Skocz do zawartości
  • 0

Ciekawe jednostki pływające dla wędkarzy

Fishnen

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Według mnie najfajniejszy to 11.5 mam i polecam jak będziesz miał jakieś pytania wal śmiało. :-)

Podłączę się pod rozmowę...chcę dopytać o opinię użytkownika.

Przymierzałem się kiedyś w sklepie do Feel Free Moken 10 Lite (kajak wędkarski "chodzi za mną" już od pewnego czasu). Kajak zrobił bardzo dobre wrażenie jest solidny i dość lekki. Był tylko jeden mankament - oparcie fotela bardzo słabo trzymało plecy, co moim zdaniem wyklucza wędkowanie.

Dopytałem czy fotel jest prawidłowo zamocowany - sprzedawca upierał się, że tak.

Jakie są Twoje wrażenia - czy tylko trafiłem na wadliwy egzemplarz, czy jest coś na rzeczy?

będę wdzięczny za odpowiedź. 

• 0

Michał ile masz wzrostu ?

Koleg ma 190 i powiedział,że za krótkie oparcie ja mam 176 i jest ok fotel bardzo wygodny siedźę po 10 g jak coś to podnoszę i mam krzesełko .

Raz nawet usnąłem tak mnie fajnie bujało , dobrze że nie wypuściłem wędki z ręki tylko leżała na nogach.

11.5 lepiej pływa bo jest dłuższa

Edytowane przez brig

• 0

Mam 175 - więc nie powinno być problemu. A jakie masz siedzenie, King Fisher? http://kajakowo.net/601-feelfree-siedzenie-king-fisher.html

Nie to jakaś pomyłka.

Zobacz na tej stronie model Lure 11.5 krzesełko jest na płasko a jak jesteś na łowisku podnosisz i siedzisz jak w fotelu w domu:-)

Ale strasznie są drogie te kajaki ja kupowałem jak były tańsze.

Jak będziesz zdecydowany to daj znać mam lepszą opcję cenową.:-)

Kajak jest niezniszczalny na zimę opieram o drzewo łańcuch i stoi do lata.

W lato na dach auta i w las na jeziorka.

Edytowane przez brig
  • Like 1

• 0

Nie to jakaś pomyłka.

Zobacz na tej stronie model Lure 11.5 krzesełko jest na płasko a jak jesteś na łowisku podnosisz i siedzisz jak w fotelu w domu:-)

Tak mi się wydawało, że chodzi o inne siedzenie. W FeelFree 10 jest to siedzisko King Fisher - i własnie do takiego kajaka się przymierzałem. 11.5 - robi bardzo dobre wrażenie - ale cena raczej zaporowa.

Pewnie jeszcze trochę będę się zastanawiał i się w końcu zdecyduję. W razie czego zgłoszę się w temacie "lepszej opcji cenowej" :)   

• 0

Ja mam moken10litle z siedzeniem king Fisher - mam 169cm wzrostu i 75kg. wagi dlatego też wybrałem najmniejszy kajak  , siedzenie jest wygodne , jak dla mnie mogło by być węższe i niższe oparcie - ale to rzecz gustu , latem nie raz pływam bez siedzenia na klęczkach jak w canoe , lubię też pływać na stojąco , a podczas wędkowania trzymać nogi w wodzie :) dla mnie wędkuje się lepiej jak z łódki , którą też posiadam ;)

• 0

Nie to jakaś pomyłka.

Arek mnie osobiście przekonał do 11.5 i za to go kocham... na swój sposób[emoji2] super jednostka, polecam!

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 0

Jest wizualizacja i wizualizacja...  Obok mojego domu na sąsiedniej działce mieli postawić dom do sprzedania i przed wbiciem łopaty zrobili wizualizację domu z ogrodem .Jak ją zobaczyłem to się żony zapytałem : słuchaj widzisz ten obrazek -widzę , to nasz dom to gdzie jest ? .....  Taką przestrzeń " wizualizowali " jakby tam hektar ogrodu miał być.  A w rzeczywistości wyszło bagatela 3 m od płotu   :lol:

• Like 1