MRTNZ Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Jako wytrawny castingowiec mogę wydać moją obiektywną opinię.Dwa Ziliony zwykły i z T .Ta sama linka.Ta sama wędka.Ten sam niesamowity łowca, czyli ja.Super opanowanie i technika.Ci co byli ze mną na pstrągach mogą potwierdzić.ZILION z T osiem kroków dalej od zwykłego to tyle miłego dnia.PS T jest pękaty i lepiej pasuje mi staryArek, najpierw idziesz sam na zakupy, a potem mi marudzisz tu pod nosem... Cza było zadzwonić mordo;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Nie narzekam kupiłem odruchowo na targach wędkarskich .:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Nie narzekam kupiłem odruchowo na targach wędkarskich .:-)Arek, na każdych targach przecież na Ciebie stary tylko czekają;-) Z otwartymi ramionami/kieszeniami! Jesteś znaną personą pod tym względem heh;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Kupiłem to Ukrainie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Kupiłem to Ukrainie.No właśnie, tam też nie jesteś anonimowy:-) Tak przy okazji jakiś kajaczek fishing trzeba zrobić co? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Wracam 4 dam znać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jammaey Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Ten model ma korbe 90mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturbukowski Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 (edytowane) Ten model ma korbe 90mm? tak 90mm Edytowane 19 Października 2016 przez arturbukowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba00 Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Witam , jaka jest różnica miedzy Zillion TW 1516 shl ,a Zillion TWS 100 hls ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Poza różnicą w ich opisach i parametrach to różnią się wielkością oraz mocą. TW 1516 - to na prawdę bardzo mocna maszyna i jest większy od Zilliona TW SV a ten teoretycznie pisząc do max 50/60g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Zillion TW 1516 vs TWS SV. Mniejszy u mnie ma zadania sandaczowe a większy na jerki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba00 Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Poza różnicą w ich opisach i parametrach to różnią się wielkością oraz mocą. TW 1516 - to na prawdę bardzo mocna maszyna i jest większy od Zilliona TW SV a ten teoretycznie pisząc do max 50/60g Zillion TW SV wiem ze jest z lżejsza szpula i jest delikatniejszy ale mi chodziło o Zilliona TWS 100 hls dokładnie ten : http://www.happyangler.se/sv/fiskerullar/multirullar/daiwa-zillion-tws-multirulle/p/1524061/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Zillion TW 1516 to wersja na Japonię, a Zillion TWS 100 to wersja USA. Wersji japan łożyska podpierające pinion są mag seald https://www.youtube.com/watch?v=aKoE6oB83Fc Umcy, umcy do słuchania dobrych bitów. W wersji USA nie ma. W wersji japan wszystkie łożyska są kryte, młynek do użytku w słonej wodzie. W wersji USA 2 są kryte.W wersji japan gwiazda hamulca walki jest allu-metal. W wersji USA jest zaion, ponad to w wersji USA hamulec jest mocniejszy o 1kg.W wersji japan knoby są plastikowe, w wersji USA gumowe oraz pozostałe różnice stylistyczne które widać.Różnica w szpuli, w wersji japan szpula "Extra Super Duralumin Spool" w wersji USA alu - A7075 czyli G1 Pozdrawiam! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba00 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Posiadam zilliona HD i po nawinięciu plecinki od strony korby jest jej troche wiecej na szpuli , jaka moze byc tego przyczyna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 A jak wyglądało nawijanie plecionki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba00 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 A jak wyglądało nawijanie plecionki? Kolowrotek zakręcony na kij i plecionka puszczona przez wszystkie przelotki. Przytrzymywana na szczytowej przelotce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Ale prosto trzymałeś multik przy nawijaniu? Nie przechylałeś na boki? Sprawdź też czy docisku szpuli nie masz zbyt luźno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba00 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Ale prosto trzymałeś multik przy nawijaniu? Nie przechylałeś na boki? Sprawdź też czy docisku szpuli nie masz zbyt luźno. Staralem sie prosto trzymac , docisk byl dokręcony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Jeszcze raz:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walleyee00 Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 (edytowane) Jaki będzie zakres rzutowy dla zilliona 1016sv? Nie zamorduje go przy szczupakowych wobkach sdr około 12cm ? Edytowane 10 Maja 2017 przez Marchisio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Ciężko przewidzieć jak to będzie wyglądało, może ktoś tak go używa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Jaki będzie zakres rzutowy dla zilliona 1016sv? Nie zamorduje go przy szczupakowych wobkach sdr około 12cm ?Kolego tutaj masz wszystko dokładnie opisane. Wystrzegaj się 14 stek w sdr poza tym będzie gites. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Stare Zilliony bez problemu 10-80 gramów ogarniają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Tomuś, nowe ze strarymi mają tyle wspólnego, co ta niedziela z pstrągami;-) - niewiele. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Stare Zilliony bez problemu 10-80 gramów ogarniają Nowe TW1516 też. To jest odpowiednik starych modeli. SV to taka miniaturka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi