Gumofilc Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Mozecie podrzucic, gdzie znajde jakies miarodajne testy odnosnie tematu j.w.?W testy na optycznych nie wierze. Z drugiej strony nie dysponuje jakas szcegolna szklarnia, zeby bylo uzasadnienie dla czegos np w okolicach 500zł. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Poczytaj na forum NP, jest wiele wątków w temacie CPL ( najczęściej polecane/stosowane to Hoya, Marumi,B+W, Heliopan).Nad wodą na pewno się przyda, sam stosuję przy 24mm i 35mm. http://forum.nikoniarze.pl/forumdisplay.php?f=75&order=d esc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 30 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Ja tez stosuje...stosuje. Jednakze zastanawiam sie czy inna srednice kupic Hoyi czy tez jakis co bedzie ciekawszy acz niekoniecznie 2x drozszy.Marumi to super costam co to niby najlepszy wg optycznych to wlasnie: nie wierze. Ma byc do stalki a nie ma sensu kupowac gowna bo gowno juz mam i wychodzi gorzej niz ze zmiennoogniskowego. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Mam Hoyę, nie narzekam. Marumi na pewno jest lepszy...w czyszczeniu . Potem to B+W, ale cena juz duużo wyższa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 30 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Ja jeszzce nie czyscilem, na razie nie mam negatywnych widoczkow na zdjeciu.Bede musial cos nabyc bo srednica sie nie chce ani rusz skurczyc... <_< Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Na jakie fi szukasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 30 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 No wiadomo, pod 35mm....jakies 52mm.. Delikatnie...tu ceny jeszzce nie powalaja ale minimum ogladu trzeba wykazac... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Ja jeszzce nie czyscilem, na razie nie mam negatywnych widoczkow na zdjeciu.Bede musial cos nabyc bo srednica sie nie chce ani rusz skurczyc... <_< Gumo Są zdaje się redukcje filtrowe, którekurczą średnicę a kosztują groszeU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 17 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Ja musialbym przejsc z 67 na 52, tzn 67 posiadam.Redukcji i extrakcji nie probowalem. Jak by nie patrzyl beda powodowac oddalenie i nie bedzie juz mozna mowic o extra slim... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Może jednak spróbować np. to: http://www.sklep.fotoabc.com/index.php?akcja=pokazprodukt&am p;ID=617A wujek G. podpowie więcej..U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Ja uzywam systemu cokin i problem mam rozwiazany:)))))))))))))))))))) p.s. tylko wazne aby to byl orginal a nie podroby:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi