Kuballa44 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Chopy, macał ktoś może te podlodowe młynki Ryobi? Model Spiritual wydaje się całkiem fajnym nawijaczkiem pod płotki czy tam inne agresywne karasie na spinning. Niestety, nie mam możliwości go zmacać.... Waga fajna, 165 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Nie macałem nie widziałem ale podlodowe nie będzie za małe? Mam 2 młynki podlodowe i są ok jeśli chodzi o zwinięcie żyłki i tyle. Są inne lekkie konstrukcje które podejdą do ul/xul i nie rujnują budżetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Rozmiar 800 nie wydaje sie taki maciupki. Kręciłem cataną 1000 w sklepie i jej praca baaardzo średnia. Podrzuć propozycje na pw. Aczkolwiek jakby ktoś ów kołowroteczek macał to chętnie poznam opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Ja tam użytkowałem catane wiele sezonów i więcej do zwijania żyłki za płotkami nie potrzebowałem. Nawój żyłki bardzo poprawny jeśli nie dobry, szpulka rozmiarowo mi pasowała, hamulec płynnie chodził. Co sezon dostała nowego smaru i chodziła pięknie. Teraz szukałem nowego sprzętu i pod uwagę brałem:-abu garcia Cardinal sx10-abu garcia stamina 1000fd-abu garcia ex pro 1000 (ten miałem zamówiony ale okazało się że nie dojdzie)-okuma dead eye-okuma rtx-mitchell mag premier-mitchell avocent silver IV Wszystkie, no może poza 3 ostatnimi, w okolicach 150-200zł i ok 190-200g wagi. Jak widzisz wybór jest dość duży, a na pewno wiele podobnych pozycji można tu dopisać. U nie ostatecznie stanęło na Spro Kixx 7100 i zobaczymy jak dojdzie jutro do mnie. Wziąłem go w ciemno i na szybko, bo cena była 1/3 tego co chcą w Niemczech, a parametrami mi odpowiadał. Nie ma co się oszukiwać ale przy jigach, gumkach czy woberkach po 0.5/1/2g to takie maszynki nie mają ciężko. Jeśli ktoś potrzebuje idealnej pracy to musi wydać więcej. Ja po prostu chcę dobrego kołowrotka, który zapewni mi spokój nad wodą i zwykła podstawowa catana dawała radę przez lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Do łowienia spod lodu polecam Mitchell Avocet Gold FD w rozmiarze 500. Używałem go również do UL razem SG Parabellum 0-5g i przez 3 lata od zakupu nic w pracy kołowrotka nie uległo zmianie. Precyzyjny hamulec to na prawdę mocna strona tego malutkiego młynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Polecam Tica Cetus 500 w mojej opinii jest idealny do podlodowych łowów,ma doskonały hamulec i kręci lekko bez względu na temperaturę.Z pozdrowieniami,drzejko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Ale chyba autorowi, o ile dobrze zrozumiałem, nie chodzi o podlodowe łowy. Tam nada się dosłownie wszystko co nawija żyłkę (a najlepsza jest bałałajka). Jeśli dobrze zrozumiałem, wnioskując po zamiłowaniu do ścigania białorybu na spinning, autorowi chodzi o zastosowanie podlodowego młynka do spinningu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Dobrze strzelasz Marcin. Dzięki za propozycje, padły dosyć ciekawe młynki. Spróbuję się dowiedzieć czy jest szansa sciągnięcia ryobi w rozmiarze 800, jeśli nie, stanie na któregoś Mitchella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Racja Marcin, pojechałem!Szukałbym w Okumie, bo ich kołowrotki mają prostą i niezawodną konstrukcję, najłatwiej będzie z serwisem i zdobyciem zapasowych szpulek.Z pozdrowieniami,drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Wczoraj kręciłem i dziś kręciłem praca aksamitna ale 227 zł na lód to jakaś masakra.Wybrał bym 195 gr. Frosta 500 za 117 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Ryobi ma 1 szpulkę a Frost 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Kuballa, weź pod uwagę okumy. Są dobrze wykonane, kręcą na prawdę fajnie i mają 5lat gwarancji. Jestem pewny, że nic tam się nie posypie przy takich obciążeniach, ale skoro za tą samą cenę można mieć 2 lata i 5 lat to wybór jest oczywisty. Dziś niestety kixx do mnie nie dojdzie, ale jak jutro go dostanę to napiszę coś o jego pracy na sucho 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 A tak to mam od czterech lat dwa kongery Moris 310 waga 140gr i cena 35 zł.Jeszcze nigdy nie zawiódł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Działać działa, nawijać nawija i będzie pewnie jeszcze długo przy tak znikomych obciążeniach. Ale czy dałby radę 40/45cm kleniowi?Czy ma odpowiednio płynny hamulec żeby nie zerwać żyłki 0,10mm?Czy rzuty z tak małej szpuli będą równie długie co ze szpuli 40/45mm?Czy układanie żyłki jest zadowalające? Nie zrozum mnie źle. Nie jestem z tych co bez kołowrotka JDM nad wodą się nie pokazują, żaden mój młynek nie przekracza klasy średniej. Po prostu też kiedyś myślałem że podlodówka spełni swoje zadanie. Teraz już wiem - kołowrotki podlodowe to nie kołowrotki spinningowe (przynajmniej te które do tej pory widziałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Decyzje podjąłem. Narazie kupie tego Ryobi w rozmiarze 800. Ale że w planach mam zakupy dalsze, następna będzie jakaś Okuma w rozmiarze 1000. Jestem ciekaw po prostu tego młynka, i nie powiem, ładny dla mnie. Zobaczymy jak mechanicznie.Tutaj porównanie z TP 1000 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Daj znać jak się sprawuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Do mnie dziś doszedł ten Spro Kixx Na pierwszy rzut oka, fajny, ładnie wykonany,ciekawy design no i bardzo wygodny uchwyt Praca na sucho także całkiem przyjemna więc nie mam się czego przyczepić patrząc na cenę. Kołowrotek był tańszy niż Catana ale jest zdecydowanie fajniejszy. Zobaczymy jak sprawdzi się w boju. Będzie śmigał przy parabellce 0-5g i żyłeczka 0.10mm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 @Marcin P. Czy ten Kixx 7100 to gabarytowo to to samo co Red Arc 10100 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Nie miałem reda dawno w ręku także nie powiem nawet nie mam do czego przymierzyć bo wszystkie kołowrotki w Chełmie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 @grisha, tak siedzę i bawię się tym kołowrotkiem. Mogę Ci jedynie powiedzieć, że porównując go z shimano 1000 jest tej samej wielkości, szpulkę ma minimalnie szerszą ale też płytszą Znalazłem też jego największą wadę... Cały pokryty jest taką gumowaną warstwą . Niestety, zdziera się do pod palcem (widać z resztą na fotkach jaki porysowany jest). Pod spodem jest na szczęście zwykły czarny lakier ale jak się przyjrzeć to wygląda to brzydko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoT Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Witam Sporo pytań więc udostępniam kilka informacji na temat RYOBI SPIRYTUAL DX 800 http://jerkbait.pl/index.php?app=members&module=messaging§ion=view&do=showConversation&topicID=590709&st=0#msg2417705 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Nie ma nic pod linkiem Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi