Skocz do zawartości

Zakręcone przynęty - Marcin P.

Rekomendowane odpowiedzi

Aj tam ;) kilka podejść i na pewno polecisz z tematem. Jakby co to śmiało pytaj - chętnie pomogę.

Sama nauka nie jest trudna. Ostatnio jiga kręciła moja dziewczyna. Co prawda wszystko pod moim okiem i poprawiła po parę razy, ale efekt końcowy właściwie identyczny jak moje :D

Pierwsze będą być może nieproporcjonalnie, ale szybko złapiesz "rytm" :D

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

• Like 3

Teoretycznie tak, ale w praktyce to już może być gorzej tym bardziej że jeszcze nigdy nie kręciłem tego typu przynęt  :wacko:

Alek ,kup sobie specjalne imadło do kręcenia much, to Twoje ślusarskie na pewno się nie będzie nadawać  :D  :D  :D . Sory Marcin ale nie mogłem się powstrzymać.

• Like 1

Aj tam ;) kilka podejść i na pewno polecisz z tematem. Jakby co to śmiało pytaj - chętnie pomogę.

Sama nauka nie jest trudna. Ostatnio jiga kręciła moja dziewczyna. Co prawda wszystko pod moim okiem i poprawiła po parę razy, ale efekt końcowy właściwie identyczny jak moje :D

Pierwsze będą być może nieproporcjonalnie, ale szybko złapiesz "rytm" :D

Jak tylko wykopię się ze smużaków dla znajomych,zasiądę i spróbuję sił a pytania na pewno się znajdą w trakcie prac ;)

• 1 miesiąc temu...

Powoli wracam do imadełka. Ale to bardzo powoli :) ostatnie 2 miesiące nie dotykałem tematu, bo ryby zajmowały każdą wolną chwilę. Teraz wieczory będą dłuższe, a zima coraz bliżej.

Wczoraj miło było znaleźć trochę wolnego czasu i siąść przy biurku. Pewnie te kilka sztuk to max co powstanie przez najbliższe tygodnie :D

Najlżejsze sztuki czyli główka 4.0mm i hak #10 heavy body. Całość odrobinę dociążona lametą.

edfb5dc07d44dd4a16d416f6a5b99897.jpg

• Like 7

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Paradoksalnie, okres przed świętami u mnie oznacza troszkę wolnego czasu :D

Wiec przygotowałem "płótno".

Haki #10 heavy body + główka 4.0mm + lameta 0.6mm.

Wieczorami postaram się regularnie ubrać po kilka sztuk :)4fc8f72ec29014bee7f7ecc56b05f3dc.jpg

• Like 6

W związku z tym, że zima będzie długa a materiałów mam sporo, postanowiłem systematycznie robić po kilka sztuk w każdym kolorze.

Na pierwszy ogień będą szły najlżejsze i najprostsze :) czyli moje ulubione i najczęściej wykorzystywane. Później będą się nieco zmieniać i nabierać na wadze :D

cfbd3e8b8ba35268770afa788e6e2ea6.jpg95ca81dc334011dd2975e5c02840e5c0.jpgbca358fa80fedb384d88bf232fd40ac4.jpg

• Like 8

Wszystkim odwiedzającym mój wątek,

a także Przyjaciołom i Znajomym !!

Życzę Wam ciepłych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia,

spełnienia najskrytszych marzeń,

a w Nowym Roku samych rekordów i realizacji wszystkich planów :highfive: 

Marcin P.

• Like 3

• 2 tygodnie później...

Kolejna malutka partia :) dochodzę do wniosku, że takie robienie jest bardzo monotonne. Lepiej kręci mi się "miksy" niż kilka pod rząd zrobionych na jedno kopyto....

No ale trzeba przeboleć i kręcić :D na wiosnę nie będzie marudzenia na zawodach, że ja chciałem taki a miałeś tylko jeden [emoji14] Będę przygotowany na marudnych kolegów :)

4e9ea2f3eefd5b3e354cfc14acefe7c5.jpg2b38bda25233536a99b73e2f74650b30.jpg65540ec894b4b4c7022edde68127c38f.jpg

• Like 5

• 4 tygodnie później...

Mała odskocznia od monotonii :)

Największy i najcięższy jig (bo juz na pewno nie mikrojig) w moim pudelku.

Hak heavy body #6 + główka 4.8mm + lameta 1.2mm. Dało to wagę blisko 2g!!

Ten poniżej to efekt nudów, stad "festyniarstwo" :D kolejne będą już stonowane i sensowne :)

4f11b851c96f4b495cb9394dd527ea67.jpg5d73d1a80481983fcd179f1de4792366.jpg

• Like 7