SlawekNikt Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Uchwyt delfin jest świetny, ale do zabawy jedną ręką zdecydowanie cast. Czy łatwiej z delfinem rzucać jedną ? Sądzę, że to bardzo indywidualne kwestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Czy ten delfin ułatwia rzuty jednoręczne w stosunku do klasycznych uchwytów kołowrotka np skss itp. ? Nie mam głowy zaczynać teraz zabawy w casting a przyznam że takie (jednoręczne ) łowenie podoba mi się. Mam na myśli krotkie kije takie do 2 metrów z minimalnym dolnikiem.W mojej subiektywnej opinii absolutnie nie ułatwia, ale to tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
navy850 Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Uchwyt delfin jest świetny, ale do zabawy jedną ręką zdecydowanie cast. Czy łatwiej z delfinem rzucać jedną ? Sądzę, że to bardzo indywidualne kwestie.Fakt - tylko chce zbroić ulra lighta do 4 ibs i tu cast może być problematyczny. Zasugerowałem się załączonym poniżej zdjęciem i wydaje mi się że taka konstrukcja nawet przy spiningu przy rzutach jednoręcznych spiningiem może mieć sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Jak nisko chcesz zejść z wagą przynęt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Ja miałem wędkę do 3g właśnie na samym uchwycie delfin(bez dolnika) tak jak na zdjęciu powyżej i mi się bardzo fajnie rzucało jedną ręką, znacznie lepiej niż innymi wędkami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 (edytowane) A jakie to ma znaczenie?Edit: to do Sławka Edytowane 6 Listopada 2019 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
navy850 Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Jak nisko chcesz zejść z wagą przynęt ?Okolice 1 grama , Chce zostać przy stałej szpuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 (edytowane) Jesli chcesz zbudowac wykalaczke to tylko delfin I delta. Czulosc, wlasciwosci rzutowe, niska waga kija. Same +, sporo mialem super UL, I teraz gdy sobie ukrecilem Qualie w delfinie to teraz tylko jak chce jechac na ryby to tak sobie planuje lowisko bym mogl polapac Qualia. Edytowane 6 Listopada 2019 przez Andru77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
navy850 Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 planuje taki blank: suzuki RXF - 4lb 601 - PRO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 A jakie to ma znaczenie?Edit: to do SławkaW castingu przede wszystkim komfortowe, a co za tym idzie finansowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Kupując blank Qualia z uchwytem delfin nie wydasz tyle co za sam blank Suzuki. Blanki Qualia są fajnymi konstrukcjami, polecam.Uchwyty delfin do ul są małe i bardzo dobrze leżą w ręce, opcjonalnie można założyć na sam koniec gałeczkę która spowoduje wrażenie pewniejszego chwytu. Zakup wędki z delfinem to pierwszy krok by w szafie mieć delfinarium z całym stadem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 planuje taki blank: suzuki RXF - 4lb 601 - PRO.Uważałbym ze zbrojeniem „na jedną rękę” ze względu na specyfikę budowy blanków Suzuki. Wg fachowców miejsce łączenia części stożkowej z częścia tubularną (ostatnie 30-40 cm nie wykazuje zbieżności- taka japońska wariacja by łatwiej budować dolnik) nie powinno być odsłonięte. Ma to mieć negatywny wpływ na dynamikę kija i jego pancerność. Mi, gdy zbroiłem dokładnie ten sam blank w delfina, polecano stawiać przednią tuleję uchwytu właśnie na styku obu tych odcinków blanku.Może teraz sądzi się inaczej- nie wiem. Jednak uważam, ze warto prześwietlić ten temat.PozdrawiamKacper Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
navy850 Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Dzięki za informacje. Będe miał to na uwadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Fakt - tylko chce zbroić ulra lighta do 4 ibs i tu cast może być problematyczny. Zasugerowałem się załączonym poniżej zdjęciem i wydaje mi się że taka konstrukcja nawet przy spiningu przy rzutach jednoręcznych spiningiem może mieć sens.Mam na zbyciu w podobnym uchwycie matagi area senso jig. Jak byłbyś zainteresowany to priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Ponoć miał być delfin pod casta. Coś wiadomo w tym temacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Z tego co mi wiadomo to nic takiego nie powstanie. Rozmawiałem na ten temat z Januszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Napewno na chwile obecna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 10 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 Ponoć miał być delfin pod casta. Coś wiadomo w tym temacie ?http://jerkbait.pl/topic/7545-jedna-w%C4%99dka-druga-wedka-las/page-62#entry2130848 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zauważyłem (może się mylę), że w większości zbrojeń w parze z Delfinem idą Torzity. To wymóg, zalecenie, bogactwo czy "mały ptaszek"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Ja ma w sea guide. Przy delfinie set przelotek nie wychodzi tak drogo jak przy tradycyjnym zbrojeniu więc może to ich skłania. Niedługo będę miał możliwość pomacania Qualii takiej jak moja tylko zbrojonej w torzite to przekonam się na własnej skórze czy jest jakaś różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Nie ma głupich pytań, są głupie sugerowane podpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Nie ma głupich pytań, są głupie sugerowane podpowiedzi...Z całą pewnością są jednak zbędne odpowiedzi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 (edytowane) Przedewszystkim chodzi o wage jezeli ktos decyduje sie na titanium set,coraz czesciej sa zbrojone w seaguide z prostego powodu poniewaz sa tansze nie gorsze jak fuji ,latwiej dostepne jak Fuji a rs i torzite ring to to samo Edytowane 10 Stycznia 2020 przez sharkfishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 (edytowane) Z całą pewnością są jednak zbędne odpowiedzi...Na głupie pytania lekarstwem głupie odpowiedzi. Kupujesz żyłkę na targu czy w sklepie cenionej marki? Po co w sklepie bo dobra czy masz syndrom? Przecież nie ma wymogów w budowie kija, większość zależy od portfela Od siebie dodam że Torzite są dość głosnymi przelotkami i dla zwykłego zjadacza chleba więcej różnic nie czuje Edytowane 10 Stycznia 2020 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Z całą pewnością są jednak zbędne odpowiedzi...Na prowokacje reakcje są różne. Może lepiej zacząć od siebie ? ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi