sharkfishing Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Butelki sluza mi za splawiki na zywca reklamowki do przechowywania wczesniej zlapanych zywcow lub raczej trupkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 (edytowane) Delfinarium nabiera ładu i składu, 4 lb - 50 lb już latają teraz pora na grubsze projekty niebawem pierwsze 80 funtowe badyle ruszają na GT. Edytowane 10 Sierpnia 2018 przez Profil_Nieaktywny 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 A jakie kolowrotki na gt beda uzywane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Chyba Makairy bo fajnie wychodzą cenowo , póki co zastanawiam się nad dobrym poligonem do testów żeby wypuścić ideał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Delfinarium nabiera ładu i składu, 4 lb - 50 lb już latają teraz pora na grubsze projekty niebawem pierwsze 80 funtowe badyle ruszają na GT. Łukasz,Kiedy założysz autorski wątek? Czekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Wieczorem się postaram coś już zmajstrowac , akurat pogoda trochę to przyspieszyła 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Chyba Makairy bo fajnie wychodzą cenowo , póki co zastanawiam się nad dobrym poligonem do testów żeby wypuścić ideał.Dobry poligon ?Drawski ! A jak coś bliżej to Wesoła - Rembertów 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Wieczorem się postaram coś już zmajstrowac , akurat pogoda trochę to przyspieszyła Czas najwyższy wrzucić Swój warsztat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurkan Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Delfinarium nabiera ładu i składu, 4 lb - 50 lb już latają teraz pora na grubsze projekty niebawem pierwsze 80 funtowe badyle ruszają na GT.Jadę dzisiaj zobaczyć delfinarium w nowym "łóżeczku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Chyba Makairy bo fajnie wychodzą cenowo , póki co zastanawiam się nad dobrym poligonem do testów żeby wypuścić ideał.Do testów to trzeba pojechać gdzie są GT . U nas takich ryb nie robią.Jak myślisz Łukasz jaka będzie orientacyjna waga takiego kija w delfinie? Jak dzisiaj zobaczyłem masę Kongera Blu Ocean to się lekko przestraszyłem, coś ok 450g. Do tego Stella 18000 z masą 850g i robi nam się 13000. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Ciężko mi powiedzieć jaką finalnie uzyska się masę ale napewno bez tragedii , generalnie same testy są istotne w aspekcie użytkowania kija bo nawet wysoka masę da się zrekompensować ergonomia, tak jak rozmawialiśmy ostatnio będą travele ale ja jestem za cienki na temat doboru blanku i zrobienia z niego travela , temat rzuciłem Januszowi i wiem że go ogarnie perfekcyjnie, najważniejsze jest że ma stały kontakt ze świetnymi wedkarzami którzy łowią w tej kategorii na codzień także bądź spokojny później Ci podrzuce link ciekawy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 (edytowane) to nie jest miękka gra szczyty wędek pe10 maja po 4-4,5mm wiec tu zaczyna się problem ze zbrojeniem, co zresztą jest w sumie potrzebne bo używa sie 3 metrowych shock leaderów 200lb i 120-140lb plecionek.Klasyka to takie wejsciowe kw 40L a szczyt kw 16 bo węzeł FG ma z 4cm długości To się liczy do momentu w który woda nie zaczyna wybuchać Wtedy kij z kołowrotkiem mógł by ważyć i 5kg , delfin będzie pewnie lżejszy nawet przez to że tam daje sie dzieloną rękojeść, zastanawiam się tylko jak by tam wyglądało 20cm fore które bez apelacyjnie musi być bo porostu nie utrzymasz ''Pozycji'' przy wyciąganiu ryby na silnikach od rafy. Mr.Janusz ma kontakt z jednym z najlepszych speców od GT na świecie wiec Denis napewno wniesie dużo wtym temacie. Edytowane 17 Sierpnia 2018 przez Tu nie ma ryb. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Temat travela zaczol sie juz 2 lata wstecz i teoretycznie jest juz ogarnienty w praktyce Janusz teraz potrzebuje 2-3 mies luzu ktorego nie sposob na dzien dzisiejszy wygospodarowac.Tu nie chodzi o wage kija bo jest malo istotna a o wyciongniecie jak najwiecej power-u z blanku poniewaz tego nigdy za wiele przy duzych rybach. Dzielona rekojesc w tego typu kijach jak i ogolnie w wiekszosc ciezkich kiji to porazka ze wzgledow praktycznuch a delfin wyglonda dobrze z pianka wiec tu tez problemu nie ma GT to akurat nie najmocniejsi przeciwnicy w tej kategori sum, yellow fin w delcie Ebro w pazdzierniku czy blue fin wrzesien pazdziernik CC jesli pogoda i ryby pozwola poniewaz jak narazie plywaja tam zawodnicy w klasie 600-750 lb a to ,,ciut "za duzo jak na jakikolwiek spinning Wiekszosc GT tak jak grouper to nie jest dlugo dystansowiec jezeli tylko uda sie utrzymac go od rafy to po 20-30 minutach nastepuje kapitulacja nie wazne czy to jest 50-70 kg gt czu goliath 200 kg zabaw jest na odplywie z 100 kg sumem czy 100-200 kg bft ale to juz zupelnie inna bajka ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Nikt nie uzywa do spinningowania 120-140lb plecionek z regoly to 80 a najczesciej 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 (edytowane) 30min walki z 50kg rybą to nie jest długo? Porównujesz ryby 50kg do 100-200kg, wiadomo że te większe będą dłużej walczyły. Edytowane 24 Sierpnia 2018 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 WUJEK wlasnie sam wlasnie odpowiedziales przed edytowaniem 30kg gt a tej samej wagi sum, jesiotr,grouper czy rekin nie ma porownania bo zlezy jeszcze gdzie jest zlapany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Nowy w stadzie Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 ''Nowy w stadzie'' - na jakim blanku zbrojony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Nowy w stadzie Paavo? Jego robota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Mi te uchwyty coraz mniej przypominają delfina... Pierwsze zdjęcie jest tego najlepszym przykładem. ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 ''Nowy w stadzie'' - na jakim blanku zbrojony ?http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugięć/page-28#entry2453915 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Ok.Dzięki,wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Drugie też ma całkiem niezłe odwzorowanie ????Moja lepsza połowa jak zobaczyła pierwszy raz delfina to stwierdziła,że ten z jej szafki jest ładniejszy ????, musiałem wytłumaczyć,że za to dużo cięższy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Może dlatego świetnie leży w dłoni.Juz nawet nie myślę co było matrycą jak Janusz projektował.???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi