zetika16 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 (edytowane) Es Tomaszu , to Twoje wieloryby?Ja robiłem tylko ... [emoji48] ale mam i swoich kilka Pozdrawiam, Tomasz eS Edytowane 25 Grudnia 2017 przez Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Yhy ! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Dobra to pytanie do posiadaczy: Jaka jest różnica w czułości pomiędzy blankiem StC Xtreme z delfinem i deltą a seryjną LXS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Nie pomogę... Bo jeszcze sobie extreme nie wybrałem jest w planach dopiero... Ale Delfin nie wzmacnia czucia... To nie jest kolejny system rezonansowy... Delfin dzięki konstrukcji grafitowej i osadzeniu bezpośrednio na blanku nie tłumi drgań... Pozdrawiam, Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 No właśnie dlatego pytam jaka różnica będzie pomiędzy Delfinem a SK2 osadzonym na poliuretanowych arborach i rękojeści xtreme skin jak to w seryjnych LXS.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 U mnie bida, bo 3 kij poleciał, ale na sezon będzie więcej... [emoji6] Aha, no i mega porysowane stopki od delfina. Ja pier...papier. Kto wymyśla takie bzdety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 (edytowane) Porównywał może ktoś blank uzbrojony klasycznie np. w KR z takim uzbrojonym w deltę i delfina? Chodziło by mi np o:1) testy rzutowe: zaczynamy od minimalnej gramatury określonej jako cw przez producenta do maksymalnej z krokiem zwiekszenia masy co np. 20%2) porównanie ugięć przy takim samym obiążeniuMając takie dane moglibyśmy porównywać te systemy zbrojenia i pewnie wyniki były by różne zaleznie od blanku.... Pewnie rodbuderzy takie testy w pewnym zakresie wykonują/wykonywali, ale informacji na forum o tym brak, wiec póki co poruszamy się w sferze subiektywnych odczuć i gustów,a wiadomo iż tutaj zdania będą zawsze różne....Ja byłbym daleki, od polecania delfina+delty każdemy, na wszystko i wszędzie, natomiast nie neguję tego systemu. Edytowane 25 Grudnia 2017 przez pointman 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Porównywał może ktoś blank uzbrojony klasycznie np. w KR z takim uzbrojonym w deltę i delfina? Chodziło by mi np o:1) testy rzutowe: zaczynamy od minimalnej gramatury określonej jako cw przez producenta do maksymalnej z krokiem zwiekszenia masy co np. 20%2) porównanie ugięć przy takim samym obiążeniuMając takie dane moglibyśmy porównywać te systemy zbrojenia i pewnie wyniki były by różne zaleznie od blanku.... Pewnie rodbuderzy takie testy w pewnym zakresie wykonują/wykonywali, ale informacji na forum o tym brak, wiec póki co poruszamy się w sferze subiektywnych odczuć i gustów,a wiadomo iż tutaj zdania będą zawsze różne....Ja byłbym daleki, od polecania delfina+delty każdemy, na wszystko i wszędzie.Tu się nie poleca... Tu się naśmiewa z innych. Subtelna różnica ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 (edytowane) Tu się nie poleca... Tu się naśmiewa z innych. Subtelna różnica ;-)Świetne określenie.Trudno mi pojąć zachowania pewnych osób .Szkoda słów. Edytowane 25 Grudnia 2017 przez januszz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 (edytowane) A ja jestem szczęśliwym posiadaczem dwóch patykow z delfinem w delcie no i coz mogę napisać.Poproszę adresy Pana Janusza twórcy delfina jak i woblerwz wykonawcy moich kijów z wielką chęcią i przyjemnością wyślę po 1L swojskiego wywracacza o smaku sliwkowym:) Edytowane 25 Grudnia 2017 przez womaly23 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Oglądając jakiś czas temu tutaj fotki kijków wykonanych na delfinie myślalem o tym systemie wyłącznie z odrazą. Niestety głównie ze względów wizualnych. Latem spotkałem się z Hubertem i porzucalem kraagiem e delfinie i delcie. Od razu zamówiłem podobnego i zaraz później matagi super ajax. Jak napisałem już kiedyś, nie wyobrażam sobie obecnie lepszego systemu do lekkich wędek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Oglądając jakiś czas temu tutaj fotki kijków wykonanych na delfinie myślalem o tym systemie wyłącznie z odrazą. Niestety głównie ze względów wizualnych. Latem spotkałem się z Hubertem i porzucalem kraagiem e delfinie i delcie. Od razu zamówiłem podobnego i zaraz później matagi super ajax. Jak napisałem już kiedyś, nie wyobrażam sobie obecnie lepszego systemu do lekkich wędek.Uzależnia, mi Patryk przerabial tenryu za 500e właśnie w delfina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 A ja ponawiam pytanie o legend xtreme [emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 A ja ponawiam pytanie o legend xtreme [emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkAle jak ta różnica o którą pytasz miałaby być opisana? Każdy może mieć inne odczucia. Jeden powie że nie ma różnicy, a drugi że jest przepaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Uzależnia, mi Patryk przerabial tenryu za 500e właśnie w delfina Uzależnia i to bardzo, ja obecnie jestem rozerwany pomiędzy delfinem, a castem i jak tu żyć ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Ale jak ta różnica o którą pytasz miałaby być opisana? Każdy może mieć inne odczucia. Jeden powie że nie ma różnicy, a drugi że jest przepaść.Może jest ktoś kto miał seryjną lxs a potem zamienił ją na wersję z d+d i jest w stanie opisać co nieco. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Może jest ktoś kto miał seryjną lxs a potem zamienił ją na wersję z d+d i jest w stanie opisać co nieco. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkKilka postów wyżej piszą osoby, które poprzerabiały dotychczasowe wędki na delfina I są "uzależnione".Spróbuj z Extreme, pewnie nie zbiedniejesz, a sprzedaż zawsze klasyka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Dlatego najpierw obłowię Suzukę w D+D a potem (jeśli będzie odczuwalnie lepiej niż w standardowych uchwytach typu SK2 albo DPS) pomyślę o xtremach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Porównywał może ktoś blank uzbrojony klasycznie np. w KR z takim uzbrojonym w deltę i delfina? Chodziło by mi np o:1) testy rzutowe: zaczynamy od minimalnej gramatury określonej jako cw przez producenta do maksymalnej z krokiem zwiekszenia masy co np. 20%2) porównanie ugięć przy takim samym obiążeniuMając takie dane moglibyśmy porównywać te systemy zbrojenia i pewnie wyniki były by różne zaleznie od blanku.... Pewnie rodbuderzy takie testy w pewnym zakresie wykonują/wykonywali, ale informacji na forum o tym brak, wiec póki co poruszamy się w sferze subiektywnych odczuć i gustów,a wiadomo iż tutaj zdania będą zawsze różne....Ja byłbym daleki, od polecania delfina+delty każdemy, na wszystko i wszędzie, natomiast nie neguję tego systemu. Co do 1Zrobiem taki eksperyment, miałem identyczny blank zbrojony w D+D i KRUzywałem tego samego kołowrotka i linki, tutaj mamy remis jeśli chodzi o odległości, ale z założenia Delta nie była budowana celem poprawienia właściwości rzutowych. Na plus dla Delty i delfina wychodzi łatwość rzutów w dolnym jak i górnym zakresie, a spowodowane jest to poprawioną dynamiką blanku poprzez inne uzbrojenie. Co do 2Tutaj zbrojenie w Deltę jest o wiele lepsze, lepiej rozłożone siły i lepsze wykorzystanie własciwości blanku, no i co najważniejsze to Delta daje wieksze możliwości kształtowania ugięcia, w zależności od pomysłu i zastosowania, z tego samego blanku możemy uzyskać inne ugięcia. Może jest ktoś kto miał seryjną lxs a potem zamienił ją na wersję z d+d i jest w stanie opisać co nieco. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Co do powyższego to miałem wersję w Delfinie i w standardzie, tak jak to wczesniej napisał kolega Tomek, sposób mocowania Delfina sprawia iż nie tłumi on informacji które przekazuje blank, porównywałem z blankiem ubranym w SK2 na grafitowych arborach, no i Delfin bardziej elektryczny. Pomijam fakt że StC Xtrem nie należą do moich ulubionych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 To moje prywatne kijki w Święta w robocie nie siedzę. Jak widać wybór jest paskudny dla niektórych - delfiny. Sam mogę sobie zrobić co zechcę, gdzieś na jerku pląta się jeszcze wątek z moimi rezonansami. Działały, problemem było skomplikowane składanie i ciężar. Jak w wątku o rezonansach pisałem mam głupi zwyczaj sprawdzić, zboczenie z drugiego zawodu. Tak samo było z delfinem, historia dłuższa. Janusz umówił się ze mną na zasadzie że " nowe rozwiązanie uchwyt dobrze przenosi itp". Szczerze to pomyślałem kolejny któremu coś się wydaje. Spotkaliśmy się , wziąłem w łapy jego 2 czy trzy kije, dotknąłem krzaka. I z pół godzinnej kawy zrobiło się pół dnia. Różne blanki testowane na zasadzie jeden normalnie jeden w delfinie, sporo czasu poszło. W tej chwili jeżeli robię kij dla siebie robię go w delfinie. Jako ciekawostka górny blank ma odwrotnie zmontowanego delfina - bo wypadają kołowrotki. Mnie nie wypadł.Większość kijów klienci montują na delfinach aczkolwiek zdarzają się osoby z nietypowym chwytem czy dużymi dłońmi gdzie im delfin nie pasuje. Zdarza się że komuś delfin nie pasuje wizualnie. Dla mnie wędka jest narzędziem i może bym nawet sam to przebolał bo ja z tymi urządzeniami chodzę na ryby a nie lansuję się. Może komuś delfin nie pasować z innych względów, na przykład nie lubi Janusza. Też to rozumiem ale po ch.. ideologia.I faktycznie ma małą gamę kolorystyczną. Zostały mi dwa kije bez delfa, spinowe. Dlatego że zabytki. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 (edytowane) Rysy od delfina.Tego białego kołowrotka mi nie żal, bo to budżetowy Spro przeznaczony do plażowej, piaskowo-solankowej poniewierki. A tu ślady na Vańku. Odrobinę szkoda, bo przed założeniem na delfina był w stanie idealnym, ale tak jak napisałem wcześniej, to tylko przedmiot użytkowy i nie ma co oglądać pod lupą tylko łowić. Edytowane 26 Grudnia 2017 przez Krzysiek Rogalski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Wobler chyba znam pare blankow na zdjeciu ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 @woblerwz Jak można nie lubieć Janusza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 (edytowane) @woblerwz Jak można nie lubieć Janusza?Bardzo ciekawy jesteś Edytowane 26 Grudnia 2017 przez womaly23 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi