Karpiu95 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 W sumie to sie nie będe wypowiadał jak się nie znam. niech się wypowiedzą ci którzy łowią sumy kijkiem w delfinie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Delfin z delta to przedewszystkim wyciongniecie z blanku jak najwiecej mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Wygoda?Wygląd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 A maksymalne zwiekszenie mocy w morskich kijach robi roznice poniewaz nigdy do konca nie wiesz co zlapiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Delfin z delta to przedewszystkim wyciongniecie z blanku jak najwiecej mocyTO JUŻ SŁYSZAŁEM i nie pytam o DELTĘ tylko o DELFINA.Rozumiem , że w wędkach o mniejszej mocy może ma to sens, ale nikt mi nie wmówi , że przy połowach ciężkim sprzętem.Zaraz dojdziemy do tego, że aby łowić sumy wędką uzbrojoną w DELTĘ i DELFINA wystarczy 20 lb zestaw; gdzie przy "tradycyjnym uzbrojeniu" potrzeba powiedzmy 40/50 lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 A jak sobie wyobrażasz "deltę" bez "delfina"? No pomyśl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 (edytowane) No własnie sobie nie wyobrażam , a jak sobie wyobrażasz DELTĘ I DELFINA wędce morskiej ??? Edytowane 23 Grudnia 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Delfin i delta to jedno .Chyba najwieksza frajda jest lapac wieksze ryby na lekki sprzet i to wlasnie daje system Janusza Dla przykladu 25 kg plaszczka na 12 muchowke w 4 czesciach wiesz ile to jest frajdy jak by ktos mial watpliwosci do wagi to ja waze prawie 130 kg .A przy okazji to moja wedek na lmbass i sneakheads 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 No ja sobie wyobrazam na morskich wedkach jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 No własnie sobie nie wyobrażam , a jak sobie wyobrażasz DELTĘ I DELFINA wędce morskiej ???Tak jak wędkę pod multika. Właśnie walory użytkowe "delty" tu widzę a "delfin"- bo wtedy być musi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Delfin i delta to jedno .Chyba najwieksza frajda jest lapac wieksze ryby na lekki sprzet i to wlasnie daje system JanuszaDla przykladu 25 kg plaszczka na 12 muchowke w 4 czesciach wiesz ile to jest frajdy jak by ktos mial watpliwosci do wagi to ja waze prawie 130 kg .A przy okazji to moja wedek na lmbass i sneakheadsTo żaden przykład, tu też łowię duże ryby na sprzęt do tego celu nie przeznaczony jako przyłów i nie używam DELTY, DELFINÓW. Wszystko daje sobie spokojnie radę.I wiem ,jaka to przyjemność . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 A probowales na swoje wedki travel w klasie 12 lb lapac ryby pod 50 kg ,tu wlasnie robi robote delta/delfin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 (edytowane) @miramar69, masz/łowiłeś/ wędką na "delfin/delta"? Jakąkolwiek? Edytowane 23 Grudnia 2017 przez FidoAngel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 A jaki to ma sens świadomie wybierać się na tak duże ryby z wykałaczką ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 @miramar69, masz/łowiłeś/ wędką na "delfin/delta"?Nie mam i miał nie będę, łowiłem taką wędka . O tym pisałem i rozmawialiśmy kilkanaście postów wcześniej. Że wszystko jest dla ludzi.... - poczytaj proszeNie schodź do tłumaczenia mi podstaw tego systemu . Mówimy o "CIĘŻKIEJ ALTYLERII" , a nie UL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Frajda napewno wieksza jak zlapac rybe 400 kg na sprzet do tego przeznaczony to tak jak lapac tuny w klasie 200 kg na spinning lub multiplikator dwa rozne swiaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Ale ja Cie nie namawiam tylko odpowiadam na pytania z mojego punktu widzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Nie zamierzam tłumaczyć podstaw. Weź pod uwagę, że wytrzymałość tego systemu jest taka jak klasycznych (może większa) a system zbrojenia "delta" podnosi walory użytkowe blanku w porównaniu do innych systemów "pod korbę" Chyba tyle wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Jeśli dobrze rozumiem, plusem systemu jest pełniejsze wykorzystanie mocy blanku. A wady? Więcej przelotek = blank jest bardziej obciążony, a więc nie jest to system pozwalający na uzyskanie jak największej szybkości blanku..tak? Jakie jeszcze wady posiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Nie zamierzam tłumaczyć podstaw. Weź pod uwagę, że wytrzymałość tego systemu jest taka jak klasycznych (może większa) a system zbrojenia "delta" podnosi walory użytkowe blanku w porównaniu do innych systemów "pod korbę" Chyba tyle wystarczy?TAK< TAK< TAK , ale nie da się aż tak oszukać "TEGO" na ciężkich zestawach (powtarzam CIĘŻKICH) . MOC jest mocą , a "lepsze" wykorzystanie parametrów blanku ??? jak najbardziej . Im delikatniejszy zestaw tym większe możliwości im mocniej tym ta granica się zaciera .Staje się niewyczuwalna dla użytkownika.I dlatego powstało moje pytanie po co TO w ciężkich zestawach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 (edytowane) Więcej przelotek = blank mniej przeciążony. Mniej punktów krytycznych. Edit do Mariusza: po to co inne sposoby zbrojenia+zalety delta/delfin. Edytowane 23 Grudnia 2017 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Jeśli dobrze rozumiem, plusem systemu jest pełniejsze wykorzystanie mocy blanku. A wady? Więcej przelotek = blank jest bardziej obciążony, a więc nie jest to system pozwalający na uzyskanie jak największej szybkości blanku..tak? Jakie jeszcze wady posiada?Wady - jak WSZYSTKO na tej ZIEMI posiada pewnie .Pewnie niedługo o nich pogadamy na spokojnie, ale na SPOKOJNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Ale ja Cie nie namawiam tylko odpowiadam na pytania z mojego punktu widzeniaJa też próbuję o TYM rozmawiać, nie o mnie tu chodzi, tylko dla dobra wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 To ze mozesz zastapic wedke klasy pe 10 na pe6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Nie do końca i nie wszędzie tak się da . Na dziś PASS . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi