Skocz do zawartości

Spiochy Solvkroken

heyah

Rekomendowane odpowiedzi

Lowilem w nich ze 3 razy. Trudno powiedziec ile wytrzymaja ale robia dobre wrazenie a z reguly sporo rzeczy wychodzi od razu przy rozpoczeciu uzytkowania.

Kontynuujac watek z linku postanowilem sobie kupic buty w kraju i mimo wysokiej ceny uwazam, ze tanio mi wyszlo. Dopiero 3cie podejscie w sklepie bylo udane (juz sobie wyobrazam co by bylo z dopasowaniem gdybym to kupil zdalnie).

Strzelilem sobie buty Vision na kolcach i na jakiejs specjalnej gumie. Okazala sie jeszce 1 rzecz - jak kupuje sie buty drogie a wiec skorzane trzeba sie liczyc z tym, ze material naskotek namiekania troche sie jeszzce rozejdzie. W moim przyp. chyba podzialalo bo na poczatku ciezko bylo to wcisnac na noge a potem bylo normalnie.

Co do przyczepnosci to momentami za duza - jak lazilem po brzegu po glazach trzeba bylo dobrze wywazyc kroki, zeby sie nie zwalic ryjem w dol. :D

Gumo

Używałem trochę przez niecałe 2 lata. Było bez zarzutu do lata tego roku (kiedy zaczęły mocno puszczać w kroku). Jednak wcześniej, w maju wpadłem jedną nogą w dziurę w brzegu i śpiochy naciągnęły się dość mocno i gwałtownie właśnie w kroku. Może być, że to przeciekanie właśnie od tego. Poza tym całkiem zacne, choć nie pancerne, jak np. moje obecne Vision Extreme (i bez rozporka). Za te pieniądze myślę, że warto, ale tylko przy założeniu, że to przeciekanie w kroku było efektem bardzo mocnego naciągnięcia, a nie niskiej trwałości.

Pzdr,

Fatso