Zyga102 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Witam, To się może zdarzyć każdemu.... Czy któryś z kolegów poradzi , jak , gdzie można np; dokleić ( zapełnić ) brakujące wyszczypienie ( wykruszenie krawędzi np; od uderzenia w burtę łodzi, etc) tworzywa szt. w plastikowym boczku multiplikatora . Razi mnie coś takiego i chciałbym naprawić ( zaszpachlować ) i polakierować , żeby wyglądał jak nowy . Elegancja- Francja.Czy po prostu...szpachla , szpachla i już. Ewentualnie ...gdzie , żeby było profesjonalnie . Czyżby warsztat samochodowy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Witam, To się może zdarzyć każdemu.... Czy któryś z kolegów poradzi , jak , gdzie można np; dokleić ( zapełnić ) brakujące wyszczypienie ( wykruszenie krawędzi np; od uderzenia w burtę łodzi, etc) tworzywa szt. w plastikowym boczku multiplikatora . Razi mnie coś takiego i chciałbym naprawić ( zaszpachlować ) i polakierować , żeby wyglądał jak nowy . Elegancja- Francja.Czy po prostu...szpachla , szpachla i już. Ewentualnie ...gdzie , żeby było profesjonalnie . Czyżby warsztat samochodowy.Powiem Ci że to ciekawy temat, sam nie miałem takich przygód ale może rzeczywiście ktoś już wydreptał taką ścieżkę. Może poszukać samej części albo jakiegoś gruchota-dawcę za biewielkie pieniądze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b_biba Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) Myślę, że nasi magicy od klejenia plastików i lakierowania samochodów dadzą radę. Ostatnio sklejałem taki jeden plastik w swoim motocyklu który według mnie nadawał się tylko do wyrzucenia i magik od plastików zrobił go tak że cud, miód i malina. Wcale nie widać, że był naprawiany.Ps. naprawa kosztowała 40 zł więc żadna kwota. Cena nowego 450 zł. Pamiętam, że Alek_art malował kiedyś kołowrotek muchowy w takiej fajnej białej perle, może się wypowie Edytowane 14 Stycznia 2016 przez b_biba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Alkowi , o ile się nie mylę lakierował kolega z Gorzowa Wlkp , który pracuje w serwisie samochodowym i ma dostęp do lakierni i lakierników.Sam mam multiplikator który wymaga tuningu wizualnego.O ile "bebechy" są w znakomitym stanie, to obudowa jest sterana życiem.Myślałem właśnie dać do kolegi na warsztat w celu przelakierowania.Mam też dostęp do lakierni proszkowej( pracowałem tam jako lakiernik 3 lata), ale nie wiem czy temperatura wygrzewania lakieru (ok 200 st) nie pozbawi mnie młynka-Daiwa liberto pixy px68. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Skontaktuj się z Jackiem Szrajnert https://www.facebook.com/fishingcolors W tym wątku znajdziesz kilka kołowrotków które "odświeżył"http://jerkbait.pl/topic/60611-targi-r%C4%99kodziela-w%C4%99dkarskiego-mrze%C5%BCyno-18-20-wrzesie%C5%84-2015/page-9 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Dziękuję, na pewno skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Na targach w Mrzeżynie pomacałem maszynki od Jacka i powiem że szczęka opada jak to jest wykonane. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Dzięki za wszelkie wskazówki... Zawsze się może zdarzyć , że walnie się multikiem o burtę łodzi albo człowiek się wywróci idąc z manelami. Najważniejsze, że można naprawić i to mnie uspokaja. Myślałem o naprawie super kołowrotka , który chciałem kupić za granicą. Teraz pomyślę i zdecyduję. Mimo to , może jednak jeszcze któryś z kolegów przeszedł ten temat i poradzi co, jak lub gdzie ... Wielkie dzięki dla Wszystkich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Teraz pewnie u kolegi z linku skrzynka na FB zapełniona w sprawie lakierowania multów;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 (edytowane) Jak znam Jacka i jego dzieła malarskie to poradzi sobie a w miedzy czasie wykona jakąś łódeczkę aluminiową (notabene równie pięknie malowaną) Edytowane 15 Stycznia 2016 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Swojego styranego Ryobi Ixorna pomalowałem sam ,bez fajerwerków i tera nazwę go Reno-Megan ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Dzięki za wszelkie wskazówki... Zawsze się może zdarzyć , że walnie się multikiem o burtę łodzi albo człowiek się wywróci idąc z manelami. Najważniejsze, że można naprawić i to mnie uspokaja. Myślałem o naprawie super kołowrotka , który chciałem kupić za granicą. Teraz pomyślę i zdecyduję. Mimo to , może jednak jeszcze któryś z kolegów przeszedł ten temat i poradzi co, jak lub gdzie ... Wielkie dzięki dla Wszystkich... Mała prośba - jak już się na coś zdecydujesz fajnie by było gdybyś wrzucił tu fotki multika przed i po zabiegu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Oczywiście COMA , tylko wczoraj wpadła mi cholerna "okazja" w łapy i muszę się teraz szybko zresetować i przeanalizować zakup.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 (edytowane) Witam, To się może zdarzyć każdemu.... Czy któryś z kolegów poradzi , jak , gdzie można np; dokleić ( zapełnić ) brakujące wyszczypienie ( wykruszenie krawędzi np; od uderzenia w burtę łodzi, etc) tworzywa szt. w plastikowym boczku multiplikatora . Razi mnie coś takiego i chciałbym naprawić ( zaszpachlować ) i polakierować , żeby wyglądał jak nowy . Elegancja- Francja.Czy po prostu...szpachla , szpachla i już. Ewentualnie ...gdzie , żeby było profesjonalnie . Czyżby warsztat samochodowy.Drobne ubytki,pęknięcia i tym podobne przypadłości (bez potrzeby zgrzewania lub ''spawania''),skleja (wypełnia i szpachluje) 2 składnikowym specyfikiem na bazie epoxy,służacym do doraźnej naprawy zdeżaków i innych ''plastikowych'' elementów,więc wydaje mi się,że wizyta w dobrym zakładzie lakierniczym jest jak najbardziej wskazana.Oczywiście można próbować samemu,ale z doborem "szpachli'' może być problem...zwykłe kleje epoksydowe mogą być zbyt twarde i mieć zbyt małą przyczeność do tworzyw,natomiast zwykła szpachla poliestrowa (z utwardzaczem) będzie zbyt krucha.W razie ''W'' jak byś chciał naprawiać sam to się odezwij na priv...mam dostęp sporej bazy ''chemikalów'' i mogę Ci troszkę pomóc... Alkowi , o ile się nie mylę lakierował kolega z Gorzowa Wlkp , który pracuje w serwisie samochodowym i ma dostęp do lakierni i lakierników.Sam mam multiplikator który wymaga tuningu wizualnego.O ile "bebechy" są w znakomitym stanie, to obudowa jest sterana życiem.Myślałem właśnie dać do kolegi na warsztat w celu przelakierowania.Mam też dostęp do lakierni proszkowej( pracowałem tam jako lakiernik 3 lata), ale nie wiem czy temperatura wygrzewania lakieru (ok 200 st) nie pozbawi mnie młynka-Daiwa liberto pixy px68.Body z alu i 180 stopni do wygrzewania lakieru...jak by było 800 to może by się coś stało...więcej szkód można zrobic nie odpowiednio piaskując pod ''proszek''. Edytowane 16 Marca 2016 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 W moim abu nic nie brakowało nic nie ukruszone,sprawne mechanicznie w 110 procentach jak wszystkie u mnie ale mnie podkusiło żeby go pędzlem pare razy ruszyć i wyszło jak zwyklesprzęt nadaje się tylko na zwałke a raczej na półke.co z tego że sprawny i jako tako wygląda jak widok wnuka i wnuczki nie zezwala na podpięcie do żadnego kija 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) To ja rozumiem... . Prawdziwy kochający Dziadek a nie "podróba". Miłego , spokojnego dnia. Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez Zyga102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi