smudek Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 (edytowane) [quote name="JanuszD" Cierpliwości, założyciel tego wątku w nienajlepszym dla mnie momencie wystartował, stało się, trzeba czekać Janusz sorrki że pokrzyżowałem ci plany tym pośpiechem :-( Edytowane 23 Lutego 2016 przez Michał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kempa Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Panowie to teraz pytanko z innej beczki jako że pkanuję wymianę uchwytu w SG Parabellum i czytając opinie o delfinie bym bardzo chetnie własnie ten uchwyt założył tylko gdzie go mogę dostac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 A czemu chcesz zmieniać uchwyt w Parabelce?Rozumiem, że od razu spacing do zmiany?KIjek z delfinem na blanku phenixa 661-2 właśnie dotarł.. Wrażenia? Duże zaskoczenie jeśli chodzi o deltę - narazie wizualnie. Zajęcia praktyczno-techniczne w czwartek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 (edytowane) Januszu małe wyjaśnienie z mojej strony Nawet nie wiedziałem że w Art-Rodzie też mają ten uchwyt choć również tam byłem, jako wręcz obowiązek . Za to jedynie doszyły do mnie informacje iż będzie Zbyszek. A jak Zbyszek to i Delfin Zatem porobiłem fotki tylko tego uchwytu nie mając też zielonego pojęcia że był to jeden z pierwszych egzemplarzy a że z Tomkiem @KLANAD jeszcze się nie widziałem to mam tylko takie zdjęcia. Więc nie ma w nich żadnej złośliwości. Za to sam uchwyt , jak w przypadku macanka Tomkowego, dalej nie przypadł mi go gustu. Raz że wizualnie, pomijam te "spawy", dwa po prostu nie leżał mi w ręku. Jakiś taki zbyt gruby, choć to może przyzwyczajenie do wąskich TVSów, i czułem się jakbym trzymał coś na kształt...rakiety tenisowej-padło tu to porównanie i w moim odczuciu jest adekwatne. Za to bardzo fajnie że ów Delfin jest ciepłym uchwytem. Poza tym czuć jego lekkość ale nie delikatność. Nie miałem stresu że mogę go zgnieść. Spacing w ogóle zburzył całą moją wiedzę o rodbuildingu Ciekawy to mało powiedziane i chyba właśnie to jest dla mnie najbardziej intrygujące. Co jeszcze? Aaa czucie. Tak, bardzo dobrze przenosi drgania. Czuć było to podczas stukania gdy trzymałem za uchwyt i dla porównania goły blank. Generalnie dalej podtrzymuję swoje słowa. Czyli mi on nie leży ale bardzo kibicuję Tobie abyś go dalej dopracowywał, głównie wizualnie. Bo na razie wolę wydać te ok 8 dych na cięższego ok 15g, choć podobnie czułego TVS'a (tylko nie instalowanego na jakieś taśmy czy arbory piankowe tudzież węglowe a po swojemu ) a resztę dorzucić do blanku. Tyle co miałem szczerze napisać. I również szczerze i z nieukrywanym zainteresowaniem będę śledzić ten wątek oraz rozwój Twojego Delfina Edytka: Miło było by gdyby ktoś z użytkowników, najlepiej tych najnowszych uchwytów, wrzucił dokładne zdjęcia. Głównie po to abyśmy mogli porównać ewolucję Delfina na przestrzeni tych paru lat. Z pewnością będzie to bardzo pomocne dla potencjalnych klientów. PozdrawiamTomek Tomku może i delfin Ci nie leży ale... i tu jest pies pogrzebany bo znam kilku wędkarzy którym nie leżał ten czy inny uchwyt ale gdy połowili wędką z danym uchwytem ( inny uchwyt piszę o różnych uchwytach ) przez kilka godzin zmieniali zdanie. Jesteś przyzwyczajony do jednego uchwytu i tyle w temacie , myślę że opinie można wydawać tylko wtedy gdy połowi się kilka godzin a kwestie wizualne to rzecz gustu Edytowane 23 Lutego 2016 przez KLANAD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kempa Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 A czemu chcesz zmieniać uchwyt w Parabelce?Rozumiem, że od razu spacing do zmiany?KIjek z delfinem na blanku phenixa 661-2 właśnie dotarł.. Wrażenia? Duże zaskoczenie jeśli chodzi o deltę - narazie wizualnie. Zajęcia praktyczno-techniczne w czwartek.Mam parabelke z cw do 7g i jest za długi chcę przesunąć mocowanie kołowrotka o parę cm żeby był poręczniejszy i pózniej pomyślę żeby secik przelotek wymienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Bez zmiany przelotek to nie zagra. W 'delfinie" kołowrotek jast pochylony i to znacznie w stronę blanku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kempa Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 No wlasnie tak wywnioskowałem z wpisów w tym wątku boje sie to robić bo bedzie to mój pierwszy raz ale od czegoś trzeba zacząć. W planach jest budowa pstrągówki więc potraktuje to jako trening 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Szczerze ? Mysle ze Delfin to jest propozycja raczej dla zaawansowanego rodbuildera. Na miejscu Janusza w ogole zastanowilbym sie czy sprzedawac te uchwyty jako komponenty oddzielne czy tylko oferowac wykonanie wedki na nich. Samodzielny montaz Delfina i Delty wymaga wiedzy i doswiadczenia, obawiam sie takiego efektu ze kilka osob zle to zlozy wszystko do kupy a opinia pojdzie ze 'uchwyt winien' 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kempa Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Szczerze ? Mysle ze Delfin to jest propozycja raczej dla zaawansowanego rodbuildera. Na miejscu Janusza w ogole zastanowilbym sie czy sprzedawac te uchwyty jako komponenty oddzielne czy tylko oferowac wykonanie wedki na nich. Samodzielny montaz Delfina i Delty wymaga wiedzy i doswiadczenia, obawiam sie takiego efektu ze kilka osob zle to zlozy wszystko do kupy a opinia pojdzie ze 'uchwyt winien'I tu też musze przysnać rację też tego się obawiam że źle go załorzę i też biorę pod uwagę montaż u kogoś bardziej doświadczonego niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bear95 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 @Kempa, tak jak pisał FidoAngel, jeśli chciałbyś zmienić uchwyt na Delfina to należy od razu zmienić ustawienie przelotek na Deltę, inaczej nie zagra.Jeśli chodzi o montaż to faktycznie nie jest to proste zadanie dla kogoś świeżego w tym temacie i radziłbym albo tak jak sugerował Friko zlecić to komuś, kto zbroił już na Delfinie lub skonsultować się z kimś kto uchwyt montował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Szczerze ? Mysle ze Delfin to jest propozycja raczej dla zaawansowanego rodbuildera. Na miejscu Janusza w ogole zastanowilbym sie czy sprzedawac te uchwyty jako komponenty oddzielne czy tylko oferowac wykonanie wedki na nich. Samodzielny montaz Delfina i Delty wymaga wiedzy i doswiadczenia, obawiam sie takiego efektu ze kilka osob zle to zlozy wszystko do kupy a opinia pojdzie ze 'uchwyt winien' Ciekawe kiedy Janusz będzie spał, jak jeszcze kije będzie musiał robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Ale to sie chyba nie kalkuluje. Ta modyfikacja przekroczy 2-3 krotnie wartosc tego kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Z robocizną i z np. Torzitami jakieś 600-650 zł? Dobrze liczę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kempa Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Całkiem prawdopodobne ale wolę pocwiczyć na czymś co już mam niż od razu skakać na głęboką wodę. Jak się uda to będę robił całkowicie nowy kijek z nowym blankiem. Bo jak do tych 600 zł dołożę kolejne 400 na blank to już się robi ponad tysiąc. A tak koszty spadają prawie o połowę bo kijek mniej wart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Tomku może i delfin Ci nie leży ale... i tu jest pies pogrzebany bo znam kilku wędkarzy którym nie leżał ten czy inny uchwyt ale gdy połowili wędką z danym uchwytem ( inny uchwyt piszę o różnych uchwytach ) przez kilka godzin zmieniali zdanie. Jesteś przyzwyczajony do jednego uchwytu i tyle w temacie , myślę że opinie można wydawać tylko wtedy gdy połowi się kilka godzin a kwestie wizualne to rzecz gustu Zdaję sobie sprawę z kwestii przyzwyczajenia i to może dało by się obejść. W końcu się mówi: przyzwyczajenie drugą naturą człowieka Ale wizualnie ów uchwyt mnie odrzuca a budując sobie wędkę chcę aby ona nie tylko łowiła lecz również podobała mi się. Podkreślę "mi", zdanie innych mnie nie interesuje. Tego nie zmienię, nie mam nawet zamiaru. Choć jak wyżej pisałem widzę wiele plusów Delfina oraz spacingu do niego- to drugie jest chyba nawet dla mnie istotniejsze. Ale jest jeszcze sprawa ceny. Skoro mogę i wiem jak zainstalować np. takiego TVS'a aby nie gasił mi przekazywania drgań, na czym zawsze bardzo mi zależy, to wolę zaoszczędzić te ok 170 zeta na...dajmy na to blank czy przelotki. Składając to wszystko do kupy nie mam zamiaru na razie płacić