Fishnen Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość buszmen Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Ja na kajaku u mnie na rzece mam kotwicę gumowaną 5kg , na wiosnę jest spory uciąg , potem rzeka zarasta i już tak nie ciągnie na płyciznach jako kotwicy używam aluminiowego kija teleskopowego od wałka malarskiego napływam na mielizny , czy też zielsko ,albo przywiązuję się za trzcinę blisko brzegu wystarcza też podpórka od wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Panowie, a ma ktoś doświadczenia z katamaranami w wędkarstwie? Wiadomo,że do elektryka bajka - np na strefę ciszy, dużo miejsca też ale to raczej stacjonarny temat, uwiązany do danej wody aniżeli wodowany z przyczepy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GIĘTY Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Panowie, a ma ktoś doświadczenia z katamaranami w wędkarstwie? Wiadomo,że do elektryka bajka - np na strefę ciszy, dużo miejsca też ale to raczej stacjonarny temat, uwiązany do danej wody aniżeli wodowany z przyczepy....W mojej okolicy gostek ma zrobiony katamaran z dwóch rur kanalizacyjnych tych brązowo- pomarańczowych do tego siedzisko,ster a napęd nożny jak rower wodny. Wozi to na bagażniku dachowym. Zapiernicza tym po żwirowni aż miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Mi chodzi o nieco bardziej profesjonalne konstrukcje - pływaki można kupić solo, czasami jakaś używka kata w cenie łódki używanej wisi na olx-ach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GIĘTY Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Taki bardziej profesjonalny może być całkiem fajny ale jakoś nigdy nie widziałem takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukson Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 @Maciej_k są katamarany wędkarskie.Amerykanie maja wszystko http://www.pelicansport.com/en/products/fishing-boats/bass-raider-10e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Taki bardziej profesjonalny może być całkiem fajny ale jakoś nigdy nie widziałem takiego.Właśnie, ja też nie widziałem.....Nautyka bajka, miejsca full, cena nowych pływaków 4,2m ok. 1500/szt. K. Kacprzak (Fox boat) kiedyś pisał, że planują coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GIĘTY Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Fajna jednostka pod kątem mobilności, ekspedycji wędkarskich itp. https://youtu.be/-Jej2iYl6WQFajna to mało powiedziane, jak dla mnie bomba. Jeśli miałbym możliwość ją nabyć to zrobiłbym to bez wahania. Ta cała konstrukcja wioseł, siedzisk,kosza i możliwość zamontowania silnika niezły patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Pewnie dół pontonu wzmocniony jakąś tkaniną, poza tym konstrukcja tej ramy nie jest wyzwaniem dla obeznanego w temacie. Mocowania do dętki na zasadzie taśm,klamer w uchach naklejanych na dętkę. Zwróć uwagę na jedną rzecz, jeden łowi, drugi stabilizuje wiosłami całość. Ten ponton jest mały i dość wąski- tak przynajmniej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GIĘTY Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Z pewnością nie jest pozbawiony wad ale ta mobilność to coś czego mi często brakuje przy łowieniu z łodzi. Jestem ciekawy ile kosztuje taki wynalazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GoloGolo Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Kajak ma te przewagę ze nie trzeba go rozkładać i pompować a potem składać i suszyć. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chlodnica Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Tutaj ciekawa oferta...https://www.olx.pl/oferta/pomost-platforma-wedkarska-plywajaca-silnik-5km-4-suw-2013r-CID767-IDjYUyz.html#d140d92b25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GIĘTY Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Kajak ma te przewagę ze nie trzeba go rozkładać i pompować a potem składać i suszyć. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkNie mam zamiaru go składać,rozkładać i pompować za każdym razem. Szkoda czasu na takie manewry. Lepiej gotowy do łowienia wozić na małej przyczepce towarowej lekko zmodyfikowanej. Można taką z papierami wyrwać za niewielkie pieniądze. Kolega tak robi i jest bardzo zadowolony z takiego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość buszmen Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Jak ciągać na przyczepce to lepiej łódkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 qmichalq Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Suszyc nie trzeba i w bagaznik sie wladuje https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=%23&ved=0ahUKEwjelqfTkIvSAhUMKpoKHT8CCO0QwqsBCB8wAQ&usg=AFQjCNF1sHlk2z9QIx28jtvfnGP_UlkifA https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=%23&ved=0ahUKEwiR3p3skYvSAhWKFywKHR-dBwkQxa8BCBowAA&usg=AFQjCNF1sHlk2z9QIx28jtvfnGP_UlkifA fajny ten pit boss ale udalo mi sie dorwac tequile to narazie zostaje do testow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 qmichalq Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GIĘTY Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Nie koniecznie. Dzisiaj akurat sprzedałem swoją łódź z przyczepą podłodziową z takiego powodu że miałem ograniczone możliwości dostępu do wielu łowisk w mojej okolicy. Zaznaczam że miałem dużą i ciężką łódź do której zwodowania konieczny jest slip. Koledzy z niedużymi pontonami nie mają takich problemów wodują gdzie mają ochotę. Z mojego skromnego doświadczenia wynika że przy małych gabarytach łódki słabo wypadają przy pontonach z twardą podłogą o podobnej wielkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 qmichalq Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 U mnie tez lodka 310 z przyczepka pojdzie na sprzedaz a zostaje maly ponton i kajak. Z wodowaniem nie mialem problemu bo mam do niej kola ale mam ja na dzialce i sporo czasu tracilem na dojazdy otwieranie bram klodek itp.... ponton czy kajak lezy w bagazniku i w kazdej chwili gotowy do wodowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gadda Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 (edytowane) Fajna to mało powiedziane, jak dla mnie bomba. Jeśli miałbym możliwość ją nabyć to zrobiłbym to bez wahania. Ta cała konstrukcja wioseł, siedzisk,kosza i możliwość zamontowania silnika niezły patent. Na tym filmie w 3,54" widać nawet naszego kolegę z Forum - Bigosa. A tak dla wyjaśnienia to nie ponton tylko łódź z polipropylenu, niezniszczalna i bardzo lekka. Podobną konstrukcję ma w swojej ofercie kila firm także w Polsce. Brak do nich jedna takiego wyposażenia jak u amerykanów :-( Edytowane 12 Lutego 2017 przez Gadda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GIĘTY Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 (edytowane) Od kilku lat chodzi mi po głowie kajak wędkarski ale jakoś nie mogłem się zdecydować. Na szczęście obecny na forum kolega GoloGolo kóry mieszka rzut beretem ode mnie zaoferował pomoc i pozwoli się bliżej zapoznać ze swoim sprzęcikiem i pomoże mi to w podjęciu decyzji Edytowane 12 Lutego 2017 przez GIĘTY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GoloGolo Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Od kilku lat chodzi mi po głowie kajak wędkarski ale jakoś nie mogłem się zdecydować. Na szczęście obecny na forum kolega GoloGolo kóry mieszka rzut beretem ode mnie zaoferował pomoc i pozwoli się bliżej zapoznać ze swoim sprzęcikiem i pomoże mi to w podjęciu decyzji True [emoji41] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GIĘTY Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Witam. Wczoraj tj.18.02.217 byłem jak co roku na targach w Poznaniu było sporo sprzętu pływającego. Zwróciłem uwagę na kilka kajaków wędkarskich i powiem że FeelFree Lure najbardziej mi się spodobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Witam. Wczoraj tj.18.02.217 byłem jak co roku na targach w Poznaniu było sporo sprzętu pływającego. Zwróciłem uwagę na kilka kajaków wędkarskich i powiem że FeelFree Lure najbardziej mi się spodobał.Według mnie najfajniejszy to 11.5 mam i polecam jak będziesz miał jakieś pytania wal śmiało. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GIĘTY Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Mi osobiście najlepiej odpowiada 10 ale może się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 A pod jakim względem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Fishnen
Top użytkownicy dla tego pytania
45
28
19
17
Popularne dni
14 Sty
31
11 Lut
16
19 Lut
13
12 Lut
13
Top użytkownicy dla tego pytania
Fishnen 45 odpowiedzi
brig 28 odpowiedzi
ezehiel 19 odpowiedzi
GIĘTY 17 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2016
31 odpowiedzi
11 Lut 2017
16 odpowiedzi
19 Lut 2017
13 odpowiedzi
12 Lut 2017
13 odpowiedzi
Popularne posty
Adam 65
Ja do celów wędkarskich oraz do spływów używam składanego kanu własnej roboty. Łódka ma 5m długosci a po złożeniu tylko 2,4m i wygodnie ją przewozić na dachu.łatwo też ją przechowywać np w małej szopc
WhiteWillow
Tak, zrób ze starej romany aluminiowego Finvala.
Artech
Ten wątek powinien zmienić tytuł na: "Wstaw z internetu zdjęcie jakiejś łódki"
Opublikowane grafiki
255 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi