Marcin P. Opublikowano 20 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Zapasy uzupełnione przed weekendem, ale czasu brak. Trzeba zaczać uzupełniać pudełko swoje, wujaszka i kumpla [emoji14] Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 24 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Mam nadzieję, że w weekend zdecydowana większość z nich zostanie skończona i rozdana do pudełek kolegów A może nawet pogoda dopisze i rozdam im nad wodą Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Kolejne 2 tygodnie musiałem czekać, żeby znaleźć czas wolny i usiąść do imadła.Remont, praca, wypady na ryby w wolnym czasie ponownie skutecznie utrudniały mi uzupełnienie swojego pudełka :D Ale udało się część już zrobić... Najlżejsze - Hak # 10 + główka 4.0 miedziana. Waga 0.5g Póki co 3 sztuki jasne, z dodatkiem fluo główki. Będzie jeszcze kilka ciemniejszych. Moje ulubione - Hak # 8+ główka 4.6 miedziana. Waga 0.7g. Cały komplet 10 sztuk. Deczko cięższe - Hak # 8 + główka 4.5 wolfram. Waga 1.1g. 6 sztuk i na tym koniec bo do już dość ciężkie. Owszem, fajnie lotne ale szybko idą do dna Za namową kolegi - duże i mooocno przeciążone Ostatnio gościły w moim pudełku chyba 2 sezony temu i służyły do łowienia kleni z plaży. Może czas powtórzyć te wypady?? Hak # 6 + główka 4.5 wolfram i dużo grubej lamety. Waga 1.8g :D Kolcek latający w mojej wykałaczki po horyzont! I idący do dna jak głaz Ale jego zadanie jest inne. Na zdjeciu 2 sztuki ale w pudełku są już 4 i ma tym zakończę. Dziś chciałbym skończyć "moje pudełko". Dojdzie jeszcze kilka najlżejszych oraz komplet średniaków. Większy hak i lżejsza główka. Dociązone lametą do 0.9g Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 22 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Pudełko gotowe Skończyłem pozostałe zaplanowane maluszki Teraz tylko uzupełnianie pudełek kumpli Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 3 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 A więc przyszła jesień, a może nawet zima Wieczory dłuższe, czasu na rybach coraz mniej. Więc odkopałem imadełko i powoli biorę się za pracę... Na start nieco większy kaliber, ze względu na zbliżający się sezon pstragowy. Głowki z internetu, wagowo jakieś 0.9g/0.95g. Hak #4. Na razie krótki wieczór przy imadełku - dziś zapewne na imadełko trafi kolejna partyjka Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 8 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 W oczekiwaniu na nowe imadełko wyjeżdżają kolejne przynęty... Tym razem powrót do tego co lubię najbardziej i używam najczęściej [emoji6] Hak #6 + główka 4.5mm i odrobinka lamety Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Używasz może tych przynęt do spiningu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 9 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Używasz może tych przynęt do spiningu??Tak, tworzę je cięższe właśnie z myślą o spinningu. Nie łowię na muche Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 3 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Kolejne maluszki i kilka większych sztuk Z wczorajszego wieczoru Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 6 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Kolejne sztuki zjeżdżają z imadełka Większe mikrusy czyli hak #6 heavy body! [emoji91] Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian91 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 No piękne ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 12 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Tym razem mniejsze sztuki czyli hak #8, miedź 4.0mm i waga 0.5g! Chyba ulubione Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 6 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 Kolejne maluszki to był mega porządny wylęg :D 30 sztuk dla kolegi, tak więc zapas na cały sezon Teraz szykuję coś innego... Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 6 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 27 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Wiosna coraz bliżej Jakiś czas temu ukręciłem trochę marabutów. Dziś pierwszy raz były w wodzie Pracują jak marzenie... Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 28 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Poranny wypad na rybki zostaje przesunięty na popołudnie Tak więc siadam do imadełka pobawić się trochę i zrobić ewentualne zapasy...A w tle Puchar Świata! Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 28 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Popołudniowa sesja zakończona Miało być ponuro i silny wiatr. Skończyło się słońcem, prawie całkowitą flautą i kontaktem z trzema rybami Ale nie tego gatunku co chciałem... Ogólnie na plus, bo postanowiłem odwiedzić mały zbiorniczek, traktowany po macoszemu, który robi za spiżarnie dla dziadków miesiarzy, a zdziwiło mnie ile szczupaka pływa przy brzegach Może częściej będę tam zaglądać... Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 29 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Marabut dla kolegi Jedynie dwa podstawowe kolorki ukręcone na hakach #4 Matuzo w wadze 1.8g oraz 3g.A do tego kilka maluszków z rozpędu Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Kolejna porcja okoniowych piór W oczekiwaniu na paczkę z materiałami na mikrusy... Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wronka1991 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Fajne jigi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Dzięki Dopiero teraz zobaczyłem, że załadowały się jedynie 2 fotki...Także dorzucam resztę Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Weekend spędzony nad wodą. Pomimo silnego wiatru i sporych porywów szukałem okoni, które w tamtym roku, o tej porze już pięknie współpracowały. Niestety... przez 2 dni nawet nie zobaczyłem okonka przy brzegu. Królowały nieduże szczupaki, które brały bardzo delikatnie ale regularnie. Wczoraj, wręcz desperacko chciałem wyciągnąć z wody cokolwiek innego niż szczupak Podczas szukania kleni grzejących się na plaży wyciągnąłem jedną malutką wzdęgę Oby biedna wiosna była zapowiedzią "tłustego" lata jak to miało miejsce do tej pory! Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Kilka ujęć z kręcenia w tym tygodniu wagowo od 0.5g do 0.9g na hakach #8 oraz #10 Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Coś na podbicie tematu A dziś, jeśli czas pozwoli, siadam do ukręcenia czegoś nowego dla mnie... Już dawno o tym myślałem, chciałem mieć to w swoim pudełeczku, ale nie miałem dostępu do odpowiedniego materiału. Wczoraj przyszedł Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgidnie z obietnicą wjechał "nowy" robal do pudełka [emoji41][emoji91]Takie pijaweczki chodziły mi po głowie od dawna. Zrobienie takiego czegoś jest śmiesznie proste, ale potrzebowałem odpowiedniego oginka. Wybieralem spośród kilku różnych - jedne były potwornie twarde, inne były tak miękkie i delikatne, że przynęta była by do wyrzucenia po 2-3 okoniach [emoji2359][emoji2359]Niedawno trafiłem na to co mi trzeba, a wczoraj przyszło zamówienie [emoji3455]Na starcie zestawik na hakach Matzuo #4 w granaturach 2g i 3g, czyli moje ulubione [emoji95]Póki co głowki nie malowane ale w planach jest robienie ich na malowanych główkach, żeby się tak mocno nie odznaczała [emoji2956]Jutro wylądują w wodzie... Może w końcu obudzą jakiegoś fajnego wiosennego prosiaczka [emoji241][emoji200] 30+ Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi