Skocz do zawartości

Najnowsza nowość DAIWA ZILLION TWS SV

bazyloss

Rekomendowane odpowiedzi

A jak wygląda sprawa systemu TW w Daiwie w zimie podczas mrozu. Czy system działa, czy może blokuje się od nadmiaru wody która zamarza uniemożliwiając sprawne działanie?

Krzysiek,29 i 30 grudnia śmigaliśmy na Drużnie w gronie kilku osób z forum, przelotki marzły strasznie, na jednym kiju miałem Alphasa 150, a na drugim Zilliona TW. Wodziki przymarzały, ale  w Zillionie lód bardziej uniemożliwiał rzuty,gdyż system prowadzenia linki w Zillione zamarzał po dwóch rzutach a w Alphasie po kilkunasu  :( Mowa oczywiście o łowieniu na plecionki.

Chwilowo myślałem, że przeoczyłem temat śledząc dział non stopi że temat mi umknął gdzieś a tu takie rzeczy.. :). Teraz kto pierwszy zakupi i doda recenzję

Takie czary mary;-) Pierwszy pewnie będzie Kamil, skoro już preorder zrobiony... Czekamy. Pewnie za kilka dni puszczą następny filmik z serii, żeby ciśnienie podnieść.

Ten nowy zillion sv,jakoś nie kojarzy mi się z Zillionem  :( Stare to były czołgi nie do zajechania.Wydaje mi się,że tego nowego możemy bardziej postawić koło daiwy t3,ze szpulą sv-deep.Samo to,że mamy w nim szpulkę o małej pojemności,w pewnym stopniu eliminuje stosowanie ciężkich wabików.Bo ile tam wejdzie plecionki np.30lb?Może takie było założenie?

Pod koniec filmu umieszczonego w pierwszym poście tego wątku chłopaczek 'rekomenduje' zilliona tws do cięższych zastosowań i plecionek 50-65lb,

zillion sv  do lżejszych zastosowań.

• Like 1

Nie wygląda to najgorzej :) Kompaktowy się zrobił po prostu ten nowy Zillionek. Spust przywodzi mi na myśl steeza, natomiast przód troszkę linię shimano. Wodzik dość oddalony od szpuli, więc i latać z tego bezproblemowo powinno.

PS. I łepetyna już kombinuje, a może by mi się przydał, przecież trzeba wypróbować, przekonać się, itd...

Jasna cholera...

Edytowane przez haja1978
  • Like 1

Nie wygląda to najgorzej :) Kompaktowy się zrobił po prostu ten nowy Zillionek. Spust przywodzi mi na myśl steeza, natomiast przód troszkę linię shimano. Wodzik dość oddalony od szpuli, więc i latać z tego bezproblemowo powinno.

PS. I łepetyna już kombinuje, a może by mi się przydał, przecież trzeba wypróbować, przekonać się, itd...

Jasna cholera...

Ja już się z tego wyleczyłem. Mam żelazny arsenał. Taki jaki chcę mieć. I nieprędko to się zmieni.

Jasna cholera...

Masz rację, trochę pod Shimano się ten Zilek robi;) też to zauważyłem.

Ja już się z tego wyleczyłem. Mam żelazny arsenał. Taki jaki chcę mieć. I nieprędko to się zmieni.

Mi też się tak Andrzej od jakiegoś czasu wydaje :) Tylko te nowe zabawki, przynęty, metody i łowiska co i rusz "kiepszczą" mi tą słuszną koncepcję :)

• Like 1

• 3 tygodnie później...