JanuszD Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Panie Januszu... Do jakiej minimalnej średnicy produkuje Pan uchwyty?6,35 mm Panie Marcinie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Czym wy tu handlujecie? 0,25" ACP do wędek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 6,35 mm Panie MarciniePopatrz Janusz, chłopina po jednym drinku walił Ci na "TY" a teraz nie pamięta. Niebieski jakiś czy co ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Popatrz Janusz, chłopina po jednym drinku walił Ci na "TY" a teraz nie pamięta. Niebieski jakiś czy co ? Józek, ja już nawet nie staram się zrozumieć, pogodziłem się. Trzeba brać poprawkę ile dylematów targa jednocześnie Marcinem, Super Trout czy Auriga, waga, czułość na poziomie atomowym. W tej sytuacji mógł zapomnieć, że się znamy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Auriga... Hm to blank który jest cały czas w planach... Obmacany... Czy potrzebny? Może nie ale chce go mieć... Tylko pierwsze w kolejce są inne... Pozdrawiam, TomaszWarty grzechu ,bo blank ma wszystkie zalety szklaka a szybkość grafitu ,tylko waga nie powala ale przy tego typu konstrukcjach +- 10 g nie ma żadnego znaczenia (Delfinem nadrobię wagę ) bo kijem można wspaniale rzucać jedną ręką a co do Delty to przy tak głęboko pracującym blanku potrzeba więcej punktów podparcia niż klasyczne siedem sztuk jak w KR ,poza tym w Delcie odpowiada mi mała wysokość otwierającej (8H lub 10H ) bo to dodatkowo wymusi pracę dołem i kij będzie posiadał cechy kija do baitcastingu przy zastosowaniu kołowrotka o stałej szpuli ,no i wygodniej obliczyć spacing w takim kiju bo poza pierwszą przelotką obliczamy obciążenia czy też ich przenoszenie pomijając wysokość przelotek bo wszystkie są na tej samej wysokości . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Panie Januszu, a gdzie można nowe modele uchwytów zobaczyć. Gdzieś słyszałem, że już so. Jakieś dodatkowe szczegóły mógłby Pan przedstawić? Mój nadworny rod builder ma jeszcze stare i nie wiem czy warto. Będę zobowiązany za odpowiedź. I przepraszam za tego Pana, ale dalej się nie mogę przemóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Panie Januszu, a gdzie można nowe modele uchwytów zobaczyć. Gdzieś słyszałem, że już so. Jakieś dodatkowe szczegóły mógłby Pan przedstawić? Mój nadworny rod builder ma jeszcze stare i nie wiem czy warto. Będę zobowiązany za odpowiedź. I przepraszam za tego Pana, ale dalej się nie mogę przemóc.Walnij banię to się przemożesz . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Może walnął bo jakoś jakby o różowe delfinki się dopominał 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Panowie, proszę o powagę... Nie wiem dlaczego moje posty są piętnowane przez dwie, trzy osoby. Stoję przed dylematem po prostu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Bo w całej tej zabawie chodzi o to jak to działa a nie jaki ma makijaż, poważnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Słyszałem o nowych kształtach, które ponoć są wygodniejsze od starszych. Rozmiary ponoć też są różne, dlatego chciałbym skonfrontować ze źródłem tej doskonałości. @woblerwz - daruj sobie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Bo w całej tej zabawie chodzi o to jak to działa a nie jaki ma makijaż, poważnie i jak działa poprawiona delta przez ciebie ? bo przecież zmieniłeś trochę rozmieszczenie przelotek i pewnie myślałeś że odkryjesz coś nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Zmieniałem bardzo dużo w połączeniu z delfinem. Szczególnie na długich kijach można było poszaleć i posprawdzać różne konfiguracje. Delta działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 zalecenia Janusza były inne a ty zmieniłeś po swojemu, myślałeś że zjadłeś wszystkie rozumy tak wiec jak ktoś pyta uprzejmie to nie zachowuj się jak dziecko bez urazy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Jak sam napisałeś zalecenia a nie "jedynie słuszna droga wytyczona przez przewodnią siłę narodu". Wszelkie eksperymenty prowadzą do dalszego poznania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Masło maślane i to widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Trochę tak i nie wiem co to ma do mojego pytania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Zmieniałem bardzo dużo w połączeniu z delfinem. Szczególnie na długich kijach można było poszaleć i posprawdzać różne konfiguracje. Delta działa.Mam nadzieję że wiesz co gadasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Woblerwz to moze napisz cos wiecej na ten temat.Dokladniej co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Woblerwz to moze napisz cos wiecej na ten temat.Dokladniej co i jak. Niekiedy piszę coś w tematach technicznych - artykuły. Postaram się zrobić podobnie także i tym razem w miarę wolnego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 odebralem pierwszy kij z delfinem ... i teraz jest problem ... bo chce juz miec wszystkie kije z delfinem,a jak to mowi Ferdek Kiepski :"to nie sa tanie rzeczy " 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 ...no niestety, tak to wygląda z uchwytami ergonomicznymi, skrajnie. Albo kochasz albo nienawidzisz. Jak nie podpasuje to sie nie przekonasz (ja tak miałem np z uchwytami FUJI ACS i SKSS ) a jak podpasuje to trudno odstawić. Ja tez mam jedną wędkę z delfinem jak na razie, drop-shota Liberty no i jakimś "cudem" okazało sie że wędka jest "unwersalna" - po prostu złapałem się w pewnym momencie na tym że nie odpiąłem z kija kołowrotka przez cały sezon i "tak jakoś" lądował w samochodzie niezaleźnie od tego czy jechałem na okonie, na sandcze na pstrągi itp W zasadzie dopiero "zima" wyliminowała ją z uzycia ze względu na microprzelotki 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek60 Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 I ja odebrałem swój kijek z Delfinem -Matagi TR 86 , zbrojony w deltę przez Skalka na Torzajtach. Kijaszek niesamowity. Miałem obawy co do Delfina, gdyż nie mogłem go "pomacać " przed złożeniem zamówienia , a często przekładam paluchy przy stopce młynka, (biorąc że wskazujący jest 1, to między 1-2, 2-3, a jeżeli 1 na blanku to 3-4) , ale zaufałem kolegom z forum, Rafałowi i to był dobry wybór . Ba, bardzo dobry. Uchwyt leży w dłoni jak marzenie, miły w dotyku, no i najważniejsze to transmisja drgań -rewelacja.Nie mogę się doczekać kiedy Janusz D zakończy prace nad delfinem pod multika.Pozdrawiam . Sławek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 ...to poczekaj aż połowisz, wtedy dopiero zobaczysz jednak Delfin przede wszystkim jest po to żeby maksymlizować czułość zestawu, a pozostałe aspekty (ergonomia, wygląd ) są przy okazji... swoją drogą podziwiam odwagę zakupu delfina "w ciemno" - moim zdaniem uchwyty takiego typu przed zakupem warto jednak wziąć do ręki bo nie do każdego "chwytu" spinningowego ten uchwyt będzie pasował - jest to wspólna cecha wszystkich uchwytów profilowanych, w ciemno moim zdaniem można kupowac standadowe uchwyty typu DPS / VSS / ECS - na nich każdemu ręka się ułoży 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 (edytowane) Nie każdemu - nie cierpię dps'a.Masakrycznie niewygodny dla mojej łapki ;-)A Delfin jak to Delfin - nadal wyglada jak Multipla, ale ergonomii mu nie odmówię :-) Tapatalknięte z komórki Edytowane 19 Marca 2017 przez Dano^ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi