pablo208 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Post 514 do 518 mówią coś innego . Ale nie wnikam - pojawia się strach przed towarzystwem wz...... adoracji Wesołych świąt Koledzy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Dokładnie. Jest tu towarzystwo kółka różańcowego pod wezwaniem Janusza Dudziaka i jesteśmy z tego dumni jak Kuntakinte ze swojej pały. Nie podoba Ci się taka kolej rzeczy? No weź się... Kup sobie jeden rysujący kołowrotki uchwyt i cie przyjmiemy... Wiesz jak fajnie tu jest? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 (edytowane) Dokładnie. Jest tu towarzystwo kółka różańcowego pod wezwaniem Janusza Dudziaka i jesteśmy z tego dumni jak Kuntakinte ze swojej pały. Nie podoba Ci się taka kolej rzeczy? No weź się... Kup sobie jeden rysujący kołowrotki uchwyt i cie przyjmiemy... Wiesz jak fajnie tu jest?sorry, nie ogarniam. Przepraszam. Edytowane 22 Grudnia 2017 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Daj spokój. Po co spamujesz? Chcesz-bierz. Nie chcesz - nikt cię nie zmusza.Chcesz mieć własny wątek? Wymyśl coś.Skoro to wszystko jest liptonem, to powiedz mi, dlaczego giełda nie puchnie od wędek ludzi niezadowolonych z w/wym uchwytów? Rynek ocenia.BTW, mam delfina. Przy podlodówce, polecam jakby co. No chyba, że chciałbyś deltę- ale tu ciężko o odpowiedni spacing.....:-D kolegę poniosło... Przeczytaj kilka postów wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Doczytałem, zaprosiłem Edytę, nim wkleiłeś posta. Jeszcze raz przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Uchwyt "Delfin" nie dolar i nie każdemu musi się podobać.Paweł z całego serca zapraszamy jak to określiłeś do towarzystwa wz....adoracji. Nie masz się czego bać-krzywdy Ci nie zrobimy .Zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 A znasz taki ktory wczesniej czy pozniej nie rysuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Panowie ,czy ja dobrze widze - czytam ? Ten uchwyt rysuję stopkę kołowrotka ? To chyba zależy od egzemplarza. Mnie trafił się uchwyt, w który stopka kołowrotka wchodzi z wyraźnym oporem, "na wcisk". Trzeba użyć sporo siły, żeby zamocować młynek. Przymierzałem do niego trzy kołowrotki: starego Spro, jeden ze starszych modeli małego Biomastera 2000 oraz Vańka'12 rozmiar 4000, który jest docelowym młynkiem do tej konkretnej wędki. Na stopkach wszystkich młynków delfin pozostawił ślady - widoczne gołym okiem bądź minimalne, ale jednak. Nie jestem pewien na 100%, czy to sam uchwyt pozostawia rysy, czy dostało się do jego wnętrza jakieś zanieczyszczenie, np. drobina piasku (nawet niewidoczna gołym okiem), mimo że zarówno kij jak i młynek przechowuję cały czas w pokrowcach, z których wyjmuję je bezpośrednio przed złożeniem i nie kładę na brudnych powierzchniach. Nie wiem czy to coś da, ale w przyszłości przed zamontowaniem kołowrotka w uchwycie profilaktycznie przeczyszczę wnętrze uchwytu, np. patyczkiem do uszu, a stopkę okleję jakąś cienką taśmą. Trochę po fakcie, bo ryski już są, ale może nie pojawią się następne.Ale niezależnie tego, gdybym miał teraz wybierać uchwyt do wędki, o której piszę, zapewne też wybrałbym delfina. Bo mimo wszystko kilka nieznacznych rysek nie powinno wpływać w decydującym stopniu na wartość użytkową sprzętu. A delfin pewne zalety użytkowe (które zostały już szeroko omówione w tym wątku) posiada. Późnym wieczorem postaram się wrzucić fotki tych zarysowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Panowie pytam ,ponieważ przez chwilę przeszła mi mysl zamontowania tego uchwytu,niczego nie krytykuję itp. Po prostu chcę wiedzieć - nie mam aż tyle kasy żeby tak drogie uchwyty sobie testować,stąd też moje pytania ...Nie ma w mojej wypowiedzi krzty szydery czy też złośliwości. Miałem go kilka razy w ręku ,ale te kilka razy nie może mi powiedziec czy rysuję czy też nie Pozdrawiam P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Patel powiem tak nie ma uchwytu ktory nie rysuje teflonowa tasma pomalowana na czarno robi robote we wszystkiego rodzaju uchwytach. Ja osobiscie nie biore do glowy rys nie tylko na stopce ale ogolnie kolowrotek jest dla mnie jak srubokrent . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 (edytowane) @"Paweł" Serio? Edytowane 22 Grudnia 2017 przez count_martin3z 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Mam trzy patyki na delfinie, potwierdzam, nic się nie rysuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Panowie..Venus z Milo jest nie całkiem kompletna, tajemniczo się uśmiechająca Gioconda popękana i okopcona, co świat cały zachwyca, a tu, w wątku dla wierzących i praktykujących takie niedorzeczne pretensje.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 (edytowane) Nie mam pojęcia czy mój Delfin rysuje, inne mnie prądy przenikają jak go trzymam w dłoni Edytowane 23 Grudnia 2017 przez FidoAngel 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Patel powiem tak nie ma uchwytu ktory nie rysuje teflonowa tasma pomalowana na czarno robi robote we wszystkiego rodzaju uchwytach. Ja osobiscie nie biore do glowy rys nie tylko na stopce ale ogolnie kolowrotek jest dla mnie jak srubokrent .I prawidłowo ????To jest zdrowe podejście . Serio serio lubię to co robię i robię zawsze kiedy mogę . Dzięki za tak wnikliwa analizę mojego profilu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Delfin w wersji HDBlank to FishingArt SCTA 6937-2N 25-37lbPodpięty Emblem w rozmiarze 3500, czyli stopka w rozmiarze SWKijek w całości waży 176g DSC_0075.JPG DSC_0076.JPG DSC_0078.JPG DSC_0079.JPG jakoś przed tem nie trafilem na ten temat, czy wy naprawde uzywacie kołowrotków klasy 3000 na sumy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Daiwa 3500 to kolowrotek wielkosci 5000-6000 shimano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 3500/4000 daiwy to kawal mlynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 ... między 3000 ,a 3500 jest przepaść w nowszych wersjach kołowrotków DAIWY jeśli chodzi o wielkość/masę/pojemność i generowaną moc.... sam od kilku lat używam CERTATY 3500HD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 mam pytanko jak już jesteśmy przy sumach:- Jaki ma sens DELFIN HD w tym konkretnym temacie??? - bo dla mnie jest to przerost formy nad treścią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Chociazby waga zestawu jaką można osiągnac przy delfinie i delcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Bo delfin na kolowrotek rzedu daiwa 3500 i w gore oraz shimano 8000 do 14000 nie zostal stworzony pod sumy tylko na morskie polowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Chociazby waga zestawu jaką można osiągnac przy delfinie i delcie.PRZY SUMÓWCE ??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Waga w morskich kijach nie gra tak istotnej roli spinning morski to kompletnie inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Waga w morskich kijach nie gra tak istotnej roli spinning morski to kompletnie inna bajkaNO właśnie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi