Skocz do zawartości
  • 0

Ciekawe jednostki pływające dla wędkarzy

Fishnen

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Koledzy

Wydaje mi sie ze nikt nie dopisał catamaranu Colorado fenomenalny produkt kapitalnie sprawdza sie na rzekach i jeziorach. Pomysł amerykański W Polsce śladowo użytkownicy nad woda robi furorę

https://m.youtube.com/watch?v=DNrOB6xCn2E

• 0

Ja do celów wędkarskich oraz do spływów używam składanego kanu własnej roboty. Łódka ma 5m długosci a po złożeniu tylko 2,4m i wygodnie ją przewozić na dachu.łatwo też ją przechowywać np w małej szopce. Waży tylko 40 kg więc radzę sobie jednoosobowo. Jak dorobię boczny pływak to bardzo zyska na stabilności. Chociaż nawet taka jaka jest teraz dobrze radziła sobie na jeziorze Pile przy sporej fali. Koszt materiałów to ok 1300 zł + dużo własnej pracy. Można by oczywiście zrobić typową łódkę wędkarską podobnie składaną, ale szerszą i z pawężą pod silnik.

- to akurat film ze spływu, składanie widać od 19 minuty.

A dokładniej jak jest to zrobione widać na filmie prezentującym drugie kanu, którego nie rejestrowałem do celów wędkarskich.

Gdyby ktoś chciał zrobić sobie podobnie składaną łódke wędkarską to służę radą.

• Like 12

• 0

Ja do celów wędkarskich oraz do spływów używam składanego kanu własnej roboty. Łódka ma 5m długosci a po złożeniu tylko 2,4m i wygodnie ją przewozić na dachu.łatwo też ją przechowywać np w małej szopce. Waży tylko 40 kg więc radzę sobie jednoosobowo. Jak dorobię boczny pływak to bardzo zyska na stabilności. Chociaż nawet taka jaka jest teraz dobrze radziła sobie na jeziorze Pile przy sporej fali. Koszt materiałów to ok 1300 zł + dużo własnej pracy. Można by oczywiście zrobić typową łódkę wędkarską podobnie składaną, ale szerszą i z pawężą pod silnik.

to akurat film ze spływu, składanie widać od 19 minuty.

A dokładniej jak jest to zrobione widać na filmie prezentującym drugie kanu, którego nie rejestrowałem do celów wędkarskich.

Gdyby ktoś chciał zrobić sobie podobnie składaną łódke wędkarską to służę radą.

Brawo za projekt, wykonanie, dbałość o detal i wykończenie, podziwiam!Za ładne dziewczyny też brawo ;)

Edytowane przez Jamjest