LOBO47 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Tak jak w temacie ...Czy ktoś posiada wiedzę na temat rozmieszczenia łożysk w kołowrotkachFishmaker model 9xx czyli 8 łożysk + łożysko oporowe i Fishmaker 11xx 10 łożysk +łożysko oporowe.Na pewno nie ma ich w szpuli ani od góry ani od dołu!Więc gdzie poszukać te 10 łożysk w Fishmakerze 2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Tak jak w temacie ...Czy ktoś posiada wiedzę na temat rozmieszczenia łożysk w kołowrotkachFishmaker model 9xx czyli 8 łożysk + łożysko oporowe i Fishmaker 11xx 10 łożysk +łożysko oporowe.Na pewno nie ma ich w szpuli ani od góry ani od dołu!Więc gdzie poszukać te 10 łożysk w Fishmakerze 2 ? Najlatwiej to na pudelku.Bo w kolowrotku obawiam sie, ze nie znajdziesz... 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Papier wszystko przyjmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO47 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Masz rację Guzu ..ale nawet na pudełku na którym jest nie schemat bo trudno to nazwać schematemtylko rysuneczek na którym i tak nic nie widać! ..tylko opis z katalogu pozostaje 10+1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Nie widziałem schematu ale obstawiam, ze:- knob 2szt- obustronne podparcie korby 2szt- oś główna (pinion gora i dół) 2szt- rolka prowadząca żyłkę 2szt No i oporowka. Wychodzi 8+1 A gdzie sa dodatkowe 2 w wersji 10+1 to juz nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO47 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) Rolka ma jedno i ten 9xx i 11xx... ale ,,worm,, ma 2 góra dół! Czyliknop ma 2 (przypuszczalnie bo jest nierozbieralny i nikt w tych ,,gaciach,, nie wie co tam jest)korba ma 2pinion ..2 (chyba... góra na pewno!)worm 2rolka 1 wychodzi 8+1 a gdzie te dwa z 11xx? Edytowane 14 Stycznia 2016 przez LOBO47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Nie widziałem schematu ale obstawiam, ze:- knob 2szt- obustronne podparcie korby 2szt- oś główna (pinion gora i dół) 2szt- rolka prowadząca żyłkę 2szt No i oporowka. Wychodzi 8+1 A gdzie sa dodatkowe 2 w wersji 10+1 to juz nie wiem Na pinionie dwa łożyska??? Akurat DRAGON nie zataiłby w katalogu, że ich kołowrotek ma X-Ship 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO47 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) nic lepszego nie znalazłem Edytowane 14 Stycznia 2016 przez LOBO47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Kiedys, po pierwszym otwieraniu jakiegos Team Dragona Kolegi, poczynilem taki wpis na forum.O kolowortkach roznych marek, ktore maja lozyska na pudelku. Wlasnie ten TD, niektore Quantumy...Nie wiem czy jest co komentowac, wiele osob kupuje te kolowortki bo producent "daje" 5 lat gwarancji.Jak nie "daje" lozysk, ktore obiecuje...to mam nadzieje, ze przynajmniej te 5 lat gwarancji daje faktycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebus Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Pinion podparty jest tylko na jednym łożysku - druga strona siedzi w korpusie... W korbie są dwa łożyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 No to ja ze schematu naliczyłem 7 + oporówka (zakładając, że w knobie są 2). Chyba, że rolka ma 2 łożyska, to wtedy 8 + oporówka. Reszta jest zatem niewidzialna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Tuleje ślizgowe to też łożyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Tuleje ślizgowe to też łożyska Ale tam jest skrót BB (Ball Bearing) czyli ślizgowe odpadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Podobnie miałem przy Spro addiction...za Chiny nie mogłem wszystkich w kołowrotku znaleźć...:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO47 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 (edytowane) ..a może w knobie są 4! w tym 11xx Edytowane 15 Stycznia 2016 przez LOBO47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 (edytowane) A jak to się ma w stosunku do niezgodności towaru??? Przykładowo kołowrotek nie ma tylu łożysk, co na drodze prawnej można uzyskać??? Ciekawi mnie ta kwestia. PS: Ciekawe gdzie przepadł przedstawiciel handlowy Dragona, który z taką zaciętością bronił przyponów??? Edytowane 15 Stycznia 2016 przez Majo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 (edytowane) Tiaaa w nierozbieralnym knobie łożyska -ktoś to sprawdził?jak zmienić po zużyciu-nie dowierzam złotoustym... Edytowane 15 Stycznia 2016 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO47 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 ...no chyba sprawa się wyjaśniła! ...rozebrałem moje 4 szpule od Fishmakera 2 i tylko w jednej znalazłemteraz łożyska ..aż 2 od góry pod podkładkami! Zastanawia mnie to dlaczego mam je tylko w jednej szpulia nie we wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 HE He. Zabawne. Powtarzalność 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 ...no chyba sprawa się wyjaśniła! ...rozebrałem moje 4 szpule od Fishmakera 2 i tylko w jednej znalazłemteraz łożyska ..aż 2 od góry pod podkładkami! Zastanawia mnie to dlaczego mam je tylko w jednej szpulia nie we wszystkich! Te z łożyskiem to JDM, a te bez USA i EU. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO47 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Masz rację to na pewno JDM ..ale reszta szpul ma potencjał... można rozwiercać i ładować łożyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi