Marcin P. Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Te są zrobione na 0.7g czyli moje ulubione na takich glowkach jak piszesz były już wcześniej wrzucane. Poszukaj Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 40% zestawu dla kolegi jest już gotowe Klasyczne uniwersały, na haku #12 heavy body i główkach 3.3mm wolfram. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu TapatalkaŁadny zestawik ,za niedługo będę musiał się do Ciebie uśmiechnąć po takie cudeńka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Ładny zestawik ,za niedługo będę musiał się do Ciebie uśmiechnąć po takie cudeńka Z miłą chęcią coś tam zrobię ale to dopiero na wiosnę, bo do sezonu niewiele czasu, a musze zrobić całe pudełeczko dla siebie. Kompletnie od podstaw Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lin2 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Jakiego kija teraz używasz do rzucania tym drobiazgiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Aktualnie Konger Elvis 220cm. I w planach nie ma zmiany tego kija. Przyjemniej na razie Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 31 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Dziś starczyło czasu jedynie na tyle... Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Tyle albo aż tyle o kręceniu nie mam zielonego pojęcia ale bardzo ładnie to wygląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszyna Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Wyglądają świetnie, a najważniejsze żeby były conajmniej tak skuteczne jak ładne:-). Zdradzisz z czego zrobiłeś te czerwone ogonki? Bardzo fajnie się rozczapierzają;-) Napisane z budki telefonicznej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 31 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 (edytowane) Tyle albo aż tyle o kręceniu nie mam zielonego pojęcia ale bardzo ładnie to wygląda Mówiłem Ci już! zdolniacha z Ciebie wiec siadaj kręcić! Pytaj, dzwon i pisz. Pomogę i wytłumaczę, nie Tobie pierwszemu także musisz jedynie znaleźć czas i chęci i ze 2 popperki dla mnie Co do ogonkow to robie je z nici jedwabnej. Odcinam kilka cm, składam kilka razy na pół i do jiga. Później przycinam na równo i po sprawie. Fajnie bo mięciutkie i z setek cieniutkich niteczek. Edytowane 31 Stycznia 2018 przez Marcin P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Mówiłem Ci już! zdolniacha z Ciebie wiec siadaj kręcić! Pytaj, dzwon i pisz. Pomogę i wytłumaczę, nie Tobie pierwszemu także musisz jedynie znaleźć czas i chęci i ze 2 popperki dla mnie Co do ogonkow to robie je z nici jedwabnej. Odcinam kilka cm, składam kilka razy na pół i do jiga. Później przycinam na równo i po sprawie. Fajnie bo mięciutkie i z setek cieniutkich niteczek.Chciałem już nie raz zasiąść do tego tematu ale zawsze pojawia się ta jedna jedyna bariera-CZAS Jak go już mam to siedzę w robalach i nadrabiam zaległości i tak w kółko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 31 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Ehh... znam to. Ale zawsze znajdzie się jakaś wolna chwila. Ukrece kilka sztuk i happy utrzymuje mnie to troszkę przy "życiu" podczas oczekiwania na sezon Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Skoro tyle osób chwali, to ja leciutko pokrytykuję Mam nadzieję, że się nie obrazisz. Przechodząc do rzeczy - ogonki są nierówno przycięte, zarówno pod kątem, jak i jeśli chodzi o ich długość. Red tag fly, jak wynika z moich obserwacji, skuteczniej wabi ryby, jeśli ten ogonek nie jest zbyt duży. W tym wypadku skromniej = lepiej, ale możesz poszukiwać własnych rozwiązań nie zawracając sobie głowy moimi. Drugim mankamentem jest tułów. Czy stosowałeś przewijkę żyłkową? Na poniższym zdjęciu z sieci masz pięknie pokazane, w jaki sposób zbudować naturalnie wyglądające fragmentowanie tułowia: I ostatnia uwaga techniczna - promienie pióra kury, którą stosuje się na jeżynkę, powinny być nie dłuższe od całkowitej długości tułowia. Ma to znaczenie. Warto też samą jeżynkę położyć lekko w kierunku ogona. Nie ma to wpływy na brania, przynajmniej ja tego nie potwierdziłem, ale tak jakoś lepiej się prezentuje. I lepiej dać odrobinę mniejszą jeżynkę, niż za "bogatą". Tu już różnica w braniach jest wyraźna 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 31 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Każda krytyka i uwagi są dla mnie bardzo ważne nie ma za co się obrażać jeśli ktoś chce pomóc. Właśnie co do długości ogonków to myślałem nad ich skróceniem. Skoro moje przypuszczenia zostały przez Ciebie potwierdzone zrobię to troszkę skrócić to nie problem. Jeśli chodzi o tułów to żyłeczka oczywiście jest. Na zdjęciach nie widać tego tak dokładnie ale segmentacja jest. Jak na przykładowym zdjęciu No i teraz nieszczęsna jeżynka. Z jednej strony kolega dla którego przynęty będą bardzo chce długą i takie tez pióra mam. Z drugiej strony przycieta nożyczkami będzie wyglądać zbyt dobrze. Staram się znajdować w kapce pióra z najkrótszymi promieniami. Co do gęstości to raczej nie przesadzam? Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Segmentacja, zwłaszcza tej muszki po prawej, wygląda bardzo mało naturalnie. Żyłka co prawda wzmacnia tułów, ale też i nie najlepiej wygląda. Jeśli już wolisz ją od nici, to daj bogatszy pakiet na tułów (dodaj ze dwa-trzy promienie pawia). Jeżynka i nożyczki to fatalne połączenie Osobiście wolałem do red taga dać koguta. Bardziej "dla oka" naturalne to było. Wybierałem gorszy materiał, który na suche nie nadaje się, a do tej muszki był w sam raz. Kura to raczej do większych egzemplarzy, a red tagów w rozmiarze powyżej 12 chyba nigdy nie wykonywałem. Większe z pawia to raczej alexandry robiłem Tą muszkę też Twojej uwadze polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Dzięki bardzo za cenne uwagi przy najbliższym zamówieniu wezmę koguta a nad resztą popracuje w wolnej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelmajk Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Mam nadzieję, że tym razem uda mi się coś wykraść z Twojego pudełeczka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Jeśli zdążysz dotrzeć do mnie zanim inni to zrobią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 17 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 23 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Wiosna już nadchodzi, a moje pudełko świeci pustką. I niestety nie jest to przenośna. Zostanie zrobione totalnie od nowa A tak wyglądać będzie mój wolny czas. Jigi będą mi się po nocach śnić Ponad 60 sztuk, a to jeszcze nie koniec. Haki od #12 do #6. Główki od 3.0mm do 4.6mm. Ogólnie będzie 8 wariantów wagi.... Jak podchodzić do tematu to z jajem Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Zaczynam od najmniejszych i najlżejszych klasyka ceniona przez rybki. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 26 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Jeden z forumowych kolegów śledzących temat, poprosił mnie o pokazanie jak "ukręcić" jiga ze stretchem.Tak więc specjalnie dla niego krótkie pismo obrazkowe Jakość zdjęć niska, ale do dyspozycji miałem jedynie temefon jednak myślę że dasz radę zobaczyć o czym z grubsza mówię. Pamiętaj, że trzymam kciuki i siadaj do imadła Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Oj joj joj nie nadążył bym chyba tego haka wyjmować z palca ale fajnie się obserwuje jak się tworzy takie maleństwo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 27 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Aj tam. Haki bezzadziorowe łatwo wychodzą z palca a poza tym nie pcham ich tam gdzie nie trzeba Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 27 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Pudełko małymi krokami nabiera kształtów Tym razem większe sztuki nie pod wzdręgi. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox34 Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Dzięki za pamięć Marcin Kręć, kręć może znowu mi się spodobają i wezmę wszystko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi