Skocz do zawartości
  • 0

Ciekawe jednostki pływające dla wędkarzy

Fishnen

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja na kajaku u mnie na rzece mam kotwicę gumowaną 5kg , na wiosnę jest spory uciąg , potem rzeka zarasta i już tak nie ciągnie :) na płyciznach jako kotwicy używam aluminiowego kija teleskopowego od wałka malarskiego  :D napływam na mielizny , czy też zielsko ,albo przywiązuję się za trzcinę ;) blisko brzegu wystarcza też podpórka od wędki.

• 0

Panowie, a ma ktoś doświadczenia z katamaranami w wędkarstwie? Wiadomo,że do elektryka bajka - np na strefę ciszy, dużo miejsca też ale to raczej stacjonarny temat, uwiązany do danej wody aniżeli wodowany z przyczepy....

W mojej okolicy gostek ma zrobiony katamaran z dwóch rur kanalizacyjnych tych brązowo- pomarańczowych do tego siedzisko,ster a napęd nożny jak rower wodny. Wozi to na bagażniku dachowym. Zapiernicza tym po żwirowni aż miło

• 0

Taki bardziej profesjonalny może być całkiem fajny ale jakoś nigdy nie widziałem takiego.

Właśnie, ja też nie widziałem.....Nautyka bajka, miejsca full, cena nowych pływaków 4,2m ok. 1500/szt. K. Kacprzak (Fox boat) kiedyś pisał, że planują coś takiego.

• 0

Fajna jednostka pod kątem mobilności, ekspedycji wędkarskich itp.

https://youtu.be/-Jej2iYl6WQ

Fajna to mało powiedziane, jak dla mnie bomba. Jeśli miałbym możliwość ją nabyć to zrobiłbym to bez wahania. Ta cała konstrukcja wioseł, siedzisk,kosza i możliwość zamontowania silnika niezły patent.

• 0

Pewnie dół pontonu wzmocniony jakąś tkaniną, poza tym konstrukcja tej ramy nie jest wyzwaniem dla obeznanego w temacie. Mocowania do dętki na zasadzie taśm,klamer w uchach naklejanych na dętkę. Zwróć uwagę na jedną rzecz, jeden łowi, drugi stabilizuje wiosłami całość. Ten ponton jest mały i dość wąski- tak przynajmniej wygląda.

• 0

Kajak ma te przewagę ze nie trzeba go rozkładać i pompować a potem składać i suszyć.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie mam zamiaru go składać,rozkładać i pompować za każdym razem. Szkoda czasu na takie manewry. Lepiej  gotowy do łowienia wozić na małej przyczepce towarowej lekko zmodyfikowanej. Można taką z papierami wyrwać za niewielkie pieniądze. Kolega tak robi i jest bardzo zadowolony z takiego rozwiązania.

• 0
  • 0

Nie koniecznie. Dzisiaj akurat sprzedałem swoją łódź z przyczepą podłodziową z takiego powodu że miałem ograniczone możliwości dostępu do wielu łowisk w mojej okolicy. Zaznaczam że miałem dużą i ciężką łódź do której zwodowania konieczny jest slip. Koledzy z niedużymi pontonami nie mają takich problemów wodują gdzie mają ochotę. Z mojego skromnego doświadczenia wynika że przy małych gabarytach łódki słabo wypadają przy pontonach z twardą podłogą o podobnej wielkości.

• 0

U mnie tez lodka 310 z przyczepka pojdzie na sprzedaz a zostaje maly ponton i kajak. Z wodowaniem nie mialem problemu bo mam do niej kola ale mam ja na dzialce i sporo czasu tracilem na dojazdy otwieranie bram klodek itp.... ponton czy kajak lezy w bagazniku i w kazdej chwili gotowy do wodowania

• 0

Fajna to mało powiedziane, jak dla mnie bomba. Jeśli miałbym możliwość ją nabyć to zrobiłbym to bez wahania. Ta cała konstrukcja wioseł, siedzisk,kosza i możliwość zamontowania silnika niezły patent.

Na tym filmie w 3,54" widać nawet naszego kolegę z Forum - Bigosa. A tak dla wyjaśnienia to nie ponton tylko łódź z polipropylenu, niezniszczalna i bardzo lekka. Podobną konstrukcję ma w swojej ofercie kila firm także w Polsce. Brak do nich jedna takiego wyposażenia jak u amerykanów :-(

Edytowane przez Gadda
  • Like 1

• 0

Od kilku lat chodzi mi po głowie kajak wędkarski ale jakoś nie mogłem się zdecydować. Na szczęście obecny na forum kolega GoloGolo kóry mieszka rzut beretem ode mnie zaoferował pomoc i pozwoli się bliżej zapoznać ze swoim sprzęcikiem i pomoże mi to w podjęciu decyzji :P

Edytowane przez GIĘTY

• 0

Od kilku lat chodzi mi po głowie kajak wędkarski ale jakoś nie mogłem się zdecydować. Na szczęście obecny na forum kolega GoloGolo kóry mieszka rzut beretem ode mnie zaoferował pomoc i pozwoli się bliżej zapoznać ze swoim sprzęcikiem i pomoże mi to w podjęciu decyzji :P

True [emoji41]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

Witam. Wczoraj tj.18.02.217 byłem jak co roku na targach w Poznaniu było sporo sprzętu pływającego. Zwróciłem uwagę na kilka kajaków wędkarskich i powiem że  FeelFree Lure najbardziej mi się spodobał.

Według mnie najfajniejszy to 11.5 mam i polecam jak będziesz miał jakieś pytania wal śmiało. :-)