Skocz do zawartości

Uchwyt kołowrotka Delfin

smudek

Rekomendowane odpowiedzi

Popatrz Janusz, chłopina po jednym drinku walił Ci na "TY" a teraz nie pamięta. Niebieski jakiś czy co :lol:  :lol:  :lol:  :lol: ?

Józek, ja już nawet nie staram się zrozumieć, pogodziłem się.

Trzeba brać poprawkę ile dylematów targa jednocześnie Marcinem, Super Trout czy Auriga, waga, czułość na poziomie atomowym. W tej sytuacji mógł zapomnieć, że się znamy ;)

• Like 1

Auriga... Hm to blank który jest cały czas w planach... Obmacany... Czy potrzebny? Może nie ale chce go mieć... Tylko pierwsze w kolejce są inne...

Pozdrawiam, Tomasz

Warty grzechu ,bo blank ma wszystkie zalety szklaka a szybkość grafitu ,tylko waga nie powala ale przy tego typu konstrukcjach  +- 10 g nie ma żadnego znaczenia (Delfinem nadrobię wagę  :)) bo kijem można wspaniale rzucać jedną ręką a co do Delty to przy tak głęboko pracującym blanku potrzeba więcej punktów podparcia niż klasyczne siedem sztuk jak w KR ,poza tym w Delcie odpowiada mi mała wysokość otwierającej (8H lub 10H ) bo to dodatkowo wymusi pracę dołem i kij będzie posiadał cechy kija do baitcastingu przy zastosowaniu kołowrotka o stałej szpuli ,no i wygodniej obliczyć spacing w takim kiju bo poza pierwszą przelotką obliczamy obciążenia  czy też ich przenoszenie pomijając wysokość przelotek bo  wszystkie są na tej samej wysokości .

• Like 4

Panie Januszu, a gdzie można nowe modele uchwytów zobaczyć. Gdzieś słyszałem, że już so. Jakieś dodatkowe szczegóły mógłby Pan przedstawić? Mój nadworny rod builder ma jeszcze stare i nie wiem czy warto. Będę zobowiązany za odpowiedź. I przepraszam za tego Pana, ale dalej się nie mogę przemóc.

Panie Januszu, a gdzie można nowe modele uchwytów zobaczyć. Gdzieś słyszałem, że już so. Jakieś dodatkowe szczegóły mógłby Pan przedstawić? Mój nadworny rod builder ma jeszcze stare i nie wiem czy warto. Będę zobowiązany za odpowiedź. I przepraszam za tego Pana, ale dalej się nie mogę przemóc.

Walnij banię to się przemożesz :) .

• Like 2

• 2 tygodnie później...

...no niestety, tak to wygląda z uchwytami ergonomicznymi, skrajnie. Albo kochasz albo nienawidzisz. Jak nie podpasuje to sie nie przekonasz (ja tak miałem np z uchwytami FUJI ACS i SKSS )  a jak podpasuje to trudno odstawić.  Ja tez mam jedną wędkę z delfinem jak na razie, drop-shota Liberty no i jakimś "cudem" okazało sie że wędka jest "unwersalna" - po prostu złapałem się w pewnym momencie na tym że nie odpiąłem z kija kołowrotka przez cały sezon i "tak jakoś" lądował w samochodzie niezaleźnie od tego czy jechałem na okonie, na sandcze na pstrągi itp  W zasadzie dopiero "zima" wyliminowała ją z uzycia ze względu na microprzelotki ;)

• Like 5

I ja odebrałem  swój kijek z Delfinem -Matagi TR 86 , zbrojony w deltę przez Skalka na Torzajtach.  Kijaszek niesamowity.  Miałem  obawy co do Delfina, gdyż nie mogłem go "pomacać " przed złożeniem zamówienia , a często przekładam paluchy  przy stopce młynka, (biorąc że wskazujący jest 1, to między 1-2, 2-3, a jeżeli 1 na blanku to 3-4) , ale zaufałem kolegom z forum, Rafałowi  i to był dobry  wybór . Ba, bardzo dobry. Uchwyt leży w dłoni jak marzenie, miły w dotyku, no i najważniejsze to transmisja drgań -rewelacja.

Nie mogę się doczekać kiedy Janusz D zakończy prace nad  delfinem pod multika.

Pozdrawiam . Sławek

• Like 1

...to poczekaj aż połowisz, wtedy dopiero zobaczysz ;) jednak Delfin przede wszystkim jest po to żeby maksymlizować czułość zestawu, a pozostałe aspekty (ergonomia, wygląd ) są przy okazji... swoją drogą podziwiam odwagę zakupu delfina "w ciemno" - moim zdaniem uchwyty takiego typu przed zakupem warto jednak wziąć do ręki bo nie do każdego "chwytu" spinningowego ten uchwyt będzie pasował - jest to wspólna cecha wszystkich uchwytów profilowanych, w ciemno moim zdaniem można kupowac standadowe uchwyty typu DPS / VSS / ECS - na nich każdemu ręka się ułoży

• Like 1

Nie każdemu - nie cierpię dps'a.

Masakrycznie niewygodny dla mojej łapki ;-)

A Delfin jak to Delfin - nadal wyglada jak Multipla, ale ergonomii mu nie odmówię :-)

Tapatalknięte z komórki

Edytowane przez Dano^
  • Like 1