Krzysiek184 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Nie wyczyściłem i nie umyłem wędki po wędkowaniu w Norwegii i takie coś powstało. Co mogę z tym zrobić?Czy wyczyszczenie coś pomoże czy lepiej wymienić przelotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duży Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Spryskaj środkiem Cylit Bang do usuwania kamienia ,a po 10 min szczoteczka do zębów i woda. Powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Jutro spróbuję. Jak pomoże czy nie pomoże to napiszę jakie efekty wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekD Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Jak kij z pracowni, to wymienić przelotki i po problemie. Jak fabryczny, też można - tylko czy się opłaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b_biba Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 (edytowane) Dokładnie tak jak pisze kolega. Odkamieniacz i szczoteczka. Jednak po wyczyszczeniu masz jak w banku po jakimś czasie powrót z rozrywki. Proponuję po czyszczeniu zabezpieczyć ramkę jakimś lakierem. Ceramika w przelotkach przez takie wysolenia nie ma prawa się popsuć więc jest to tylko defekt kosmetyczny. Jak nie pomoże odkamieniacz to na pewno da radę soda lub kwasek cytrynowy. Jednak ze względu na upierdliwość czyszczenia ( raczej nie zrobisz roztworu w wannie aby zanurzyć całą wędkę ) proponuję zrobić pastę i tym wyczyścić. Edytowane 12 Stycznia 2016 przez b_biba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Jak kij z pracowni, to wymienić przelotki i po problemie. Jak fabryczny, też można - tylko czy się opłaci Kij zapewne pochodzi z pracowni Dragon .Ja tu widzę rdzę także na stopkach przelotki pod omotkami,więc może być mały problem z jej usunięciem bez demontażu i montażu przelotek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Kij to Cormoran Red Pilk. Wiernie służył mi w wyprawach na dorsze dlatego spróbuję go wyczyścić. Ostatecznie wymienię przelotki. Myślę że ktoś z forum mógłby się tego podjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalinho Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Kolego wymień przelotki. P.S.Tytan nie rdzewieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 No to przestrzeliłem,myślałem,że to smok,a przelotki,jak wspomniał przedmówca,raczej do wymiany,w wersji mega budżetowej można próbować czyścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi