Michał Pawłowski Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Dorzuć po jednej kończynie z pawiego pióra. Oderwij przy podstawie tak, żeby pojedynczy promień zaczął "odwijać" się od głównej stosiny pióra, zrobi się taki zawijasek który po przycięciu nożyczkami fajnie zaprezentuje się jako odnóże 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 18 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Na pewno spróbuję Właśnie takich porad oczekuję! Tymczasem jeszcze jedna ważka, ukręcona przed Twoimi poradami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Dodatkowo dwa takie przycięte promyczki zwiąż ze sobą w supełek, kończyna nabierze dzięki temu bardziej realistycznego kształtu. W ważce trochę masywny odwłok bo zrobiłeś z dwóch kawałków, ale nie koniecznie musi być to wada, ryby zweryfikują 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 18 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 No gruby wyszedł Ale trzeba było spróbować. A jaki sposób związać ze sobą te promyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Zwykła pętelka wystarczy, supełek tak by związać obie, mniej więcej w połowie całej kończyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Da jednego z kolegów wrzucam fotkę gotowych "body" pod cięższe sztuki. Ściskam to wszystko nicią i pokrywam dubbingiem lub jedwabiem Hak #12 heavy body, główka 4.0mm i lameta 0.5 lub 0.6mm. Tak jak pisałem, nie pamiętam dokładnie... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmiedzianyy Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Dzięki, fajnie to wygląda.Widzę, że przy haku #12 wygląda to bardzo proporcjonalnie.Na pewno spróbuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Po kilka sztuk ale regularnie i małe stadko którym można by nęcić z procy 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Równy miesiąc zajęło mi dotarcie tutaj Niewiele kręciłem, kilkanaście sztuk dla znajomych, reszta czasu w końcu nad wodą. Wrzucę coś "nowego". Ukręcone z myślą o kleniach, którymi będę mógł się pochwalić dopiero w maju Na razie zdały testy na wszędobylskich okoniach. Wielkościowo nie powalały także zdjęciami się nie chwalę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Marcinie, gratuluję nowego statusu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Super! Dziękuję chłopaki za docenienie Wielkimi krokami zbliża się maj, a dla mnie to oznacza otwarcie moich ulubionych łowisk. Mam nadzieję, że zasypię ten wątek zdjęciami jeszcze grubszych rybek niż te z ubiegłego sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Weekendowe kręcenie najprostsze, najszybsze i (jak się na razie okazało) smakują okoniom i niewymiarowym pistoletom. Docelowo myślałem o wzdręgach, bo lżejsze były najchętniej wsysaną przynętą. Te jednak są chyba za ciężkie dla nich. Lub po prostu trzeba czekać aż rybki zrobią sie bardziej aktywne Janusz! Dziękuję za pomoc 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Czasu jak na lekarstwo, ale to moja wieczorna odskocznia 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Klenie stoją już tam gdzie bym sobie tego życzył zostaje czekać to niedzieli i liczyć, że pogoda dopisze tak jak dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Przyszedł czas podsumowania weekendu majowego Niestety, liczyłem na grubą kluskę do tematu ale te największe stały w bezruchu i nie reagowały na żadne przynęty Od 1.05 do 7.05 zaliczyłem 6 dni łowienia, podczas których trafiłem prawie 90 rybek. Klenie, jazie, okonki, płocie, krasnopióry i szczupaczki. Wymiarowo rewelacji nie było, ale nie zrażam się i czekam już na powrót nad wodę. Wczoraj zakończyłem majówkę w bardzo miłym towarzystwie forumowego kolegi. Rybki brały słabiej, ale widzieliśmy piękne ataki grubego bolenia oraz mieliśmy spotkanie z sandaczem, który przyszedł nam pod same nogi, wąchał i kilkukrotnie trącił glajchę a potem leiwie odpłynął Wiem, że wiele osób łowi na moje jigi regularnie bo chwalicie się na PW. Wrzućcie czasem jakąś fotkę tutaj dla ubarwienia tego monologu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 15 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Czasu standardowo niewiele, ale coś tam ukręciłem w ostatnim czasie Z tego co do mnie dociera, i co bardzo mnie cieszy, jigi łowią regularnie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Przez weekend, na prośbę forumowego kolegi, mocno przysiadłem do imadełka Na początek stadko troszkę większych i cieższych sztuk na hakach #12 heavy body z główką 4.0mm Dalej klasyczne, jasne stadko mniejszych i lżejszych sztuk. Hak #14 w dwóch typach + główka 3.3mm 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 31 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Kilka prac z ostatniego tygodnia Maluszek z myślą o wzdręgach, żerujących pod samą powierzchnią: Zestawik większych sztuk, który obsłuży niejedną wodę: A na koniec mój lider z tamtego sezonu w nieco odświeżonej wersji: Na szczęście dziś w nocy wracam do domu i od samego rana atakuję wodę liczę, że tym razem większe klenie będą bardziej skore do zabawy 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Co by kolega nie ukręcił, jeden ładniejszy od drugiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemoL Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 (edytowane) Przynęty ładne i łowne. Dzięki koledze Marcinowi i jego przynętom również i ja zacząłem swoją przygodę z białorybem. Pierwszy wypad nie należał do udanych, ale aura również nie odpisywała, silnie wiało. Natomiast z drugiego jestem już zadowolony. Brały głównie małe okonki, ale trafiły się też płoteczki. A na zakończenie taka fajna krasnopiórka Edytowane 31 Maja 2016 przez przemoL 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 31 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Cieszę się, że się podobają. Ważne, że rybki też doceniają moje "zdolności" Przemku!! Dzięki za fotkę każdy łowi, chwali się na pw wynikami i dyskutuje ale nikt fotkami nie uraczył Liczę na więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 2 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Jestem zaspokojony Przynajmniej do jutra Wyczekany klenik - równe 40cm. Nareszcie poczułem tą moc i usłyszałem ten dźwięk. Miałem kilka wyjść, kleni stało jakieś 10 sztuk ale zapiąłem tylko tego jednego rodzynka. Wczoraj totalna bida, poza jednym większym okonkiem i kilkoma małymi klenikami. Jutro ciąg dalszy, mam nadzieję, że z takim samym zakończeniem 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 22 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Trochę to trwało ale wróciłem do domu czasu na kręcenie było niewiele, ryb nie łowiłem od kilkunastu dni więc głód musiał zostać zaspokojony. Dziś z rana kilka brań białorybu, kilka wyjętych niewielkich okoni i jeden sensowny jaź: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 25 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Dzisiejszy poranny okoń 35cm +. Standardowo, jeśli jestem sam to coś się dzieje. Jak mam kompana do zrobienia fotki - mogę spuścić wodę ze zbiornika, a ryby nie znajdę 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Chciałem wrzucić zdjęcia rybek, ale albo nie mam jak zrobić, albo rybki się wiercą i wychodzą nieostre Dodam przynajmniej mokrego kudłacza, który ostatnio jest moim numerem 1. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi