Skocz do zawartości

Shimano Twin Power Mg S 1000v1500

Baars

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam możliwość kupna w/w kołowrotka za ok 430zł.

Kołowrotek nowy, raczej starszy model bo ze składaną korbką. Dwie aluminiowe bardzo płytkie szpule, waga 225 gram.

Czy ktoś może posiada coś takiego i czy warto kupić za taką cenę???

Proszę o odpowiedź, Moderatorów również zapraszam do podzielenia się wiedzą, Dzięki!

To solidny kolowrotek do lekkich zabaw okoniowych.

Nie zakladaj zastosowan do przynet stawiajacych opor w wodzie.

W nim wszystko bedzie male i lekkie.

Wiec do katowania sie nie nadaje.

Jak napisal @garowy, kolowrotek do UL jak znalazl.

Odnosnie samej ceny sie nie wypowiem. Nie uzywam sprzetu UL...

Oznaczenie Mg w kołowrotkach Shimano( produkcja wyłącznie Japan - obligatoryjnie tylko jedna szpula)- oznacza, że korpus i rotor wykonane są z magnezu.

Najtańszy Twin Power Mg 4000 jakiego znalazłem na eBay UK był w cenie ok. 1650 zł . W Polsce jest w cenie powyżej 2000 zł.

Nie były produkowane w 2002 r.

Nie wiem, co to za kołowrotek za 430 zł z roku 2002.

Ale na pewno nie jest Shimano TP magnezowy.

super kolowrotek za ta kase tylko brać.

wygladem jest praktycznie taki sam jak TP F były tez sprzedawane na polskę tylko ze inna raczka i kolor oraz materiał magnez,

Tommy54 są i tańsze ale szukaj na całym świecie w ebayu bo na europę są droższe sporo :huh: :D http://cgi.ebay.pl/Shimano-TWIN-POWER-Mg-4000-Spinning-Reel- New-/300452515961?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item45f45d9 079

czy ktos coś zamawiał na tej stronie?

http://www.thaifishingguide.com/shopping/shimano/shimano_twi n_power_mgs_2002model.html

bo są tam stare fajne krecki.czy to tylko strona poglądowa?

super kolowrotek za ta kase tylko brać.

wygladem jest praktycznie taki sam jak TP F były tez sprzedawane na polskę tylko ze inna raczka i kolor oraz materiał magnez,

Tommy54 są i tańsze ale szukaj na całym świecie w ebayu bo na europę są droższe sporo :huh: :D http://cgi.ebay.pl/Shimano-TWIN-POWER-Mg-4000-Spinning-Reel- New-/300452515961?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item45f45d9 079

czy ktos coś zamawiał na tej stronie?

http://www.thaifishingguide.com/shopping/shimano/shimano_twi n_power_mgs_2002model.html

bo są tam stare fajne krecki.czy to tylko strona poglądowa?

Ja mam na światowym eBay - ok. 1200 transakcji kupna, z 5 kontynentów ( 100 % positive feedbacks).

Kręcioł, który podałem ,jest z UK, a więc nie podlega opłatom celnym (cło + VAT od wartości celnej).

Kupując przedmiot w USA lub Japonii - ryzykujemy opłaty celne i wtedy nie jest już tak super.

W zasadzie to by się zgadzało. Twin Powery i Biomastery do wielkości 2500 - robione są w Chinach ( stąd 2 szpule).

Ja natomiast cały czas myślałem o kołowrotku Made in Japan.

Ale faktycznie - to musiałby być model 3000 lub 4000.

Mam prywatnie dwa nowe Biomastery 4000 mod. 2009 (dokupiłem jedną szpulę) - i mogę szczerze Kolegom polecić te kręcioły.

Moc hamulca 10 kG - umożliwia nawet ciężkie jerkowanie bez szkody dla kręcioła.

Też kiedys kupiłem TP 3000Mgs z jedną zapasową szpulą i był made in japan.Od 2500 różnił sie tylko wielkoscią szpuli.Zapłaciłem za niego 650zł.Teraz sprawdziłem i to był model z 2004 roku(katalog normark) no może był tez rok-dwa wczesniej ale nie posiadam innego katalogu.

W zasadzie to by się zgadzało. Twin Powery i Biomastery do wielkości 2500 - robione są w Chinach ( stąd 2 szpule).

TP modele XT,F,FA oraz TP MG były robione w japan nie zależnie od wielkosci,starsze modele biomastera też.następnie część TP FB tez robiona była w japan.nawet w malych modelach.a część poza japonią.

dlaczego taki podział nie wiem TP FC sam macałem w Kakadu w Wawie

od 1000-4000 japan.

modele JDM zazwyczaj mają 1 szpulę.nawet te najtańsze Ultegry które były japan w najmiejszych modelach do 2005-2006 roku miały jedna szpulę i były japan.teraz obecnie juz nie.

Kolego Baars.

Najważniejsze jest, że Kolega jest z kołowrotka zadowolony i oto tu chodzi !

Nieważne, czy były tam oryginalnie 2 szpule, czy też sprzedawca jedną dołożył (aby szybciej sprzedać kręcioła).

Życzę Koledze ochrzczenia tego TP w czasie pierwszego wędkowania - TAAAAKĄ RYBĄ !

PS. 7 lat temu miałem TP 2500 - byłem bardzo z niego bardzo zadowolony.

Witam!

Widzę ,że nie znasz mentalności holenderskich kupców-sprzedawców... Poczatkowo pewnie z 8-10lat temu cena była 349euro, poźniej nie wiem kiedy 249, teraz 115 i to ostatnia sztuka w sklepie!!!

Wytargować 5 euro z Holendrem to prawie tak jak z założeniem spodni przez głowę-prawie niemożliwe ha ha! Także nie ma mowy o darmowej szpuli!!! Może na ten rynek takie modele z dwoma szpulami wypuszczono!

Pozdrawiam Wszystkich którzy uczestniczyli w założonym wątku i przyczynili się do kupna Shimano Twin Power 1000Mg S z dwoma oryginalnymi szpulami na których istnieje napis Shallow Special

:lol:

• 6 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...