Fishnen Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PABL0 Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 Ostatnio znalazłem takie cudo, dół pompowany, wydaje się dosyć łatwe w transporcie. Red shark bikes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Włóczykij Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 Piękna koncepcja jako sprzęt rekreacyjny, ale wędkowania z tego nie widzę za bardzo.No i z tego co widać na filmikach, to chyba z wiosłem na podobnej desce da radę pływać równie szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GoloGolo Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Bo to jest do trollingu...[emoji1787] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gadda Opublikowano 27 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 Amerykański wynalazek - już w PL!!https://allegro.pl/oferta/dwuosobowa-lodz-wedkarska-bass-raider-10e-pelican-12096525799 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 To taki amerykański pływający TOI TOI wielkości kajaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gadda Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 To taki amerykański pływający TOI TOI wielkości kajaka.ToiToi tańszy... https://allegro.pl/oferta/toaleta-przenosna-mobilna-typu-toitoi-rozne-kolory-9145922895 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukson Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Nowa koncepcja …. Ciekawe czy się to będzie rozwijało i jak zareaguje rynek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin_Bo Opublikowano 29 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2024 Witam,Przeglądam forum i nic nie znalazłem o "pedalskim" kajaku wędkarskim z decathlonu. (tym na pedały dlatego pedalskim).Ktoś tym pływał? Jakieś opinie?Cena kusi bo trochę ponad 4000 za nowy.Scorpio pedal fish 12 - o tego pytamZ góry dzięki za info 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Faja Opublikowano 30 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2024 Ciekawy temat, widziałem Liber z tego łowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misiek1 Opublikowano 30 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2024 Za mną chodziła łódka z napędem nożnym -coś ala rowerek wodny , w sumie to kiedyś poważnie rozważałem zakup rowerka by z niego łowić , ale wtedy jeszcze się nie dało a teraz to nie wiem jak coś takiego sensownie wodować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Fishnen Opublikowano 30 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2024 (edytowane) Jestem na początku drogi i mogę zrobić np., coś prostego, albo coś bardziej wypasionego. Edytowane 30 Grudnia 2024 przez Fishnen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Fishnen Opublikowano 30 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2024 Może się rozpędze i zrobię z kabiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Fishnen Opublikowano 30 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2024 Albo zamiast kabiny będzie tylko namiot. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WhiteWillow Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2024 Tak, zrób ze starej romany aluminiowego Finvala. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2024 Tak, zrób ze starej romany aluminiowego Finvala.Jak będzie wola, to i na drzwiach od stodoły w ślizgu pójdzie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Fishnen Opublikowano 30 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2024 Tak, zrób ze starej romany aluminiowego Finvala. Oczywiście tylko z laminatu. Trochę wyobraźni i optymizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rd1_68 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2024 Jestem na początku drogi i mogę zrobić np., coś prostego, albo coś bardziej wypasionego.Najlepiej coś w pół drogi ,nie za dużo i nie za mało . Tobie ma służyć -mocno kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Fishnen Opublikowano 30 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2024 Najlepiej coś w pół drogi ,nie za dużo i nie za mało . Tobie ma służyć -mocno kibicuję. Dzięki za wsparcie, a jak się rozpędzę to i coś takiego zrobię. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wolti Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2024 Kiedyś wrzucę tutaj fotki swojej -ale największy cios w serce dostałem jak kiedyś podkusiła mnie sprzedaż i jak zostałem wyśmiany i składano mnie propozycje rzędu 2 tys. ( a tyle zapłaciłem za sam wrak do remontu a w między czasie zrobiłem jej dwa poważne remonty) . Stwierdziłem ,że jak ma być tak to zostaje ze mną. Ale nie wiem czy będzie trzeci remont czy po prostu jej nie zajadę i porzucę. Ale to za parę lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Fishnen Opublikowano 31 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2024 Panowie mniej powagi, trochę więcej humoru, to są luźne wariacje, co można zrobić ze starej Romany. Na razie to ja sam jeszcze nie wiem co zrobię, szukam natchnienia, czas pokaż, może obniże burty i zrobią .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Fishnen Opublikowano 1 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia (edytowane) Na prośbę kolegi (Fishnen) dodam mały opis co i jak. Więc tak zakupiłem łódeczkę z zamiarem odmalowania ale życie pokazało że całe zabudowy podłoga itd. jest zgnite więc zdecydowałem się na odbudowę. Pracy z usunięciem podłogi oraz zabudowy i wyszlifowaniem było co nie miara następnie urodził się pomysł jak to zabudować itd. Zakup materiałów czyli maty 150,300,450 dodatkowo tkanina rowingowa oraz tkanina bixalna ( bardzo dobry i mocny materiał ) do tego materiał przekładkowy Herex 5 oraz 10 mm. Co do samej pracy wydmuszkę całą wzmocniłem matą oraz tkaniną rowingową odbudowa paweży sklejka 18-12 mm. dodatkowo sklejka została nacięta wzdłuż i w poprzek na około 5-8 mm aby lepiej się ułożyła na paweży. Co do wykonania elementów zabudowy to został użyty herex oblaminowany obustrannie mata 300,450 + tkanina bixal elementy zostały ze sobą sklejone elastyczną masą uszczelniająco klejącą na bazie poliuretanu i obrobiona klejem z żywicy i włókna szklanego oraz mata. W kwestii wykonania szablonów ścian itd. to materiały styropian gruby karton cienkie patyczki i klej na gorąco. I to by było na razie na tyle co zostało zrobione jeszcze sporo pracy przede mną ale mam nadzieję że efekt finalny będzie zadowalający. Z cała pewnością znajda się tacy którzy powiedzą że szkoda czasu pieniędzy i zdrowia będą hejtować i się wymądrzać ale co tam oczywiście jakieś cenne uwagi i sugestie mile widziane ale ..... IMG_20210508_131830.jpg IMG_20210508_131838.jpg IMG_20210821_170054.jpg IMG_20210904_134700.jpg f8aa4067-1683-4ed1-a8e9-8a3eca5c3a7c.jpg 1ddd714f-f9f3-4e79-aa67-4e968a771f9b.jpg 62d8f55f-c18e-4e8c-82dc-47dd76bc8a4d.jpg 20ae0d5a-c549-423f-a69c-bd115777a7fb.jpg 753454bf-4143-4ad7-bc58-e80dc9d36a71.jpg 1c331612-402f-4388-b921-581d42752f78.jpg 1cfa8e37-9546-4ae7-9311-5d0b79b0a2ad.jpg 137e5a81-2ad2-4048-81b7-e6944e6f925c.jpg 66ff8d76-8f1c-40a0-b202-237fc847cce3.jpg b46b1cfd-fc82-4a9b-bd8c-e98d86aa2f50.jpg d3fe1e50-17ad-490e-9e4c-ef8e6537aa98.jpg Dobrze mądrego posłuchać. Bawię się łódkami już od wielu lat, remonty i takie tam inne , ale Krzysztofa ze Szczecinka mnie zadziwia, fachowa robota, aż do przesady, choć ja bym to zrobił trochę inaczej. Jestem fachowcem starej daty, internetu wtedy nie było, wiedzę czerpało się z książek i z własnego doświadczenia, lub doświadczenia innych.Teraz na emeryturze dalej bawię się łódkami. Edytowane 1 Stycznia przez Fishnen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Fishnen Opublikowano 1 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia (edytowane) Można się zapytać:Czy opłaca się remontować taką starą łajbę?Odpowiem że tak, patrząc na ceny nowych łódek i łódek po remoncie, to na pewno tak. Zobaczcie romanę po remoncie za 33 000 zł, wiem, wiem , ale tam jest silnik itd.,no i co z tego, te wszystkie rzeczy możesz dokupić sukcesywnie osobno i zainstalować. Edytowane 1 Stycznia przez Fishnen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Można się zapytać:Czy opłaca się remontować taką starą łajbę? Nie i to jest mój punkt widzenia. Każdy z nas ma inny sposób na życie, inne możliwości warsztatowe, zdolności manualne, czas wolny, zdrowie, finanse, inne spojrzenie na zagadnienie i inne podejście do tematu. Dlatego przeważnie ludzie kupują gotowy produkt do tego silnik, przyczepę, dopinają sondę + resztę osprzętu i pływają na ryby jak mają czas. Ty wybrałeś drogę starej skorupy i masz w planie długotrwałą pracochłonną rzeźbę. Nic nikomu do tego. Każdy ma swój sposób na życie. Oby sił starczyło i czasu później to wykorzystać jeszcze skoro już na emeryturze. Mnie osobiście było by szkoda czasu na to w wieku emerytalnym. Kupił bym gotowca i cieszył się życiem. Powodzenia w rzeźbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Fishnen Opublikowano 1 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia (edytowane) Dlatego przeważnie ludzie kupują gotowy produkt do tego silnik, przyczepę, dopinają sondę + resztę osprzętu i pływają na ryby jak mają czas. Kupił bym gotowca i cieszył się życiem. Powodzenia w rzeźbie. Śmieszne, naprawdę śmieszne, może emeryta ubeka, bo naprawdę nie zdajesz sobie ile normalny emerytma emerytury i jakie ceny są sprzętu.Większość emerytów nie stać. na taką łódkęhttps://goscino.lento.pl/lodka-lodz-wedkarska-plaskodenna,12691856.html Edytowane 1 Stycznia przez Fishnen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Ależ wiem dokładnie jakie są ceny. Zawsze za wysokie ... Natomiast napisałem wyżej, że jednym z wyznaczników wyboru są finanse. Poza tym odniosłem się do mojego punktu widzenia na to zagadnienie. Jak ja bym nie miał kasy, wziął bym fotel i posiedział na brzegu. Nie babrał bym się na pewno na emeryturze w czymś takim. Takie mam do tego podejście. Ale nie o tym temat. Działaj, ciesz się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Fishnen
Top użytkownicy dla tego pytania
45
28
19
17
Popularne dni
14 Sty
31
11 Lut
16
19 Lut
13
12 Lut
13
Top użytkownicy dla tego pytania
Fishnen 45 odpowiedzi
brig 28 odpowiedzi
ezehiel 19 odpowiedzi
GIĘTY 17 odpowiedzi
Popularne dni
14 Sty 2016
31 odpowiedzi
11 Lut 2017
16 odpowiedzi
19 Lut 2017
13 odpowiedzi
12 Lut 2017
13 odpowiedzi
Popularne posty
Adam 65
Ja do celów wędkarskich oraz do spływów używam składanego kanu własnej roboty. Łódka ma 5m długosci a po złożeniu tylko 2,4m i wygodnie ją przewozić na dachu.łatwo też ją przechowywać np w małej szopc
WhiteWillow
Tak, zrób ze starej romany aluminiowego Finvala.
Artech
Ten wątek powinien zmienić tytuł na: "Wstaw z internetu zdjęcie jakiejś łódki"
Opublikowane grafiki
255 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi