Baars Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Witam!Mam możliwość kupna w/w kołowrotka za ok 430zł. Kołowrotek nowy, raczej starszy model bo ze składaną korbką. Dwie aluminiowe bardzo płytkie szpule, waga 225 gram.Czy ktoś może posiada coś takiego i czy warto kupić za taką cenę???Proszę o odpowiedź, Moderatorów również zapraszam do podzielenia się wiedzą, Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 28 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Zapomniałem dodać Made in Japan!!! Czy to coś zmienia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 28 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Łożyska 8+1, Gear ratio 5.0:1, model bodajże 2002a to jak wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 To solidny kolowrotek do lekkich zabaw okoniowych.Nie zakladaj zastosowan do przynet stawiajacych opor w wodzie.W nim wszystko bedzie male i lekkie.Wiec do katowania sie nie nadaje.Jak napisal @garowy, kolowrotek do UL jak znalazl.Odnosnie samej ceny sie nie wypowiem. Nie uzywam sprzetu UL... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 28 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Dzięki Panowie za odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 ...jak go nie weźmiesz ustawiam się w kolejce . Za tą kasę nie zastanawiałbym się, do UL bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy54 Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Oznaczenie Mg w kołowrotkach Shimano( produkcja wyłącznie Japan - obligatoryjnie tylko jedna szpula)- oznacza, że korpus i rotor wykonane są z magnezu.Najtańszy Twin Power Mg 4000 jakiego znalazłem na eBay UK był w cenie ok. 1650 zł . W Polsce jest w cenie powyżej 2000 zł.Nie były produkowane w 2002 r.Nie wiem, co to za kołowrotek za 430 zł z roku 2002.Ale na pewno nie jest Shimano TP magnezowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 super kolowrotek za ta kase tylko brać. wygladem jest praktycznie taki sam jak TP F były tez sprzedawane na polskę tylko ze inna raczka i kolor oraz materiał magnez, Tommy54 są i tańsze ale szukaj na całym świecie w ebayu bo na europę są droższe sporo http://cgi.ebay.pl/Shimano-TWIN-POWER-Mg-4000-Spinning-Reel- New-/300452515961?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item45f45d9 079 czy ktos coś zamawiał na tej stronie? http://www.thaifishingguide.com/shopping/shimano/shimano_twi n_power_mgs_2002model.html bo są tam stare fajne krecki.czy to tylko strona poglądowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy54 Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 super kolowrotek za ta kase tylko brać. wygladem jest praktycznie taki sam jak TP F były tez sprzedawane na polskę tylko ze inna raczka i kolor oraz materiał magnez, Tommy54 są i tańsze ale szukaj na całym świecie w ebayu bo na europę są droższe sporo http://cgi.ebay.pl/Shimano-TWIN-POWER-Mg-4000-Spinning-Reel- New-/300452515961?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item45f45d9 079 czy ktos coś zamawiał na tej stronie? http://www.thaifishingguide.com/shopping/shimano/shimano_twi n_power_mgs_2002model.html bo są tam stare fajne krecki.czy to tylko strona poglądowa? Ja mam na światowym eBay - ok. 1200 transakcji kupna, z 5 kontynentów ( 100 % positive feedbacks).Kręcioł, który podałem ,jest z UK, a więc nie podlega opłatom celnym (cło + VAT od wartości celnej).Kupując przedmiot w USA lub Japonii - ryzykujemy opłaty celne i wtedy nie jest już tak super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 29 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Właśnie wróciłem ze sklepu...Kołowrotek super cena to ok 450zł wyszło 115 euro.Jak wstawić foty bo dla niedowiarków mam foty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Właśnie wróciłem ze sklepu...Kołowrotek super cena to ok 450zł wyszło 115 euro.Jak wstawić foty bo dla niedowiarków mam foty!!! Niech sluzy zatem. A niedowiarkom wstaw fotki ryb zlowione na zestaw z tym TP. Bedzie lepszy efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy54 Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 W zasadzie to by się zgadzało. Twin Powery i Biomastery do wielkości 2500 - robione są w Chinach ( stąd 2 szpule).Ja natomiast cały czas myślałem o kołowrotku Made in Japan.Ale faktycznie - to musiałby być model 3000 lub 4000.Mam prywatnie dwa nowe Biomastery 4000 mod. 2009 (dokupiłem jedną szpulę) - i mogę szczerze Kolegom polecić te kręcioły.Moc hamulca 10 kG - umożliwia nawet ciężkie jerkowanie bez szkody dla kręcioła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 29 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Kolego Tommy 54,Ja mam dwie szpule i model jest 1000MgS I wyprodukowano go w Japonii!!!Podaj e-maila to wyślę Ci foty i sam się przekonasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Też kiedys kupiłem TP 3000Mgs z jedną zapasową szpulą i był made in japan.Od 2500 różnił sie tylko wielkoscią szpuli.Zapłaciłem za niego 650zł.Teraz sprawdziłem i to był model z 2004 roku(katalog normark) no może był tez rok-dwa wczesniej ale nie posiadam innego katalogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Nie znam TP który klepany był w Chinach ( słyszałem, że część modelu FB, ale sam nie spotkałem się z takowym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 W zasadzie to by się zgadzało. Twin Powery i Biomastery do wielkości 2500 - robione są w Chinach ( stąd 2 szpule). TP modele XT,F,FA oraz TP MG były robione w japan nie zależnie od wielkosci,starsze modele biomastera też.następnie część TP FB tez robiona była w japan.nawet w malych modelach.a część poza japonią.dlaczego taki podział nie wiem TP FC sam macałem w Kakadu w Wawieod 1000-4000 japan. modele JDM zazwyczaj mają 1 szpulę.nawet te najtańsze Ultegry które były japan w najmiejszych modelach do 2005-2006 roku miały jedna szpulę i były japan.teraz obecnie juz nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy54 Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Kolego Baars.Najważniejsze jest, że Kolega jest z kołowrotka zadowolony i oto tu chodzi ! Nieważne, czy były tam oryginalnie 2 szpule, czy też sprzedawca jedną dołożył (aby szybciej sprzedać kręcioła).Życzę Koledze ochrzczenia tego TP w czasie pierwszego wędkowania - TAAAAKĄ RYBĄ ! PS. 7 lat temu miałem TP 2500 - byłem bardzo z niego bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 29 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Witam!Widzę ,że nie znasz mentalności holenderskich kupców-sprzedawców... Poczatkowo pewnie z 8-10lat temu cena była 349euro, poźniej nie wiem kiedy 249, teraz 115 i to ostatnia sztuka w sklepie!!! Wytargować 5 euro z Holendrem to prawie tak jak z założeniem spodni przez głowę-prawie niemożliwe ha ha! Także nie ma mowy o darmowej szpuli!!! Może na ten rynek takie modele z dwoma szpulami wypuszczono!Pozdrawiam Wszystkich którzy uczestniczyli w założonym wątku i przyczynili się do kupna Shimano Twin Power 1000Mg S z dwoma oryginalnymi szpulami na których istnieje napis Shallow Special Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Łożyska 8+1, Gear ratio 5.0:1, model bodajże 2002a to jak wygląda To pierwsza generacja Mg. Model z roku 2000.Tak dla utrzymania porzadku w informacjach na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Shimano Twin Power Mg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi