Skocz do zawartości

Uchwyt kołowrotka Delfin

smudek

Rekomendowane odpowiedzi

Delfin z delta to przedewszystkim wyciongniecie z blanku jak najwiecej mocy

TO JUŻ SŁYSZAŁEM i nie pytam o DELTĘ tylko o DELFINA.

Rozumiem , że w wędkach o mniejszej mocy może ma to sens, ale nikt mi nie wmówi , że przy połowach ciężkim sprzętem.

Zaraz dojdziemy do tego, że aby łowić sumy wędką uzbrojoną w DELTĘ i DELFINA wystarczy 20 lb zestaw; gdzie przy "tradycyjnym uzbrojeniu" potrzeba powiedzmy 40/50 lb

Delfin i delta to jedno .

Chyba najwieksza frajda jest lapac wieksze ryby na lekki sprzet i to wlasnie daje system Janusza

Dla przykladu 25 kg plaszczka na 12 muchowke w 4 czesciach wiesz ile to jest frajdy jak by ktos mial watpliwosci do wagi to ja waze prawie 130 kg .

A przy okazji to moja wedek na lmbass i sneakheads

post-59476-0-92661400-1514054698_thumb.jpeg

• Like 7

Delfin i delta to jedno .

Chyba najwieksza frajda jest lapac wieksze ryby na lekki sprzet i to wlasnie daje system Janusza

Dla przykladu 25 kg plaszczka na 12 muchowke w 4 czesciach wiesz ile to jest frajdy jak by ktos mial watpliwosci do wagi to ja waze prawie 130 kg .

A przy okazji to moja wedek na lmbass i sneakheads

To żaden przykład, tu też łowię duże ryby na sprzęt do tego celu nie przeznaczony jako przyłów i nie używam DELTY, DELFINÓW. Wszystko daje sobie spokojnie radę.

I wiem ,jaka to przyjemność  ;) .

@miramar69, masz/łowiłeś/ wędką na "delfin/delta"?

Nie mam i miał nie będę, łowiłem taką wędka . O tym pisałem i rozmawialiśmy kilkanaście postów wcześniej.   Że wszystko jest dla ludzi....  - poczytaj prosze

Nie schodź do tłumaczenia mi podstaw tego systemu . Mówimy o "CIĘŻKIEJ ALTYLERII" , a nie UL.  

Nie zamierzam tłumaczyć podstaw. Weź pod uwagę, że wytrzymałość tego systemu jest taka jak klasycznych (może większa) a system zbrojenia  "delta" podnosi walory użytkowe blanku w porównaniu do innych systemów "pod korbę" Chyba tyle wystarczy?

TAK< TAK< TAK , ale nie da się aż tak oszukać "TEGO" na ciężkich zestawach (powtarzam CIĘŻKICH)  ;) . MOC jest mocą , a "lepsze" wykorzystanie parametrów blanku ??? jak najbardziej . Im delikatniejszy zestaw tym większe możliwości im mocniej tym ta granica się zaciera .Staje się niewyczuwalna dla użytkownika.

I dlatego powstało moje pytanie po co TO w ciężkich zestawach??? ;)  :)

Jeśli dobrze rozumiem, plusem systemu jest pełniejsze wykorzystanie mocy blanku. A wady? Więcej przelotek = blank jest bardziej obciążony, a więc nie jest to system pozwalający na uzyskanie jak największej szybkości blanku..tak? Jakie jeszcze wady posiada?

Wady - jak WSZYSTKO na tej ZIEMI posiada pewnie .

Pewnie niedługo o nich pogadamy na spokojnie, ale na SPOKOJNIE  ;)  :)