Rheinangler Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Na pudełkach z Turkow ZC są dość enigmatyczne, ale może tylko dla mnie, określenia co do materiału jak "air metal" z jakiego są wykonane oraz informacja iż zarówno z tego materiału jest wykonane body jak i rotor,- a co z ramionkami rotora na którym wisi kabłąk?Na pudle z Force jest napis "super metal" też nie wiem co to za materiał i tez nie wiem z czego wykonane są owe ramionka Czy znajdzie się ktoś, kto rozświetli mi ten mrok informacyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) chyba z gliny .... hmy - znaczy z glinu zwanego też amelinium lotnicze Edytowane 14 Stycznia 2016 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 (edytowane) Trochę "masło maślane" ale zawsze coś (air metal)...http://www.daiwa-cormoran.info/dw/en/67/bait-cast-rollen/5,1,151,74,74,1__products-knowledge.htm ah... ramionka są wykonane z "normalnego" metalu. Lekko mi się wytarły i pod warstwą srebrną (powłoka) pojawił się kolor złoty/miedziany metalu. Co to będzie dokładnie - nie wiem. i cytując @zorro:"a rotor jest z aluminium (nazywany Super Metal Rotor ze względu na swą lekkość i sztywność, uzyskaną dzięki strukturze podobnej do pumeksu, oczywiście w odpowiedniej skali) ..." Edytowane 15 Stycznia 2016 przez Bander Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Kiedyś mówiło się na to szajsmetal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Kiedyś mówiło się na to szajsmetal no... turki kanciaki były jeszcze całe z "porządnego" aluminium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 rozumiem żarty chęć wypowiadania się także Ale może napisał by ktoś kto wie to na 100% i co do konkretnych podanych w pierwszym poście modeli.Body i rotor w podanych przeze mnie modelach jest metalowe nie kompozytowe,- jaki to stop,- to nie ma większego znaczenia,- metal i już...Pytanie moje zmierza w kierunku ustalenia optymalnej techniki lakierowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Arku, żarty żartami - pytałeś o Air Metal i Super Metal (a przynajmniej tak zrozumiałem) to napisałem co znalazłem.Wracając do sprawy:Z2500C - ramionka na pewno metalowe (jakiś stop o żółtawym zabarwieniu), mogę spróbować fotkę Ci zrobić. Body i rotor - odpowiedziałeś sobie wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Dzięki Radek, jeśli te "ramionka są metalowe" i masz co do tego pewność to mi wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 100% metalowe, z tym, że to jakiś inny metal niż materiał korpusu - coś a'la mosiądz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Metalowe 100%,składu nie znam ale jest to odlew stopu duralu.Force,Zia, ZC, Xia wszystko metalowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Dziękuję bardzo Przemku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 SuperMetal, to aluminium ze skrzętnie ukrywanymi dodatkami (tak, można go nazwać rodzajem duraluminium).AirMetal to magnez, także z tajemniczymi dodatkami, który po raz pierwszy Daiwa wprowadziła do tournamenta z iA robiąc z niego rotor.Posunęli się dalej w team daiwie z 2506 C, gdzie już cały młynek był z magnezu.Stąd m.in., biorą się ceny topowych młynków, bo zarówno sam materiał jak i jego obróbka do najtańszych nie należą.Tak czy siak, jeżeli myślisz o malowaniu, to moim zdaniem musisz dać podkład do metali nieżelaznych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Dziękuję Paweł,- dobiłeś gwóźdź niepewności na amen Lakiernik jest światowej klasy wiedzą,- już mnie zabił w trakcie korespondencji więc zdaje się całkowicie na niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 W takim razie czekamy na owoce jego pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi