Skocz do zawartości
  • 0

Ciekawe jednostki pływające dla wędkarzy

Fishnen

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja kupiłem z drugiej ręki, ale mam FV od właściciela, zakupił go w System-k.

Niestety cena teraz jest zaporowa ze względu na kurs $

Na dziś nie wydałbym za kajak więcej niż 3,5 -4tys zł za full opcję z ekstra siedzeniem.

Można kupić w tej kasie  FeelFree Moken 12, albo za mniejsze pieniądze OceanKayak ale tam są niskie siedzenia piankowe.

• 0

Kolega w wątku o łodziach pokazał link do producenta i tam mają ciekawe kajaki.

Ciekawe czy produkują czy przywożą chińczyki i jakie mają ceny bo fajnie te kajaki się prezentują.

http://www.lodzie.net.pl/dodatki

Wysłałem zapytanie o cennik.

Edytowane przez GoloGolo

• 0

2015 rok luty , egipt , jak to zabatrzyliśmy to wszyscy byli w szoku -- mało tego 2 wedkarzy dzień w dzień przywoziło nam tuńczyki , wędka to tylko szpula żyłki była i jakas blacha na końcu z niby hakiem , masakra - ale to działało !!!

OnhYqti.jpg

Edytowane przez inter
  • Like 1

• 0

2015 rok luty , egipt , jak to zabatrzyliśmy to wszyscy byli w szoku -- mało tego 2 wedkarzy dzień w dzień przywoziło nam tuńczyki , wędka to tylko szpula żyłki była i jakas blacha na końcu z niby hakiem , masakra - ale to działało !!!

OnhYqti.jpg

Trzeba u nas spróbować

• 0

Ja kupiłem z drugiej ręki, ale mam FV od właściciela, zakupił go w System-k.

Niestety cena teraz jest zaporowa ze względu na kurs $

Na dziś nie wydałbym za kajak więcej niż 3,5 -4tys zł za full opcję z ekstra siedzeniem.

Można kupić w tej kasie  FeelFree Moken 12, albo za mniejsze pieniądze OceanKayak ale tam są niskie siedzenia piankowe.

Dzięki za odpowiedź, ceny tego kajaku w System-K rzeczywiście lekko zwalają z nóg.

Feel Free chodzi mi po głowie już od dawna - może się w końcu zdecyduję :)

• 0

Popływaj najpierw bo warto spróbować, wciąga jak diabli :)

Witam. Bardzo fajny masz ten kajak, sam miałem ochotę wejść w takie łowienie nawet na targach oglądałem je dokładnie.  Zdecydowałem się jednak na łódź, chociaż łowi mi się z łodzi znakomicie to kajak dalej mi się śni po nocach :)

• 0

Patrząc z perspektywy łowienia z łodzi słabo sobie wyobrażam łowienie z kajaka w dużej nizinnej rzece o silnym uciągu bez możliwości skutecznego kotwiczenia w wybranych miejscach. Łowienie w ciągłym dryfie jest chyba mocno uciążliwe. Ciekawy jestem czy istnieje jakiś skuteczny system kotwiczenia bo te małe kotwiczki kajakowe które opuszczane są na mini windach nie utrzymają w silnym nurcie np. Odry. Chyba że się mylę?

• 0

Patrząc z perspektywy łowienia z łodzi słabo sobie wyobrażam łowienie z kajaka w dużej nizinnej rzece o silnym uciągu bez możliwości skutecznego kotwiczenia w wybranych miejscach. Łowienie w ciągłym dryfie jest chyba mocno uciążliwe. Ciekawy jestem czy istnieje jakiś skuteczny system kotwiczenia bo te małe kotwiczki kajakowe które opuszczane są na mini windach nie utrzymają w silnym nurcie np. Odry. Chyba że się mylę?

Kajak to nie łódka - żeby go zatrzymać nie trzeba 20 kilo :)

• 0

Nie wędrowałem na rzece, zawsze na stojącej wodzie wiec nie powiem. Wpływałem kilka razy i ciągnie jak to kajak ale lekko pod prąd idzie wiec pare kilo pewnie wystarczy Muszę w końcu zaatakować Nyse w tym roku jak sie uda.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

Pływam kajakiem ,ale nie po rzece więc nie powiem nic pewnego lecz myślę że 10 trzeba mieć.

Dyszka trzymała mojego Sempera w nurcie Odry. 

1. Nurt silny, bo po wejściu do połowy łydek dalej nie masz ochoty :)

2. Faktem jest, że staliśmy na długiej lince i w kamieniach.

3. W nurcie, bez zaczepów i zawad - dwudziestka i staliśmy.