godski Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Też się nie znam. Dlatego padłem ofiarą wynalazku McTronica. Nie polecam. Żywot zestawu baterii bardzo krótki ma.Paręnaście minut zabawy. Kilkadziesiąt minut oświetlania w realnej potrzebie. Kilkadziesiąt dni "leżakowania" na półce i... właściwie było po bateriach Prawdopodobnie było to zbliżone, do danych technicznych producenta a jednak jakiś dziwny niedosyt (prądu pozostał. Jedną z bardziej wkurzających cech tej zabawki, jest brak pamięci ostatniego trybu pracy. Przynajmniej ja tego jakoś nie umiałem opanować.475.JPG Uwaga na dziwne promocjeW sklepiku stacjonarnym kupiłem sporo taniej. Waldek, a może założyłeś marnej jakości akumulatorki ? Lub te starszego typu ?. Po 2 miesiącach kaput u nich to norma.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 (edytowane) Baterie Varty. Co nie zmienia faktu, że słabo było i z zaskoczeniem, gdy po tych dniach nie zareagowała zupełnie. Nawet słabym światełkiem.Natomiast jak już świeci, to solidnie Jednakże trudno polecać innym. Ja nie polecam. Gdyby jeszcze ta pamięć trybu istniała. Przecież to znaczna strata energii za każdym razem Edytowane 15 Lipca 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Petzl Tikkina. Polecam. Dobrze i jeszcze w znośnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppludrok Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Www.torch.plNa tym forum dowiecie się wszystkiego o latarkach. Ja polecam Petzl Tikka XP2 a zamierzam dokupić Armytek Wizzard. Szkoda, że lepsza latarka kosztuje aż 3 stówy.Mam też Armytek Predator. Mega moc w ultra małym rozmiarze. Ale to już nie czołówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grigorij Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Ja polecam led lenser h7 lub h7r używam i w pracy i na rybach.Regulowana ogniskowa i natężenie światła przy niedużych wymiarach.Ostatnio kupiłem sobie tylko na ryby, dałem 199zł na allegro.Jedyny minus to ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 tylko rozpedzacie sie kolejno z czolowkami a bylo pytanie o szperacz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Napisałem 'szperacz' ale pewnie w przedziale do 150zł rozsądniej będzie kupić porządną latarkę niż badziewny szperacz. Dzięki panowie za pomoc, decyzja jeszcze nie zapadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 (edytowane) @popper Baterie nie dają rady z tego typu latarkami. Bierz najmocniejsze AAA, bodajże Sanyo jakieś 1000mAh wprowadziło. Nic więcej z tego nie wyciśniesz. Z tym, że tak naprawdę uzyskasz maksymalnie 3000mAh - o 30% niż da 1xAA i mniej niż 2xAA (2x2000mAh). Realny max z takiego zasilania jak masz (3xAAA), to około 80-100 lumenów, jeśli ma to być latarka użyteczna. Za taką uważam lampkę, która 1,5-2h świeci maksymalną mocą. Jeśli producent poszedł w gadżeciarstwo i wykręcił ile się dało z diody na ni-mh, to faktycznie można baterie uwalić w kwadrans. Nagłe gaśnięcie, to z kolei kwestia stabilizatora - lampka do końca świeci wtedy daną mocą. A że koniec następuje za szybko, to inna sprawa... @thug150 zł to naprawdę w porządku kwota. Pewnie nie masz jednak ładowarki do li-ionów, prawda ? Teraz musisz sobie zadać pytanie - chcesz faktycznie masakratora lumenowego, czy wystarczy te 150 lumenów z klasycznych aku AA ? Niedroga ładowarka do li-onów (najtańsza), to około 20 zł. Aku 18650 to kilkanaście zł za sztukę. Kupisz taki zestaw i pieniędzy zostaje już mniej. Koledzy dobrze wskazują - są fora typu torch czy też swiatelka, na których siedzą latarkowi fachmani. Czasem od nich możesz kupić jakiś fajny model, który wcześniej ulepszyli. Kupowanie w polskich "sklepach" możesz sobie odpuścić - sporo dopłacasz, a z Chin przyleci towar za free. Ślą jako gifty, więc jak nie kupujesz za więcej niż 25$ w jednej paczce, to dodatkowych opłat nie będzie. Ściągałem tak już kilka lampek. O uszkodzenie w transporcie też się nie martw - zwykle w takiej sytuacji proszą o filmik z usterką i zazwyczaj wysyłają nowy towar. Jeśli koniecznie chcesz w kraju brać, to mhunt.pl (kiedyś to się milhuntem nazywało). Spory wybór, ok sprzedawca. Wiadomo, dolicza coś dla siebie, ale i tak taniej niż konkurencyjne sklepy militarne. Edit:======Tak na szybko, pierwsza z brzegu: http://www.mhunt.pl/zestaw-latarka-solarforce-l2-xm-l2-u2-900lm-lop-3tryby-akumulator-i-ladowarka (cały zestawik) Edytowane 16 Lipca 2014 przez darks86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Nie chce masakratora lumenowego chce latarke, ktora pomoze mi w nocy na rybach, czy jakims biwaku sprawnie przemieszczac sie, cos znalezc itp.Batmana wzywac nie bede Ladowarka do akumulatorow to nie problem i tak przymierzam sie do jej zakupu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Ja już też nie chcę. 3 x R20+kryptonowa żarówka da z siebie tyle, ile będę potrzebował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 (edytowane) Panowie a tak krótko i zwięźle, warto nad tym pomyśleć ?http://www.sklep-presto.pl/product-pol-26477-Szperacz-ladowalny-1W-Cree-LED-dynamo-JML3000D-Mactronic-.html?utm_campaign=retargeting&utm_medium=Criteo&utm_source=Shoppersreklamiarz googlowy podrzucił przed chwilą Czy brać zestaw jak radzi darks86 Edit:Kupiłem convoy m1 po lekkich modach od użytkownika swiatelka.pl, w zestawie z ładowarką i jednym ogniwem. Zapłaciłem troszkę powyżej 100zł. Jestem zaskoczony mocą tego maleństwa, myślę, że spełni wszystkie moje potrzeby, a miejsca zajmuje 1/5 tego co 'szperacz'. Edytowane 26 Lipca 2014 przez thug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Ktoś używał może takiej czołówki i powie mi coś o niej ? http://allegro.pl/latarka-led-zoom-cree-xm-l-t6-akcesoria-czolowka-i4947137936.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Podają, że dioda XM-L t6 i XR-E t6 więc albo się pomylili albo żadna z powyższych, choć ta XR jest tania jak barszcz. Takie diody jak (XM-L) wymagają dobrej elektroniki by można było wycisnąć z nich maksimum możliwości, by strumień światła był jak najdłużej stabilny itd. a to też kosztuje. Przed zakupem wolałbym osobiście zobaczyć jak świeci. Jak chcesz mieć produkt dobrej jakości to warto by było dołożyć trochę kasy i kupić coś z Fenixa lub Olighta.Ja mam kilka latarek Olighta i wszystkie są wart swojej ceny, nie ma problemów ze świeceniem, wszystko zrobione z dobrych materiałów nic się nie rozlatuje, mimo iż niektóre są używane przez moje dzieci to też nie dały rady ich poniszczyć. Gdzie potrafili zniszczyć latarkę zanim ta pochłonęła komplet baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewyspec Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 (edytowane) Mam i polecam inteligętną latarkę :Tikka XP z 2014 roku, a przerobiłem ju ż wiadro latarek :-) Edytowane 9 Października 2015 przez lewyspec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 a ja polecę coś po taniości całe 19zł http://produkty-z-bdr.blogspot.com/2014/01/latarka-czoowa-z-biedronki.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Ta to jest petarda za te cene... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 albo tą używam już ad kilku lat i jest oki http://allegro.pl/latarka-czolowa-energizer-czolowka-3-led-lampka-fv-i5690025726.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Energizera też posiadam od dwóch lat. Może gdybym częściej używał to potrzebowałbym czegoś lepszego, ale na te kilka wypadów nocą w roku w zupełności mi styka...ps. nawet jeszcze baterii nie wymieniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turik Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 wykorzystuję taką HEAD LAMP RECHARGEABLE MINI MOD-6807i jestem zadowolonyhttp://www.super-agora.gr/head-lamp-rechargeable-mini-6807-p-653.html?language=en Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jogas Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Z tańszych polecam coś z mactronic, jeśli drożej fenix, mam TK 15 i jestem mega zadowolony. Czołówki fenixa też napewno są warte swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janos75 Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Z mactronika używam Nomada i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 (edytowane) Jesli kasa nie stanowi problemy to perfekcyjna jest czolowka Zebralight 970 lumenow XM-L2 Flood (400zl+). Szperacz o super mocy, maly, lekki i w wersji ekono - naprawde genialny to modowany Convoy S2+ ( mozna kupic na gieldzie swiatelka.pl od Dariusza70) wersja 4 za 145 zl + koszt akumulatora i ew. ladowarki. Wersja ponad 3 amperowa jest najfajniejsza. Do niej trzeba dokupic jeszcze tasme na glowe i jest wtedy czolowka ( jak w Zebralight). Niewiele jest firmowych latarek ktore chocby zbliza sie do tego rozwiazania, na pewno nie w takiej cenie. Kupilem juz trzy takie na prezenty - naprawde bardzo polecam. Swietnie wydana kasa. Kupowalem tez fajne sprzety Fenixa i Armyteca czy Olight ale nigdy tak sie nie cieszylem z dobrze wydanej kasy jak z tych modowanych convoyow. @baca ma taka latarke, moze cos napisze. Jesli waga nie jest problemem to fajna jest modowana Solarforce S1100 - na trzy akumulatory - swieci mocniej niz dwa halogeny w nowej terenowce. Moja wersja ma 2700 lumenow i piekna naturalna barwe. Genialny sprzet. Edytowane 11 Października 2015 przez ictus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Mam tąhttp://kolba.pl/latarka-diodowa-fenix-hp40f-czolowka-niebieska-p16117.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 (edytowane) też ciekawa opcja,widziałem i macałem nie jest to badziew.http://silenthunter.com.pl/index.php?id_product=135&controller=product Edytowane 11 Października 2015 przez Raffaello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 @Raffaello, masz tak mocny kark żeby dźwigać na łbie ponad ćwierć kilo?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi