Skocz do zawartości

Uchwyt kołowrotka Delfin

smudek

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli dobrze rozumiem, plusem systemu jest pełniejsze wykorzystanie mocy blanku. A wady? Więcej przelotek = blank jest bardziej obciążony, a więc nie jest to system pozwalający na uzyskanie jak największej szybkości blanku..tak? Jakie jeszcze wady posiada?

Nie do końca 'więcej przelotek = większe obciążenie" . Delfin + system delta - to właśnie dużo mniejsze (lżejsze) przelotki. Sumarycznie zdaje się wychodzi łącznie mniejsza waga przelotek. Nie ważyłem ale widziałem kiedyś wyliczenia. Warto delfina rozpatrywać razem z deltą :)

Edytowane przez doktorek
  • Like 1

A jak sobie wyobrażasz "deltę" bez "delfina"? No pomyśl...

A ja sobie wyobrażam.

Przecież delta to sposób rozłożenia przelotek na blanku, spacing. Wymaga on uchwytu, który pochyli stopkę kołowrotka względem blanku- czyt. Delfina. Delfin i Delta tworzą całość i idealnie się dopełniają, ale jeśli klasycznego DPSa zamocujemy nierównolegle do blanku - tak, by pochylał stopkę kołowrotka względem blanku, to taka "podróba Delfina" też będzie współgrała z Deltą.

Rezygnujemy wtedy z zalet uchwytu Delfin (niska waga, czułość itd.), ale jest to jakieś rozwiązanie dla ciekawych świata.

Może się mylę, gdyż na razie jedynie teoryzuje. Niedługo się to zmieni- pierwszy Delfin zamówiony ;)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

• Like 3

Nie lepiej podgrzać stopke kolowrotka i wygiąć ;) pod kątem żeby do Sk2 zrobic delte  :P  najlepiej przy stelli

Bój się  ... politycznego albo księdza kapelana. Toż się ludzie martwią że się zarysuje a Ty im trwałą dewastację chcesz uskutecznić.

W sumie to OKD z tym delfinem. Jajek nie mogłem kupić i mi kobieta coś urwie..

Pewnie przez moje kije na delfinie kury się przestały nieść w okolicy.

Wesołych Świąt

• Like 2

A ja mam stare felgi w garażu, widziałem  że kolega jeździ na podobnych ale węższych i z błota wyjeżdża lepiej niż ja. Wezmę gumówkę wytnę trochę ze środka, pospawam i będzie sie można przekonać, czy faktycznie będzie lepiej. Na ryby se będę na nich jeździł i na wędkę w "delfinie + delta" sandasie łowił :D

Wesołych Świąt i pomyślności w Nowym Roku :)

Nie lepiej podgrzać stopke kolowrotka i wygiąć ;) pod kątem żeby do Sk2 zrobic delte  :P  najlepiej przy stelli

Chciałem tylko żartem pogodzić dwa obozy jakoś, bez żadnych złośliwiości ;), , też mnie korci ten delfin  , żeby chociaż sprobowac wtedy będe mógl coś od siebie dodać....

Chciałem tylko żartem pogodzić dwa obozy jakoś, bez żadnych złośliwiości ;), , też mnie korci ten delfin , żeby chociaż sprobowac wtedy będe mógl coś od siebie dodać....

Pogięło?

Przemyśl, bo na tym rozwiązaniu tylko tracisz pieniądze, czas i wiele innych dóbr, które możesz nabyć drogą zakupu. Zobacz, że nawet sam @JanuszD tu nie zagląda.

Bo po co?

;-);-);-)

Edytowane przez count_martin3z

Posiadam wedke z Delfinem i jestem b.zadowolony.W planach budowa nastepnej na polskim blanku.

A co do @JanuszaD to nie jest to typ,ktory stosuje nachalna reklame i chce przekonac na sile wszystkich do swojej "wiary"

Edytowane przez Darek64
  • Like 4