doktorek Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 (edytowane) Jeśli dobrze rozumiem, plusem systemu jest pełniejsze wykorzystanie mocy blanku. A wady? Więcej przelotek = blank jest bardziej obciążony, a więc nie jest to system pozwalający na uzyskanie jak największej szybkości blanku..tak? Jakie jeszcze wady posiada?Nie do końca 'więcej przelotek = większe obciążenie" . Delfin + system delta - to właśnie dużo mniejsze (lżejsze) przelotki. Sumarycznie zdaje się wychodzi łącznie mniejsza waga przelotek. Nie ważyłem ale widziałem kiedyś wyliczenia. Warto delfina rozpatrywać razem z deltą Edytowane 23 Grudnia 2017 przez doktorek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Tak to prawda ale gdzie sie da frajda jest wieksza a chyba o to chodzi w wedkarstwie .Wesolych i Spokojnych Swiat i Zdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 A jak sobie wyobrażasz "deltę" bez "delfina"? No pomyśl...A ja sobie wyobrażam. Przecież delta to sposób rozłożenia przelotek na blanku, spacing. Wymaga on uchwytu, który pochyli stopkę kołowrotka względem blanku- czyt. Delfina. Delfin i Delta tworzą całość i idealnie się dopełniają, ale jeśli klasycznego DPSa zamocujemy nierównolegle do blanku - tak, by pochylał stopkę kołowrotka względem blanku, to taka "podróba Delfina" też będzie współgrała z Deltą. Rezygnujemy wtedy z zalet uchwytu Delfin (niska waga, czułość itd.), ale jest to jakieś rozwiązanie dla ciekawych świata. Może się mylę, gdyż na razie jedynie teoryzuje. Niedługo się to zmieni- pierwszy Delfin zamówiony Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Uprzedziłeś moje pytania na druga turę .Dobra teraz już mnie TU nie ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Junior masz calkowita racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Nie lepiej podgrzać stopke kolowrotka i wygiąć pod kątem żeby do Sk2 zrobic delte najlepiej przy stelli 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Nie lepiej podgrzać stopke kolowrotka i wygiąć pod kątem żeby do Sk2 zrobic delte najlepiej przy stelliBój się ... politycznego albo księdza kapelana. Toż się ludzie martwią że się zarysuje a Ty im trwałą dewastację chcesz uskutecznić. W sumie to OKD z tym delfinem. Jajek nie mogłem kupić i mi kobieta coś urwie..Pewnie przez moje kije na delfinie kury się przestały nieść w okolicy. Wesołych Świąt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Jedin, o tym samym myślałem Chyba dla zaspokojnia ciekawości spróbuje z jakimś mało wartościowym kołowrotkiem z aluminium.Uwielbienie vss-a jest zbyt silne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 A ja mam stare felgi w garażu, widziałem że kolega jeździ na podobnych ale węższych i z błota wyjeżdża lepiej niż ja. Wezmę gumówkę wytnę trochę ze środka, pospawam i będzie sie można przekonać, czy faktycznie będzie lepiej. Na ryby se będę na nich jeździł i na wędkę w "delfinie + delta" sandasie łowił Wesołych Świąt i pomyślności w Nowym Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Najlepszego na Święta dla wszystkich.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Nie lepiej podgrzać stopke kolowrotka i wygiąć pod kątem żeby do Sk2 zrobic delte najlepiej przy stelliChciałem tylko żartem pogodzić dwa obozy jakoś, bez żadnych złośliwiości , , też mnie korci ten delfin , żeby chociaż sprobowac wtedy będe mógl coś od siebie dodać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 (edytowane) Chciałem tylko żartem pogodzić dwa obozy jakoś, bez żadnych złośliwiości , , też mnie korci ten delfin , żeby chociaż sprobowac wtedy będe mógl coś od siebie dodać....Pogięło? Przemyśl, bo na tym rozwiązaniu tylko tracisz pieniądze, czas i wiele innych dóbr, które możesz nabyć drogą zakupu. Zobacz, że nawet sam @JanuszD tu nie zagląda. Bo po co? ;-);-);-) Edytowane 24 Grudnia 2017 przez count_martin3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 tu nie chodzi o pieniadze tylko czysta wedkarską ciekawość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 tu nie chodzi o pieniadze tylko czysta wedkarską ciekawość... Kup coś innego ;-) serio, bo szkoda zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 (edytowane) Posiadam wedke z Delfinem i jestem b.zadowolony.W planach budowa nastepnej na polskim blanku.A co do @JanuszaD to nie jest to typ,ktory stosuje nachalna reklame i chce przekonac na sile wszystkich do swojej "wiary" Edytowane 24 Grudnia 2017 przez Darek64 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Yhy 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 YhyI Ciebie dopadło?? Pozdrawiam, Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Towarzystwo wz.....adoracji ma jednak coraz większą liczbę uczestników dlatego Tomasz nie dziw się tą sytuacją bo z czasem dopadnie i będzie dopadać coraz szersze grono zwolenników tego rozwiązania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 I Ciebie dopadło?? Pozdrawiam, Tomasz eSJest 5 już , ale jeszcze po nowym roku zbalamuce Patryka o kolejny , dla mnie pomijając wszelkie techniczne walory które mnie nie interesują jest wygodny co mi wystarcza 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Posiadam wedke z Delfinem i jestem b.zadowolony.W planach budowa nastepnej na polskim blankuA co do @JanuszaD to nie jest to typKlasyfikowanie osoby jako typ dla mnie jest porażką klasyfikującego.Co to za określenie typ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 YhyYhy???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Yhy[emoji6] 10384258_IMG_20171207_005642_DRO.jpgYhy... Pozdrawiam, Tomasz eS 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 No i kto w końcu ma dłuższego ? Ustaliliscie ? ???????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 O czym wy tu rozmawiacie ... delfin jest jak choinka ... zajebisty ( ale nie bez wad) Wesołych świąt i ma zdrowie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Es Tomaszu , to Twoje wieloryby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi