem spokojny, że albo ten projekt padnie albo będziesz zadowolony Pokrętny jest los, właśnie wczoraj rozmawiałem ze Zbyszkiem @Yglo o tym, że w końcu kiedyś musimy znaleźć czas i się spotkać, Zbyszek jest bardzo dyskretny, nawet nie wspomniał o tym projekcie. Sprawa nie jest tajna, Zbyszek jest bardzo dyskretny. Nie znasz Lamiglasa ? To malo popularny model XMG Fast Spin JigLSJ 8427 stop1 kawalek6- 12 lb5.5 szczyt0.5 dol1/8 do 3/8 opisany wyrzutWaga blanku 33.5 grama.Nielakierowany, w kolorze grafitu.Model juz nieprodukowany (niestety). Zbyszek wedke na tym blanku juz zbudowal. http://jerkbait.pl/topic/7545-jedna-w%C4%99dka-druga-wedka-las/page-45#entry1804843 Ja kilka ryb (ponizej 60 cm) na nia juz zlowilem.W marcu wedka przejdzie reinkarnacje i wystapi w wersji z delfinkiem Pozdrawiam i w kontakcie (przez dyskretnego Zbyszka) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Też napiszę kilka słów na temat przekazywania sygnałów do ręki przez ten uchwyt.Pierwsze wrażenia zględem innych kijów które używałem między innymi do jigowania na uchwytach dnps i skss (arbory grafitowe) były podobne do trzymania palców na blanku, z tą różnicą,że nie musiałem się ''gimnastykować'' z chwytem i sygnał był odbierany przez całą dłoń.Ponadto sam sygnał jest jak by to powiedzieć...''suchy'' i twardy,przez co na poczatku troche trudno mi było się przyzwyczaić,do dosyć ''miękkiego'' chociaż stanowczego ''odczuwania'' przy innych uchwytach.Inna kwestia jest taka,że przy długich rzutach zdecydowanie lepiej kijem z tym uchwytem ''czytałem'' budowę dna.Kij najwięcej czasu spędził na moim ulubionym sandaczowo-okoniowym łowisku,czyli ''kanałowym'' odcinku jeziora o głebokości 4-8m o bardzo wolnym przepływie,który łączy obustronnie dwie dużo głębsze (do 22m) części.Dno jest na tym odcinku piaszczysto-żwirowe usiane dużymi (niektóre do 1,5m wysokości) otoczakami,które tworzą niewielkie ''studzienki'' ulubione przez sandacze,nie są to okazy (najczęściej 50-60cm),ale populacja jest spora i presja znikoma,ze zględu na ''przyneto-urywalnosć''.Poniekąd dzieki kijkowi i kilku-parogodzinnym wypadom,mam w głowie ''zakodowaną'' topografię dna tego odcinka,co przełożyło się nawet powiedziałbym drastycznie...na wyniki. I teraz konluzje,blank kija to dosłownie ''sękaty'' St.C 3S69MLXF,waga kija całe 88g,koszt budowy porównywalny do ceny gotowego Avida na tym samym blanku różnica pomiędzy tymi wędziakami...kolosalna,więc nawet teoretyk bez jakiejkolwiek praktyki stwierdzi,że przy zastosowaniu ''lepszego'' blanku,różnica na kożyść konstrukcji ze ''zintegrowanym uchwytem'' będzie zauważalna. I na koniec podkreślę,ta konstrukcja to nie tylko uchwyt i tylko z odpowiednim spacingiem tworzy całość. Edytowane 21 Lutego 2016 przez Friko 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Januszu małe wyjaśnienie z mojej strony Nawet nie wiedziałem że w Art-Rodzie też mają ten uchwyt choć również tam byłem, jako wręcz obowiązek . Za to jedynie doszyły do mnie informacje iż będzie Zbyszek. A jak Zbyszek to i Delfin Zatem porobiłem fotki tylko tego uchwytu nie mając też zielonego pojęcia że był to jeden z pierwszych egzemplarzy a że z Tomkiem @KLANAD jeszcze się nie widziałem to mam tylko takie zdjęcia. Więc nie ma w nich żadnej złośliwości. Za to sam uchwyt , jak w przypadku macanka Tomkowego, dalej nie przypadł mi go gustu. Raz że wizualnie, pomijam te "spawy", dwa po prostu nie leżał mi w ręku. Jakiś taki zbyt gruby, choć to może przyzwyczajenie do wąskich TVSów, i czułem się jakbym trzymał coś na kształt...rakiety tenisowej-padło tu to porównanie i w moim odczuciu jest adekwatne. Za to bardzo fajnie że ów Delfin jest ciepłym uchwytem. Poza tym czuć jego lekkość ale nie delikatność. Nie miałem stresu że mogę go zgnieść. Spacing w ogóle zburzył całą moją wiedzę o rodbuildingu Ciekawy to mało powiedziane i chyba właśnie to jest dla mnie najbardziej intrygujące. Co jeszcze? Aaa czucie. Tak, bardzo dobrze przenosi drgania. Czuć było to podczas stukania gdy trzymałem za uchwyt i dla porównania goły blank. Generalnie dalej podtrzymuję swoje słowa. Czyli mi on nie leży ale bardzo kibicuję Tobie abyś go dalej dopracowywał, głównie wizualnie. Bo na razie wolę wydać te ok 8 dych na cięższego ok 15g, choć podobnie czułego TVS'a (tylko nie instalowanego na jakieś taśmy czy arbory piankowe tudzież węglowe a po swojemu ) a resztę dorzucić do blanku. Tyle co miałem szczerze napisać. I również szczerze i z nieukrywanym zainteresowaniem będę śledzić ten wątek oraz rozwój Twojego Delfina Edytka: Miło było by gdyby ktoś z użytkowników, najlepiej tych najnowszych uchwytów, wrzucił dokładne zdjęcia. Głównie po to abyśmy mogli porównać ewolucję Delfina na przestrzeni tych paru lat. Z pewnością będzie to bardzo pomocne dla potencjalnych klientów. PozdrawiamTomek Edytowane 21 Lutego 2016 przez Tomas81 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 (edytowane) Janusz zaprezentuj nam nowe modele delfinów jeśli to nie problem i tajemnica ;-) Edytowane 22 Lutego 2016 przez Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Janusz zaprezentuj nam nowe modele delfinów jeśli to nie problem i tajemnica ;-) Nowy mozesz zobaczyc tutaj http://jerkbait.pl/topic/18327-b4f-by-tomasz-es/page-33 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Najnowszy rzeczywiście jest już zaprezentowany przez @Tomasz eS, reszta metodą naturalną, czyli w bulach się rodzi Zdaje się, że poród przebiega właściwie, główką na świat, jednak zaufaj, nie jest to najpiękniejszy obraz nawet dla ojca, co dopiero dla innych Cierpliwości, założyciel tego wątku w nienajlepszym dla mnie momencie wystartował, stało się, trzeba czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi