Skocz do zawartości

Najnowsza nowość DAIWA ZILLION TWS SV

bazyloss

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, rozumiem, że w tym nowym modelu szpulka ma fi 34mm. To już nie jest Zillion :( tylko zupełnie nowy kołowrotek, który bazuje na nazwie.

Wydaje się być po prostu tańszą (uboższą?) wersją Morethana, a ten, no cóż, miał i TWS i SV i Hyper DIgigear i na kolana nie rzucił, przynajmniej mnie.

Te wszystkie nowości tylko wzmagają u mnie zapotrzebowanie na kolejnego J-Dream'a. Z oryginalną głęboką szpulką 14g, czerwoną RCSką lub z tym mniej niż 10gramowym wynalazkiem, który ostatnio nabyłem na forum :) albo z "miodną" szpulką od MB :) ten jeden młynek ogarnia wszystko, co potrzebuję ogarnąć castem, i to jak :)

• Like 1

masz oczywiście rację, ja go tak traktuję, jako inny kołowrotek

jest mniejszy, lżejszy, nie koniecznie wcale jakoś słabszy i kosztuje tysiaka z groszem, mi to odpowiada, chce go użyć tam, gdzie już trochę mi szkoda IS i tyle

Edytowane przez bazyloss
  • Like 3

Ja nie piszę, że to zły kołowrotek (tego tak naprawdę to jeszcze nie wiem, ale nawet nie przypuszczam, żeby był zły), tyle że zatracił już całkowicie to, co go, tj. ZIlliona, odróżniało od innych niskich profili Daiwy. Teraz to jeden z wielu modeli z koncepcji SV. Być może będzie świetny, oby.

Jednak za tysiaka z groszem, to póki co, wolałbym dołożyć naprawdę odrobinkę (jeśli w ogóle) i na wyprzedażach w US upolować "Króla" z dynastii EX :)

Edytowane przez haja1978

Nie mój typ ,niski :)

Łap okazję.Wolisz stare sprawdzone Zilliony.Ale ten nowy multik ,w budzie 100 SHLA ważył 230 gramów ? Można dać lekką szupulę , ale reszta,poza przekładnią ,pewnie sorry ale plastik fantastik :)

Edytowane przez rothen