pi razy oko dychy za gram mniej na wędzisku, wolę to przeznaczyć na inny cel. Swoją drogą, dla mnie waga wędki nie jest aż tak istotna jak jej wyważenie z danym młynkiem PS. Napisałem "na razie" gdyż może kiedyś postanowię poeksperymentować i zrobię sobie testowego patyka na tymże uchwycie. Ale to raczej melodia przyszłości i ewentualnego upiększania Delfinka przez Twórcę. Chyba że tak będę oczarowany spacingiem, oczywiście po uprzednim obłowieniu czyjegoś patyka z Delfinem. Nic nie sugeruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Zdaję sobie sprawę z kwestii przyzwyczajenia i to może dało by się obejść. W końcu się mówi: przyzwyczajenie drugą naturą człowieka Ale wizualnie ów uchwyt mnie odrzuca a budując sobie wędkę chcę aby ona nie tylko łowiła lecz również podobała mi się. Podkreślę "mi", zdanie innych mnie nie interesuje. Tego nie zmienię, nie mam nawet zamiaru. Choć jak wyżej pisałem widzę wiele plusów Delfina oraz spacingu do niego- to drugie jest chyba nawet dla mnie istotniejsze. Ale jest jeszcze sprawa ceny. Skoro mogę i wiem jak zainstalować np. takiego TVS'a aby nie gasił mi przekazywania drgań, na czym zawsze bardzo mi zależy, to wolę zaoszczędzić te ok 170 zeta na...dajmy na to blank czy przelotki. Składając to wszystko do kupy nie mam zamiaru na razie płacić pi razy oko dychy za gram mniej na wędzisku, wolę to przeznaczyć na inny cel. Swoją drogą, dla mnie waga wędki nie jest aż tak istotna jak jej wyważenie z danym młynkiem PS. Napisałem "na razie" gdyż może kiedyś postanowię poeksperymentować i zrobię sobie testowego patyka na tymże uchwycie. Ale to raczej melodia przyszłości i ewentualnego upiększania Delfinka przez Twórcę. Chyba że tak będę oczarowany spacingiem, oczywiście po uprzednim obłowieniu czyjegoś patyka z Delfinem. Nic nie sugeruję Super opisałeś Twoje cele lecz ja podchodzę do tematu inaczej mniej mnie interesują walory wizualne wędki a delfina założyłem bo trzeba sprawdzić. W moim przypadku sprawdził się choć nie w każdym kiju mam go zamontowanego i daleki jestem od stwierdzenia że to najlepszy uchwyt świata. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 (edytowane) A który jest "najlepszym uchwytem świata"? Kolego @Del Toro, jeśli ktoś wie, który nie jest najlepszym to musowo wie do którego go porównuje Edytowane 24 Lutego 2016 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 A który jest "najlepszym uchwytem świata"? Nie ma czegos takiego Wszystko zalezy od zastosowania, preferencji, metody... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 A który jest "najlepszym uchwytem świata"? Ja takiego jeszcze też nie widziałem ale wiem jakie musiałby dla mnie spełniać kryteria: wizualnie TVS, czucie i waga jak w Delfinie, a wygoda DPS Soft Touch z nakrętką KT Ktoś się podejmie? hehehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 W weekend publikujemy na jerkbaicie obszerny artykuł o uchwycie Delfin i systemie zbrojenia wędzisk z nim związanym. Stay tuned ! 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Zatem @Friko czekamy, z wielką niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kempa Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Ja też czekam może się zdecyduję całość samemu zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Mam takie dwa uchwyty... ambitnie podszedlem do sprawy bo mam tylko jedna wedke za soba ale wiem ze w razie czego bede mial wsparcie merytoryczne. Ogladalem kilka wedek w niego uzbrojonych i bardzo dobrze lezy w mojej niewielkiej dloni. Jeden z nich zalozylem na okoniowego, jednoczesciowego Avida na wieksze okonie i nieoczekiwanie rozszczelnił mi sie zwieracz odbytu... waga calego kija rzuca na kolana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 No słyszałem Dżeki że się wkręcasz w RBO tam gdzie teraz jesteś masz dobre łowiska testowe to coś czuję że szybko pójdzie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Naprawdę innowacyjny jest ten uchwyt i sposób zbrojenia. Normalnie z amerykańskiego ducha wzięty.Gratuluję inwencji !Nie tak nudny ani wtórny jak masowe typoszeregi Fuji albo ohydnie wylizane na przemysłowy massclusive - Megabassy.. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi